Stephanie Gilmore osvojila nagrado Laureus

 V Abu Dhabiju se je odvijala podelitev prestižnih nagrad Laureus, ki jo je vodil igralec Kevin Spacey, nagrade pa je podeljevalo veliko znanih obrazov, kot sta britanski igralec Hugh Grant in legenda kriketa Steve Waugh. Steve Waugh je Stephanie Gilmore izročil nagrado za najboljšo ”action”  športnico.

"Osvojitev nagrade Laureus je neverjeten dogodek. Nikoli si nisem upala sanjati kaj takšnega,” je komentirala Stephanie Gilmore. ”Ne morem verjeti, sem čisto navadna surferka, ki uživa v vodi. Biti tu na tej podelitvi z vsemi fantastičnimi športniki je res neverjetno. Osvojiti to nagrado je kot zmagati svetovni pokal in ni lepšega občutka.”

Gilmorova je tako premagala pet drugih nominirancev, med katerimi je bil tudi dvakratni svetovni ASP prvak Mick Fanning.

Za nagrade Laureus 2010 štejejo doseženi športni rezultati med 1.januarjem in 31.decembrom. Nagrajence izbere žirija Laureus World Sports Akademije, ki jo sestavlja 46 najboljših športnikov in športnic vseh časov.

Nagrade so bile podeljene v sedmih kategorijah:

Laureus World športnik leta: Usain Bolt
Laureus World športnica leta: Serena Williams
Laureus World moštvo leta: Brawn GP Formula One
Laureus World preboj leta: Jenson Button
Laureus World povratnik leta: Kim Clijsters
Laureus World "Sportsperson of the Year with a Disability": Natalie du Toit
Laureus World "action" športnik leta: Stephanie Gilmore

V Abu Dhabiju se je odvijala podelitev prestižnih nagrad Laureus, ki jo je vodil igralec Kevin Spacey, nagrade pa je podeljevalo veliko znanih obrazov, kot sta britanski igralec Hugh Grant in legenda kriketa Steve Waugh. Steve Waugh je Stephanie Gilmore izročil nagrado za najboljšo ”action” športnico. Gilmorova je tako premagala pet drugih nominirancev, med katerimi je bil tudi dvakratni svetovni ASP prvak Mick Fanning.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply