Stopničke za naše v Langenloisu

Drugo mesto Blaže Klemenčič na mednarodni dirki v krosu v Avstriji. Pri mlajših mladincih zmaga Tine Perše in drugo mesto Gregorja Dimica. Lovše najboljši član na 25. mestu.

"Internationale Kamptal-Klassik-Trophy" na Spodnjeavstrijskem nedaleč od Dunaja je že nekaj let obvezen del koledarja številnih slovenskih klubov in tudi ob 19. izvedbi minuli konec tedna je bilo tako. Dirka kategorije UCI C1 je v Langenlois še enkrat pripeljala pestro mednarodno druščino.

V nedeljski ženski članski dirki se je odlično odrezala Blaža Klemenčič, ki je zaostala le za Poljakinjo Anno Szafraniec, številko 8. lestvice UCI, lani drugo na tekmi svetovnega pokala v Champeryju. Anna in Blaža sta na 34,3 km dolgi trasi vozili svojo dirko, saj je tretjeuvrščena Madžarka Barbara Benko za drugim mestom zaostala že 6 minut in pol.

"Blaža je bila ob Anni do polovice dirke. Poljakinja ji je vsakič ušla na strmem vzponu, Blaža pa jo je na trdaku ujela v spustu, čeprav je bila Anna na polnovzmetenem kolesu. Potem ji je sredi dirke Anna ušla za malo več in je Blaža ni več ujela, v zadnjem krogu pa je izgubila minuto, saj je mislila, da ji pušča guma. Blaža še ni v pravi formi, dan pred dirko je dobila tudi novo kolo, zato je bila s svojim nastopom zelo zadovoljna," je povedal Blažin trener Robert Pintarič.

V moški članski dirki, ki jo je dobil nekdanji mladinski svetovni prvak, Čeh Jaroslav Kulhavy, se je dobro odrezal Matej Lovše s 25. mestom med kar 119 nastopajočimi. Za zmagovalcem je zaostal 12 minut. V prvi petdeseterici sta dirko končala še Matjaž Budin na 34. in Nejc Černilogar na 37. mestu (ne verjemite uradnim rezultatom, saj so na prijavah zamešali številki Nejca in Mateja).

Tina Perše (Calcit Bike Team) je že v soboto zmagala v dirki mlajših mladink do 17 let, pri mlajših mladincih je bil Gregor Dimic (EnergijaTeam.com) drugi, v prvi deseterici sta v tej kategoriji dirko končala še člana KK Završnica Matej Razingar (6.) in Tadej Logar (10.). V dirki amaterjev je bil Boštjan Hribovšek (Calcit Bike Team) 5.

V nedeljo so hkrati s članicami štartali tudi mladinci, najvišje uvrščeni Slovenec je bil Rok Korošec (Calcit Bike Team) na 11. mestu.

Konec tega tedna bodo tekmovalci v krosu počivali, preden se v nedeljo 11. aprila v Vrtojbi začne Pokal Slovenije.

Vrstni redi

članice (34,3 km)
1. Anna Szafraniec (Pol, JGB-2) 1;44.23
2. Blaža Klemenčič (Slo, Felt Ötztal X-Bionic) +1.32
3. Barbara Benko (Mad, Rothaus-Cube) +9.04
4. Githa Michiels (Bel, Saeco) +10.57
5. Stephanie Wiedner (Avt, Koroška) +12.57
6. Pavlina Sulcova (Češ, GT) -1 krog
7. Nina Homovec (Slo, MBK Orbea) -1 krog
17 uvrščenih

člani (46,7 km)

1. Jaroslav Kulhavy (Češ, Rubena Birell Specialized) 1;58.35
2. Rene Tann (Nem, Suhler/Germina) +1.54
3. Tomaš Vokrouhlik (Češ, Faktor) +2.11
4. Christoph Soukup (Avt, Merida) +2.14
5. Hannes Metzler (Avt, Muskelkater Genesis) +4.26
6. Marek Galinski (Pol, JBG-2) +5.19
7. Karl Markt (Nem, Felt Ötztal X-Bionic) +5.26

25. Matej Lovše (Uni-FBI) +12.04
34. Matjaž Budin (Slo, MBK Orbea) +14.04
37. Nejc Černilogar (Slo, Surfing Shop) +16.01
57. Filip Turk (Hrv, BBK Šišmiš Samobor) -1 krog
58. Blaž Pristovnik (Ski, MBK Orbea) -1 krog
68. Klemen Nicoletti (Slo, Energijateam.com) -1 krog
77. Jernej Muzga (Slo, Calcit Bike Team) -1 krog
79. Luka Vodopivec (Slo, MBK Orbea) -1 krog
Robert Kordež (Orbea) odstop, 90 uvrščenih

mtb.si

Drugo mesto Blaže Klemenčič na mednarodni dirki v krosu v Avstriji. Pri mlajših mladincih zmaga Tine Perše in drugo mesto Gregorja Dimica. Lovše najboljši član na 25. mestu. “Internationale Kamptal-Klassik-Trophy” na Spodnjeavstrijskem nedaleč od Dunaja je že nekaj let obvezen del koledarja številnih slovenskih klubov in tudi ob 19. izvedbi minuli konec tedna je bilo tako. Dirka kategorije UCI C1 je v Langenlois še enkrat pripeljala pestro mednarodno druščino.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply