Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu, Offenburg, Nemčija

TANJA ZNOVA NA STOPNIČKAH KATEGORIJE

Tanja Žakelj je znova stopila na stopničke kategorije do 23 let – na dirki svetovnega pokala v Offenburgu je sicer nastopila nekoliko slabše kot v Belgiji in bila absolutno 23. Nina Homovec po dobrem začetku na koncu 54. Odlično je nastopila tudi Blaža Klemenčič v dresu ekipe, ki je hkrati tudi organizator te dirke – Blaža je bila na koncu odlična 11.

Ozračje nad Offenburgom je bilo danes precej drugačno kot v preteklih dneh, mraz je zamenjalo sonce in vroči pogoji so prišli do živega tudi obema tekmovalkama ekipe MBK Orbea. Prvi del je šlo bolje Nini, drugi del Tanji, na koncu je izkopiček 23. in 54. mesto v absolutni konkurenci in ponovne stopničke Tanje v kategoriji do 23 let.

Tanja je po dirki povedala: ”Začela sem zelo slabo. Na srečo sem se po drugem krogu sestavila in začela prehitevati. Sprva se preprosto nisem počutila dobro in kar nekaj mest sem mogla prepustiti tekmicam, verjetno je razlog v visokih današnjih temperaturah. Prejšnje dni je bilo precej hladno, danes pa je prav vroče.

Že sem dokazala, da sem sposobna višje, na srečo sem dosegla vsaj drugo mesto v kategoriji do 23 let, kar je ponovitev uspeha iz Belgije. S tem sem dobila tudi pomembne točke za skupni seštevek. Dobro formo bom skušala prenesti na naslednje dirke, še malo se moram prepričati, da sem sposobna uvrstitev v prvo deseterico ali celo višje.”

Nina je ravno obratno dobro začela in slabše končala: ”Imela sem slabši štartni položaj, vendar mi je šlo prve tri kroge zelo dobro in sem prišla do okoli 45. mesta. Nato me je ‘zabilo’ in začela sem izgubljati mesta. V tej vročini mi prebava ni delala kot je treba, zdelo se mi je, da tekočina kar ostaja v želodcu.

Zaradi padca v Belgiji in poškodbe rame sem izgubila teden dni treninga, vendar to ni odločilno vplivalo na današnji rezultat. Vsaj tehnično sem danes vozila kot je treba.”

Zdaj sledi nekaj dni počitka in domače dirke, svetovni pokal se za tekmovalce in tekmovalke v krosu nadaljuje šele 25. julija v Švici.

Grega Stopar // MTB.si


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply