Stephanie Gilmore zmagala Rip Curl Pro Bells Beach

Drugi event letošnje ASP turneje se je končal z zmago Stephanie Gilmore, trikratno ASP World Tour prvakinjo, ki je v razburljivem finalu premagala Sofio Mulanovich in osvojila svoj tretji Rip Curl Pro Bells Beach naslov.

"Neverjetno je," je komentirala Stephanie Gilmore. "Zmagati enkrat na Bells Beachu je noro, toda trikrat je res neverjetno. Event je res fantastičen, vesela sem da sem dosegla ta uspeh."  Kljub temu, da se v predhodnih rundah Stephanie Gilmore ni mogla ravno pohvaliti z bleščečimi nastopi, je v finalni rundi Rip Curl Pro tekmovanja prikazala fantastično surfanje. " Nič se mi ni mudilo. Vem, da je to za gledalce slabše, a sem čakala na finale, da pokažem kaj znam in na srečo mi je uspelo. Takšen pristop sem uporabila že večkrat na tekmovanjih in očitno deluje." Stephanie je osvojila obe zmagi na letošnjih tekmovanjih in si s tem pridobila precejšnjo prednost pred ostalimi tekmovalkami v nadaljevanju ASP turneje.
 
"Obe zmagi sta res neverjeten začetek letošnje turneje. Očitno, ko ne pričakuješ veliko, se ti stvari uredijo same od sebe," je komentirala Stephanie Gilmore. "Osvojiti naslov ASP prvakinje je tako čudovit občutek, to se zgodi zelo redko, zato uživam v tem, in upam, da bom še naprej zmagovala. Pobere ti veliko energije. Ko se sezona konča, vsak hoče del tvojega časa, a vseeno uživam v tem. Po koncu tekmovanj si želim pa tudi malo miru."

Sofia Mulanovich, nekdanja ASP World prvakinja (2004), je kljub poškodbi vratu, v finalu prikazala fantastično surfanje in osvojila drugo mesto na Rip Curl Pro Bells Beach tekmovanju in si s tem utrdila drugo mesto na lestvici ASP Toura. "Nisem dala 100% od sebe, a sem vesela, da sem uspela priti v finale," je komentirala Sofia. "Upam, da mi poškodba v nadaljevanju tekmovanja ne bo delala težav."  
 
Chelsea Hedges, bivša ASP World Tour prvakinja je v polfinalu izgubila proti Sofii Mulanovich. "Razočarana sem," je komentirala Hedgesova. " Mislila sem, da sem spet v odlični formi, da se je končno vse postavilo na svoje mesto. Grozno je, ko se počutiš odlično in zgubiš heat, kot je bil ta. Poskusila bom pozabiti na to, in se skoncentrirati na Novo Zelandijo."  
 
Sally Fitzgibbons, ki surfa drugo leto v ASP World Touru, je v četrtfinalu premagala Coco Ho, v polfinalu pa je mogla priznati premoč Stephanie Gilmore. "Tretje mesto je dober rezultat, a sem zelo razočarana, da me je spet premagala Stephanie Gilmore," je komentirala Fitzgibbonsova. "Definitivno je to izkušnja, iz katere se bom kaj naučila. Veselim se že naslednje tekme v Novi Zelandiji."  
 
Rezultati finala RIP CURL WOMEN’S PRO BELLS BEACH:

1 – Stephanie Gilmore (AUS) 14.67
2 – Sofia Mulanovich (PER) 10.00
 
Rezultati polfinala RIP CURL WOMEN’S PRO BELLS BEACH:

SF 1: Stephanie Gilmore (AUS) 13.50 def. Sally Fitzgibbons (AUS) 10.67
SF 2: Sofia Mulanovich (PER) 10.50 def. Chelsea Hedges (AUS) 10.50
 
Rezultati četrtfinala RIP CURL WOMEN’S PRO BELLS BEACH:

QF 1: Sally Fitzgibbons (AUS) 16.50 def. Coco Ho (HAW) 3.34
QF 2: Stephanie Gilmore (AUS) 17.34 def. Rebecca Woods (AUS) 4.56
QF 3: Chelsea Hedges (AUS) 9.33 def. Silvana Lima (BRA) 4.83
QF 4: Sofia Mulanovich (PER) 9.93 def. Melanie Bartels (HAW) 7.67
 
Lestvica ASP WOMEN’S WORLD TOP 5:

1 – Stephanie Gilmore (AUS) 2400 points
3 – Sofia Mulanovich (PER) 1524 points
3 – Melanie Bartels (HAW) 1524 points
5 – Chelsea Hedges (AUS) 1308 points
5 – Coco Ho (HAW) 1308 points

Drugi event letošnje ASP turneje se je končal z zmago Stephanie Gilmore, trikratno ASP World Tour prvakinjo, ki je v razburljivem finalu premagala Sofio Mulanovich in osvojila svoj tretji Rip Curl Pro Bells Beach naslov. “Neverjetno je,” je komentirala Stephanie Gilmore. “Zmagati enkrat na Bells Beachu je noro, toda trikrat je res neverjetno. Event je res fantastičen, vesela sem da sem dosegla ta uspeh.” Kljub temu, da se v predhodnih rundah Stephanie Gilmore ni mogla ravno pohvaliti z bleščečimi nastopi, je v finalni rundi Rip Curl Pro tekmovanja prikazala fantastično surfanje.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply