Surf Worldcup 2010 @ Neusiedler See

Če je akcija zate prehuda, rajši ostani doma.

Ko se bo 30.aprila sonce dvignilo nad Podersdorfer Beach bo to pomenilo konec z mirom pri Neusiedler See. Za 10 dni bo teren prevzela Crème de la Crème svetovne surferske scene in bo dala lekcijo, kako se dati duška na vodi in soncu.

Windsurferji se bodo pomerili na prvem postanku PWA/EFPT Freestyle Toura do 5 maja, zatem prevzamejo teren in zrak kiterji z njihovo vrnitvijo na panonske karibe z dvemi tekmovanji: Freestyle in Race v okviru prve etape evropskega Kite Surf Toura. Nagradna sklada znašata 5000 € v Freestyle tekmovanju in 2500 € v Race tekmovanju.

PWA šampion leta 2006, 2008, 2009 – Jose „Gollito“ Estredo se bo udeležil tudi letošnjega tekmovanja. Venezuelec velja za top favorita, tako da lahko od njega pričakujemo veliko akcije, saj je njegov moto „I do everything to be the best“. Vse od sebe bo seveda dalo tudi ostalih 48 tekmovalcev, med katerimi je tudi najboljših 20 PWA surferjev. Nagradni sklad znaša 30.000 €.

Tudi če zmanjka vetra, je za tekmovalce dobro poskrbljeno. Otvoritev Surf Worldcupa se v vsakem primeru bo izpeljal, saj so organizatorji pri PWA pripravili čoln, ki bo windsurferje & kiterje povlekel z hitrostjo 35km/h preko rampe, ki so jo pripravili posebej za takšne okoliščine. Pričakujemo lahko veliko norih loopingov, jumpov in neverjetnih trikov. Za vse surferske fene bo v 10 dneh dobro poskrbljeno. Surferske firme bodo med tekomovanjem vsak dan promovirale svojo opremo, ki jo bo možno tudi testirati. Prav tako bo na prizorišču veliko surferskih shopov, ki bodo poskrbele za vse modne navdušence.

V času tekmovanja se bo na prizorišču dogajalo nešteto stvari. Poleg tekmovalnega dela, bo v Podersdorfu organizirano veliko dejavnosti. Na Pepsi Playgroundu boste lahko poskusili vse od Stand Up Paddle kontesta, Gauswheela, vožnje s Segwayem, kiteanja, wakebordanja, mega air trampolina, do speedmintona, paintballa, slacklina, baseballa in BMX in skateanja. Dolgčas vam garantirano ne bo.

Da surferji ne bodo dominirali v zraku nad jezerom, so organizatorji poskrbeli za ATV helikopter, s katerimi lahko surfanje opazujete s čisto druge perspektive. Kdor bo rajši ostal na kopnem, pa se bo lahko pomeril tudi v dance contestu.

Da pa se obiskovalcem poleg vsega športnega dogajanja ne bo tožilo po dobri glasbi, so organizatorji poskrbeli tudi za Bacardi Parytweek ter Seaside Festival. Na petih floorih bo poskrbljeno, da bo se bo v ušesa obiskovalcev naselila dobra glasba. Našlo se bo za vsakega nekaj, saj bo izbor glasbe različen, od Rock Floora, U4 & Fame Boardriders Cluba, Royal Captains Cluba do Dance Loungea in seveda obiskovalce čaka tudi sončna terasa z live nastopi. Seaside Festival bo gostil najboljše glasbenike iz avstrijske scene.

Ko se bo 30.aprila sonce dvignilo nad Podersdorfer Beach bo to pomenilo konec z mirom pri Neusiedler See. Za 10 dni bo teren prevzela Creme de la Creme svetovne surferske scene in bo dala lekcijo, kako se dati duška na vodi in soncu. Windsurferji se bodo pomerili na prvem postanku PWA/EFPT Freestyle Toura do 5 maja, zatem prevzamejo teren in zrak kiterji z njihovo vrnitvijo na panonske karibe z dvemi tekmovanji: Freestyle in Race v okviru prve etape evropskega Kite Surf Toura. Nagradna sklada znašata 5000 € v Freestyle tekmovanju in 2500 € v Race tekmovanju.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply