Sven Lau zmagovalec tekme v Raurisu.

Sven Lau je zmagovalec tekme za svetovni pokal v telemark smučanju v Avstrijskem  Raurisu. Med dobitnike točk se je uvrstilo kar pet Slovenskih reprezentantov.

V Avstrijskem Raurisu je bil na sporedu drugi veleslalom za točke svetovnega pokala v telemark smučanju. Veliki zmagovalec je na izjemno zahtevni progi postal Francoz Sven Lau pred Haraldom Kvaernerjem (NOR), tretji je bil kar nekoliko presenetljivo mladi Tomas Bergfors (DAN). Po dolgem času pa smo videli tudi veliki ekipni uspeh slovenske telemark reprezentance.

Med dobitnike točk se je uvrstilo kar pet slovenskih reprezentantov. Najvišje se je uvrstil Luka Pintar, ki se je danes na progo podal s številko ena, tekmo pa končal na štirinajstem mestu."Uspeli sta mi dve dobri vožnji ampak dobil sem nenormalno veliko kazenskih sekund, ki jih običajno ne.  Štirinajsto mesto je sicer lep uspeh, ampak uvrstitev med desetim in petnajstim mestom imam počasi že dovolj saj si zelo želim narediti korak naprej in priti v sam vrh svetovnega pokala." je po tekmi dejal Pintar.

Slovenski uspeh je dopolnil Jan Lavtar, ki je v drugem teku z odlično vožnjo pridobil kar petnajst mest in tekmo končal na dvajsetem mestu. Mladi Sašo Aleš je bil triindvajseti, Matija Liška šestindvajseti, Tine Kolenc pa mesto za njim. Žan Ribnikar 31.

Sven Lau je zmagovalec tekme za svetovni pokal v telemark smučanju v Avstrijskem Raurisu. Med dobitnike točk se je uvrstilo kar pet Slovenskih reprezentantov. V Avstrijskem Raurisu je bil na sporedu drugi veleslalom za točke svetovnega pokala v telemark smučanju. Veliki zmagovalec je na izjemno zahtevni progi postal Francoz Sven Lau pred Haraldom Kvaernerjem (NOR), tretji je bil kar nekoliko presenetljivo mladi Tomas Bergfors (DAN). Po dolgem času pa smo videli tudi veliki ekipni uspeh slovenske telemark reprezentance. Med dobitnike točk se je uvrstilo kar pet slovenskih reprezentantov. Najvišje se je uvrstil Luka Pintar, ki se je danes na progo podal s številko ena, tekmo pa končal na štirinajstem mestu.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply