Svetovni pokal znova privabil več kot 20.000 ljudi

Pohorje

Sončna nedelje ja postregla s primerno kuliso za zaključno dejanje letošnjega Svetovnega pokala gorskih kolesark in kolesarjev na mariborskem Pohorju. 10.000 gledalcem, ki si je včeraj ogledalo boje v 4krosu, je danes sledilo še vsaj toliko, če ne še več tistih, ki so želeli videti tekmo v spustu. In imeli so kaj videti.

Najprej jutranji trening, potem oba dopoldanska polfinala, na zadnje pa še oba finalna dela, ženskega in moškega. 2.500 metrov dolga proga za spust je z nekaterimi že skoraj legendarnimi deli (Rock and Roll) znova ponudila gorsko kolesarstvo na meji še mogočega.

Jutranja polfinalna teka sta naredila selekcijo med 38 dekleti in 290 fanti, ki so se potegovali za nastop v finalu. Na listi 81 finalistov je najvišje pristal Francoz Julien Camellini (Chain Reaction Cycle), za njim pa sta končala že legendarni Britanec Steve Peat (Santa Cruz Syndicate) in lanskoletni zmagovalec svetovnega pokala, Avstralec Sam Hill (Monster Energy). Od slovenskih fantov je v finale pripeljal le Nejc Rutar (Team Scott Lactat) na 40. mesto.

Pri ženskah je na vrhu dvajseterice finalistk pristala Britanka Rachel Atherton (Animal Commencal) pred dvema Francozinjama, Floriane Pugin (Playbiker-Ironhorse) in Sabrina Jonnier (Team Maxxis).

Popoldanska finala sta postregla s skoraj istimi imeni, a z nekoliko premešanim vrstnim redom. Pri dekletih je slavila Francozinja Sabrina Jonnier pred Britanko Rachel Atherton in rojakinjo Emmeline Ragot (Suspension Center).

Pri fantih pa je z naskokom slavil mladi Sam Hill. Prvi zasledovalec, Francoz Julien Camellini, si je za mladeničem iz Avstralije nabral kar 3 sekunde in 8 stotink zaostanka. Na tretjem mestu je letošnji uvod sezone končal Britanec Steve Peat.

Za konec pa še ocena večine nastopajočih: Maribor ostaja v vrhu organizatorjev svetovnega pokala gorskih kolesarjev. Se vidimo drugo leto v Mariboru.

Matej Obu


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply