Surferski podmladek dominiral v uvodni rundi

Andy Irons v odlični formi

Drugi event letošnje ASP World turneje se je začel po končanemu ženskemu delu tekmovanja, na katerem je zmagala Stephanie Gilmore. Po štirih dneh čakanja, je organizatorjem uspelo izpeljati 10 heatov na znanem spotu Bells Beach, ki so bili v znamenju slabih razmer z približno meterskimi valovi, a še vedno z odličnimi predstavami najboljših surferjev.

Andy Irons
, bivši trikratni ASP World prvak, je prikazal odlično predstavo in premagal Reynoldsa in novinca Yeomansa v uvodnem heatu dneva. “ Super je, bil je dolg teden zgodnjega vstajanja za brez veze. A mi je tu všeč, zato bi to naredil kadarkoli, “ je komentiral Irons. “ Pripravljen sem na nadaljevanje tekmovanja. Tekmovati z Daneom in Nateom je res super, spoštujem njun stil surfanja. Dane je en izmed mojih najljubših surferjev in ga z veseljem opazujem. Nor občutek je ko premagaš nekoga, ki ga spoštuješ.“

Po eno-letnem odmoru v letu 2009, se je Irons v ASP karavano vrnil z 17.mestom na Gold Coastu ( prvi event letošnje turneje ). Z rezultatom na prvi tekmi ni bil zadovoljen, na prvi tekmi Rip Curl Pro Bells Beacha pa je presenetil z eksplozivnim surfanjem in je dominiral cel heat ter osvojil 14.17 od 20 možnih točk.

“ASP mi je dala možnost, da si vzamem eno leto prosto in zato sem to možnost izkoristil, “  je dejal Irons. “Biti profesionalen surfer je neverjeten poklic. A se hitro zgodi, da pregoriš in to se mi je tudi zgodilo. Moral sem narediti pavzo, opazovati tekmovanja od daleč preko televizije in po nekem času sem začel pogrešati ves ta circus. Ko sem prišel na Snappers sem videl kako zelo je napredovalo surfanje med mojo odsotnostjo. Bil sem nezadovoljen sam s sabo, šel trenirat, popravil surfe in zdaj sem še dodatno motiviran za nadaljevanje tekmovanja.“ Andy Irons je v svoji karieri osvojil zavidljivih 19 zmag  in se bo potegoval za 20.zmago na Rip Curl Proju. “ Vedno si želiš še eno. Zelo rad bi jih imel 20, a sem vseeno zelo ponosen na mojih 19 zmag.“

Joel Parkinson, lanskoletni zmagovalec Rip Curl Pro Bells Beach tekmovanja, je z mojstrskim surfanjem obvladoval precej slabe razmere in osvojil 16.00 od 20 možnih točk, ter tako prisurfal najboljši rezultat dneva. Kljub temu, da je branilec zmage, Parkinson ostaja miren: “ Ne čutim nekih velikih pritiskov, saj je bilo od lanske zmage veliko eventov. Seveda mi lanska zmaga, da neko mero samozavesti, ampak v the pogojih bom poskusil preživeti in priti skozi heat z kar se da najboljšim rezultatom. Upam, na kakšen dober val, ki bi mi mogoče prinesel dovolj točk za zmago. ”

Adriano de Souza je v prvi rundi prikazal odlično surfanje, odsurfal je serijo odličnih aerialov in osvojil 15.07 točk, kar je zadostovalo za direktno uvrstitev v tretjo rundo. ”Počutim se odlično. Moj prvi heat na Bellsu in uspelo mi ga je zmagati. Ponosen sem na ta uspeh, saj sem na Bells prišel pred dvemi tedni, da bi lahko treniral. Želel sem si dober heat na začetku tekmovanja. Pogoji niso ravno najboljši, a sem zadovoljen s svojim surfanjem in surfi so se res dobro odnesli. Poskusil bom tako tudi nadaljevati in upam, da se uvrstim med top 5.”

Kelly Slater
, nekdanji devetkratni ASP World prvak, letošnjo sezono surfa z novo vnemo, na Bellsu je z lahkoto zmagal v svojem prvem heatu. O nadaljevanju sezone je previden, a želja po desetem ASP World naslovu je dovolj velika motivacija. ” Na Gold Coastu nisem osvojil rezultata, ki sem si ga zaželel. Pred nami je še dolgo leto, vsak event posebej je zgodba zase, a naslov prvaka je definitivno moj cilj, ” je komentiral kelly Slater.

V prvi rundi sta zmagala tudi dvakratni ASP World prvak Mick Fanning in trenutno vodeči na ASP lestvici Taj Burrow.

Patrick Gudauskas
, novinec v ASP World Touru je v prvi rundi prikazal izjemno surfanje in z 8.77 od 10.00 možnih točk dosegel najboljši rezultat dneva za singel-wave za kombinacijo aerialov in izjemnih obratov. Z rezultatom se je uvrstil pred Jordya Smitha in Jaya Thompsona in napredoval direktno v tretjo rundo. " Ujel sem res super val, " je komentiral Gudauskas. "Dal sem vse od sebe in sem se nisem bremzal. Jordy je res talentiran surfer in je odličen v vsakih pogojih, Jay Thompson je ravno tako fenomen. Upal sem, da bom lahko pokazal kaj znam. "

Michel Bourez, ki surfa šele dve leti v ASP World Touru, je premagal veterana Knoxa in novinca Mellinga. Vsi trije so imeli soliden rezultat, a Bourez si je z zadnjim valom priboril zmago. " Vedel sem, da ne potrebujem veliko, da zmagam. Zato sem ujel prvi val, ki sem ga videl. Surfanje tu je drugačno, kot pri nas doma. Ponavadi surfam brez wetsuita, saj je vedno toplo. Prav tako imamo boljše pogoje. Danes so razmere slabe. Upam, da se bodo pogoji kmalu izboljšali. "

Dusty Payne, novinec v ASP World Touru je v prvi rundi presenetil s hitrimi obrati in tehnično izpiljenimi aeriali in se v zadnjih momentih uvrstil v nadaljevanje tekmovanja. " Kieren Perrow je povedel v vodstvu že dosti zgodaj z zelo dobro odpeljanim valom, kasneje je povedel Ben Dunn. Čakal sem zadaj in upal, da ne bom izgubil že v prvem heatu. Res je težko, imeti moraš res dobre živce. Vesel sem, da sem preskočil drugo rudno in se uvrstil direktno v tretjo. "
 

Rezultati prve runde RIP CURL PRO BELLS BEACH tekmovanja:
Heat 1: Andy Irons (HAW) 14.33, Dane Reynolds (USA) 8.56, Nate Yeomans (USA) 8.40
Heat 2: Luke Stedman (AUS) 12.66, Matt Wilkinson (AUS) 9.77, Damien Hobgood (USA) 7.84
Heat 3: Jeremy Flores (FRA) 10.50, Bobby Martinez (USA) 10.43, Tanner Gudauskas (USA) 7.73
Heat 4: Tiago Pires (PRT) 11.60, Travis Logie (ZAF) 5.73, C.J. Hobgood (USA) 4.83
Heat 5: Kelly Slater (USA) 14.00, Marco Polo (BRA) 8.16, Mick Campbell (AUS) 7.84
Heat 6: Adriano de Souza (BRA) 15.07, Blake Thornton (AUS) 11.56, Kekoa Bacalso (HAW) 10.77
Heat 7: Taj Burrow (AUS) 14.26, Daniel Ross (AUS) 13.27, Neco Padaratz (BRA) 9.13
Heat 8: Mick Fanning (AUS) 13.73, Kai Otton (AUS) 11.23, Stuart Kennedy (AUS) 12.00
Heat 9: Joel Parkinson (AUS) 16.00, Gabriel Medina (BRA) 10.33, Chris Davidson (AUS) 8.83
Heat 10: Adrian Buchan (AUS) 12.56, Adam Robertson (AUS) 11.97, Bede Durbidge (AUS) 9.50
Heat 11: Patrick Gudauskas (USA) 14.84, Jordy Smith (ZAF) 13.33, Jay Thompson (AUS) 11.16
Heat 12: Michel Bourez (PYF) 12.63, Adam Melling (AUS) 12.43, Taylor Knox (USA) 12.33
Heat 13: Tom Whitaker (AUS) 9.93, Brett Simpson (AUS) 9.23, Jadson Andre (BRA) 7.83
Heat 14: Dusty Payne (HAW) 13.26, Ben Dunn (AUS) 12.50, Kieren Perrow (AUS) 10.34
Heat 15: Fredrick Patacchia (HAW) 11.94, Owen Wright (AUS) 10.83, Drew Courtney (AUS) 7.50
Heat 16: Roy Powers (HAW) 12.84, Dean Morrison (AUS) 9.50, Luke Munro (AUS) 8.34
 
RIP CURL PRO BELLS BEACH ROUND 2 MATCH-UPS:

Heat 1: Bede Durbidge (AUS) vs. Stuart Kennedy (AUS)
Heat 2: C.J. Hobgood (USA) vs. Gabriel Medina (BRA)
Heat 3: Bobby Martinez (USA) vs. Adam Robertson (AUS)
Heat 4: Damien Hobgood (USA) vs. Neco Padaratz (BRA)
Heat 5: Dane Reynolds (USA) vs. Blake Thornton (AUS)
Heat 6: Jordy Smith (ZAF) vs. Marco Polo (BRA)
Heat 7: Taylor Knox (USA) vs. Travis Logie (ZAF)
Heat 8: Kieren Perrow (AUS) vs. Tanner Gudauskas (USA)
Heat 9: Dean Morrison (AUS) vs. Matt Wilkinson (AUS)
Heat 10: Kai Otton (AUS) vs. Nate Yeomans (USA)
Heat 11: Chris Davidson (AUS) vs. Jay Thompson (AUS)
Heat 12: Daniel Ross (AUS) vs. Adam Melling (AUS)
Heat 13: Kekoa Bacalso (HAW) vs. Brett Simpson (USA)
Heat 14: Mick Campbell (AUS) vs. Drew Courtney (AUS)
Heat 15: Jadson Andre (BRA) vs. Luke Munro (AUS)
Heat 16: Ben Dunn (AUS) vs. Owen Wright (AUS)
 

Drugi event letošnje ASP World turneje se je začel po končanemu ženskemu delu tekmovanja, na katerem je zmagala Stephanie Gilmore. Po štirih dneh čakanja, je organizatorjem uspelo izpeljati 10 heatov na znanem spotu Bells Beach, ki so bili v znamenju slabih razmer z približno meterskimi valovi, a še vedno z odličnimi predstavami najboljših surferjev. Andy Irons, bivši trikratni ASP World prvak, je prikazal odlično predstavo in premagal Reynoldsa in novinca Yeomansa v uvodnem heatu dneva.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply