Support your local DJ 2011

Niz prireditev pod kodnim imenom Support Your Local DJ (SYLD) se je kot predizbor novih talentov za nastop na festivalu Final Flash začel leta 2003, po premoru pa se vrača v novi preobleki, z novimi izzivi tako za sodelujoče, kot tudi za publiko, ki jih podpira.

Letošnji koncept se bistveno razlikuje od prejšnjih tekmovanj v tem, da so se predtekmovanja tokrat preselila na splet, še vedno pa v "fizični" obliki ostaja zaključni dogodek (finale). Tekmovalci se prijavijo s pomočjo obrazca, obiskovalci strani pa glasujejo za svoje favorite. Po štirje najbolje ocenjeni v vsaki kategoriji se tako uvrstijo na finalni dogodek, kjer se bodo tudi v živo predstavili širšemu občinstvu.

Po končanem glasovanju bomo na finalu s pomočjo glasov občinstva in žirije razglasili zmagovalca v vsaki kategoriji, strokovna komisija pa bo že pred tem izbrala tudi DJa, ki po njihovem mnenju najbolj obeta (Best newcomer of the year). Če bo prijavljenih več DJejk, bomo podelili tudi nagrado za najboljšo DJko leta (Best DJane of the year).

Zmagovalci si lahko poleg zagotovljenih nastopov na večjih dogodkih obetajo tudi več privlačnih praktičnih nagrad, pa tudi finalisti ne bodo domov odšli ravno praznih rok.

Ne čakaj, prijavi se zdaj! Izkoristi priložnost in se izstreli med zvezde!

Zgodovina SYLD tekmovanj

SYLD 2003
Prva sezona serije je bila veliko presenečenje za vse, saj se je prijavilo skoraj 70 DJev v skupno treh kategorijah. Po ekspresno izvedenih predtekmovalnih izborih so obiskovalci na finalu diskoteko Lipa napolnili do zadnjega kotička.

SYLD 2004
Opogumljeni z uspehom smo serijo ponovili takoj naslednje leto in odziv je bil še boljši, saj je bilo prijavljenih DJev še več kot prvo leto. Finalni dogodek je bil spet popoln uspeh, saj je bil Fun Factory pošteno napolnjen.

SYLD 2006
Po enoletnem premoru in premisleku se je serija vrnila. V treh kategorijah je bilo skupaj prijavljenih skoraj 80 tekmovalcev. Kot vedno dosedaj, so obiskovalci množično romali podpirat svoje DJe. Vsa tri plesišča na finalu v diskoteki Factory smo napolnili skoraj do konca.

SYLD 2007
V skladu s takratnimi trendi v elektronski glasbi smo organizirali izbor v dveh kategorijah, prijavilo pa se je spet skoraj 70 tekmovalcev. Tradicionalno je bil finalni izbor spet v diskoteki Factory, kjer smo vsa tri plesišča pošteno napolnili.

Niz prireditev pod kodnim imenom Support Your Local DJ (SYLD) se je kot predizbor novih talentov za nastop na festivalu Final Flash začel leta 2003, po premoru pa se vrača v novi preobleki, z novimi izzivi tako za sodelujoče, kot tudi za publiko, ki jih podpira. Letošnji koncept se bistveno razlikuje od prejšnjih tekmovanj v tem, da so se predtekmovanja tokrat preselila na splet, še vedno pa v “fizični” obliki ostaja zaključni dogodek (finale). Tekmovalci se prijavijo s pomočjo obrazca, obiskovalci strani pa glasujejo za svoje favorite. Po štirje najbolje ocenjeni v vsaki kategoriji se tako uvrstijo na finalni dogodek, kjer se bodo tudi v živo predstavili širšemu občinstvu.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply