SYNAPTIC predstavlja »Obzorja duhov«

Ob 23.00, Klub K4, Ljubljana

V globinah kleti se tokrat predstavlja mojster lebdečih zvočnih duhov in igrive elektronske ritmike Jeff McIlwain, bolje znan kot Lusine. Lusine je renesančno širok in svetovljanski glasbeni lik, ki zna poskrbeti tako za energične mikro tech-house vibracije pod nogami, kot za IDM prevetritev naveličanih možganskih režnjev. Spremljale ga bodo domače sinaptične prikazni, ki bodo v črno noč zamešale kanček pomladne magije!

Lusine je v rodnem Texasu obiskoval inštitut CalArts, kjer je študiral elektronsko glasbo dvajsetega stoletja ter zvočni dizajn za glasbo in film. Kmalu za tem je spoznal Shada Scotta, programerja, umetnika in lastnika založbe Isophlux, kjer je izdal svoj glasbeni prvenec z naslovom »Lusine for Isophlux«. Po selitvi v Seattle je začel redno izdajati za elitno širokopasovno »avant-pop« založbo Ghostly International iz Miami-a, katere varovanec je še danes. Na GI je izšel njegov najodmevnejši album »Serial Hodgepodge«, kateremu je sledil remix album s priznanimi izvajalci, kot so Apparat, Dimbiman, John Tejada, Robag Wruhme in Matthew Dear. Izdaje ima tudi na drugih priznanih založbah, kot so Kompakt, Shitkatapult, Mute, iK7 in Asthmatic Kitty. Njegov zadnji album »A Certain Distance« je bil izbran za enega najboljših 10 albumov leta 2009 na Bleep.com, butični glasbeni distribuciji in prodajalni pod okriljem založbe Warp!

Unikatna glasba LUSINE se razpenja med ritmičnimi konstrukcijami techy minimalizma, IDM eleganco in poigravanjem z zvočnimi teksturami, katerim se Jeff v zadnjih studijskih izdelkih vedno bolj posveča. Veliko materiala za svoje skladbe posname na terenu, bodisi je to asfaltna džungla, betonska sivina ali utrip zelene narave. Izjemen čut za vdihovanje življenja v zvok mu je zagotovil klubske in festivalske nastope po celem svetu (DEMF, Sonar, Mutek, Decibel, Fabric). V zadnjem času je sodeloval tudi pri dveh filmskih projektih z režiserjema Davidom Gordon Greenom in Kevinom Brayem ter z igralci, kot so Kate Beckinsale, Cuba Gooding jr. in Omari Hardwick.

Synaptic se v pomladnem duhu vrača tudi na malo plesišče K4 s prerojenim in po šestih letih obnovljenim konceptom Synaptic Bar. Za dobro mero svežine in sprostitve bosta skrbela ECO-lounge selektorja Nitz in Freeverse, popolno regeneracijo pa bo pospeševal sproščujoč in obenem enigmatičen ambient.

Lebdišče:
LUSINE (Ghostly International, USA) live
Symann (Synaptic)
Zergon & Luxi (Synaptic)
Utti (Synaptic)

Synaptic Bar:
Freeverse (Synaptic, Krunch It!!)
Nitz (Synaptic)

VJ: Mesec

Vstop:
do 24: 6 €
študenti/letak: 8 €
ostali: 9 €

Lebdišče: LUSINE (Ghostly International, USA) live Symann (Synaptic) Zergon & Luxi (Synaptic) Utti (Synaptic) Synaptic Bar: Freeverse (Synaptic, Krunch It!!) Nitz (Synaptic) VJ: Mesec


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply