Srečna mladina v Vrhniki

Ob 22. uri, Klub Zakon, Vrhnika

V letu 1993 se je iz mladostniškega zanesenjaštva rodila skupina Srečna mladina. Vzporedno z menjavami članov se je v naslednjih letih spreminjal tudi glasbeni slog njihovih albumov. Za glasbeno udejstvovanje so prejeli precej nagrad in priznanj, sodelovali so z domačimi in tujimi glasbeniki, režiserji, oblikovalci in drugimi kulturnimi ustvarjalci z vseh področij.
 
Po petih samostojnih albumih je 25. maja 2010 izšla nova, šesta plošča … Pa srečno v prihodnosti!, ki so jo posneli v lastnem vadbenem prostoru s producentsko pomočjo Julija Zornika. Glasba na plošči ima družbenokritično vsebino in opisuje vse očitnejšo dekadentnost današnje družbe, temu primerna pa je tudi izbira zvoka, ki zaradi močnega sporočilnega elementa ostaja surov.
 
Srečna mladina so:
Gašper Gantar – baskitara, glas
Peter Dekleva – kitara, glas
Andrej Zavašnik – bobni
Vladimir Mihajlović – kitara, glas
 
Vstopnina: 5 €.

V letu 1993 se je iz mladostniškega zanesenjaštva rodila skupina Srečna mladina. Vzporedno z menjavami članov se je v naslednjih letih spreminjal tudi glasbeni slog njihovih albumov. Za glasbeno udejstvovanje so prejeli precej nagrad in priznanj, sodelovali so z domačimi in tujimi glasbeniki, režiserji, oblikovalci in drugimi kulturnimi ustvarjalci z vseh področij. Po petih samostojnih albumih je 25. maja 2010 izšla nova, šesta plošča … Pa srečno v prihodnosti!, ki so jo posneli v lastnem vadbenem prostoru s producentsko pomočjo Julija Zornika. Glasba na plošči ima družbenokritično vsebino in opisuje vse očitnejšo dekadentnost današnje družbe, temu primerna pa je tudi izbira zvoka, ki zaradi močnega sporočilnega elementa ostaja surov.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply