Stephanie Gilmore že četrtič svetovna prvakinja v surfanju

Rip Curl Women’s Pro Search Puerto Rico

Na Rip Curl Women’s Pro Search v Puerto Ricu je Stephanie Gilmore odnesla svojo šesnajsto zmago na elitnih tekmovanjih in osvojila svoj četrti zaporedni pokal. V finalnem dvoboju je ob približno metrskih valovih premagala Carisso Moore.

Predzadnja, sedma postaja ASP Women’s World turneje je bila prizorišče neverjetnega četrtega zaporednega kronjanja Stephanie Gilmore, ki je pometla s konkurenco, kot za šalo.

"Včeraj sem sanjala prav to," je povedala Stephanie Gilmore. "Mogoče še vedno sanjam. Za mano je dan, katerega se bom še dolgo spominjala. Najboljši trik kako dati vse od sebe je to da si sproščen, brez nobenih skrbi. Tako da sem zelo zadovoljna s tem dosežkom."

V precej težkih razmerah je Stephanie Gilmore dosegla najboljšo single-wave oceno dneva z doseženimi 9,80 od 10 možnih točk za perfektno odpeljani forehand assault. "Imela sem srečo, da je bil ta val res super, da sem lahko pokazala kaj znam. Za tem sem težko našla res dober val. Carissa Moore je cel event dobro surfala in je bila res nevarna nasprotnica. Res sem počaščena, da sem lahko skupaj z njo tekmovala v finalu."

Stephanie Gilmore si je v četrtfinalu s tem, ko je premagala Melanie Bartel, zagotovila dovolj točk, da je iz boja za naslov izločila Melanie Bartels. "Trenutno sem brez besed," je komentirala Stephanie. "Mel je ena izmed najboljših surferk na svetu, in me je že nekajkrat premagala. Še na tistem zadnjem valu, sem mislila, da me bo premagala."
 
Četrta zaporedna zmaga Stephanie Gilmore je velik mejnik v zgodovin surferskih tekmovanj, saj tega do sedaj ni dosegel še noben surfer. Stephanie je osvojila prvi pokal še kot novinka in od takrat je vse do letos nepremagljiva. Prvič si je zagotovila pokal že pred zadnjo tekmo na Havajih. "O tem sploh nisem razmišljala. A držati rekord, ki ga nista osvojila niti Layne Beachley niti Kelly Slater je  res nekaj posebnega. Nikoli nisem mislila, da bom osvojila dva pokala, kaj šele 4, zato je ta zmaga zame res velik dosežek."

Carissa Moore je z nastopom v finalu dobila dovolj točk, da se je p ASP lestvici iz petega mesta povzpela na tretje mesto, kar je za novinko izjemen rezultat. "Seveda sem si želela zmage, a biti v finalu s Stephanie po tem ko si je že zagotovila naslov je res neverjetno. Res sem vesela, da sem lahko surfala tu v Puerto Ricu, saj so nas lepo sprejeli, spominja me na dom. Komaj čakam Oahu, da končamo to noro sezono."
 
Sally Fitzgibbons je skozi celo tekmovanje osvajala dobre ocene, a je bila v četrtfinalu nemčna proti Moorovi. "Malo sem razočarana, še posebej ker sem imela prednost. A žal se včasih tako obrne. Zame je bil to super event, a še vedno čakam na tisto zmago. To je moj cilj za naslednji event na Havajih. Rada bi sezono končala z dobrim izhdiščem za naslednjo sezono."

Chelsea Hedges je v četrtfinalu solidno premagala novinko Lee Ann Curren, a je v polfinalu izgubila proti Stephanie Gilmore.

Naslednje tekmovanje ASP turneje se bo ovijalo na Gidget Pro Suset Beachu med 24.novembrom in 6. Decembrom.
 
Rezultati finala tekmovanja Rip Curl Pro Search Puerto Rico:

1 – Stephanie Gilmore (AUS) 13.80
2 – Carissa Moore (HAW) 11.10
 
Rezultati polfinala tekmovanja Rip Curl Pro Search Puerto Rico:

SF 1:Carissa Moore (HAW) 16.93 def. Sally Fitzgibbons (AUS) 15.54
SF 2: Stephanie Gilmore (AUS) 16.60 def. Chelsea Hedges (AUS) 12.50
 
Rezultati četrtfinala tekmovanja Rip Curl Pro Search Puerto Rico:

QF 1:Chelsea Hedges (AUS) 9.53 def. Lee Ann Curren (FRA) 6.87
QF 2:Stephanie Gilmore (AUS) 13.87 def. Melanie Bartels (HAW) 13.77
QF 3:Sally Fitzgibbons (AUS) 15.90 def. Coco Ho (HAW) 11.66
QF 4:Carissa Moore (HAW) 13.33 def. Silvana Lima (BRA) 9.67
 
Lestvica ASP World Tour:

1.Stephanie Gilmore (AUS) 6528 pts
2.Sally Fitzgibbons (AUS) 4980 pts
3.Carissa Moore (HAW) 4644 pts
4.Sofia Mulanovich (PER) 4344 pts
5.Silvana Lima (BRA) 4164 pts

Na Rip Curl Women’s Pro Search v Puerto Ricu je Stephanie Gilmore odnesla svojo šesnajsto zmago na elitnih tekmovanjih in osvojila svoj četrti zaporedni pokal. V finalnem dvoboju je ob približno metrskih valovih premagala Carisso Moore. Predzadnja, sedma postaja ASP Women’s World turneje je bila prizorišče neverjetnega četrtega zaporednega kronjanja Stephanie Gilmore, ki je pometla s konkurenco, kot za šalo. V precej težkih razmerah je Stephanie Gilmore dosegla najboljšo single-wave oceno dneva z doseženimi 9,80 od 10 možnih točk za perfektno odpeljani forehand assault. "Imela sem srečo, da je bil ta val res super, da sem lahko pokazala kaj znam. Za tem sem težko našla res dober val. Carissa Moore je cel event dobro surfala in je bila res nevarna nasprotnica. Res sem počaščena, da sem lahko skupaj z njo tekmovala v finalu."


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply