Spustaši manj uspešni v Val di Sole

Nejc Rutar je branil čast Slovenije na finalu spusta za svetovni pokal v Val di Sole. Dober nastop je pokvaril s padcem in končal na končnem 70. mestu. Zelo blizu finala še Žiga Pandur.

Po zaslugi Tanje Žakelj se je na dirki svetovnega pokala v Val di Sole veliko govorilo tudi v Sloveniji, pričakovanja v spustu pa so bila veliko nižja. Naši najhitrejši fantje še niso v stiku z najboljšimi in že uvrstitev v finale je uspeh, saj je konkurenca podobno kot v vseh disciplinah gorskega kolesarstva izredna.

Državni prvak Nejc Rutar, član ekipe MBK Orbea, se je kot edini Slovenec prebil med najhitrejših osemdeset, v svoji finalni vožnji pa je padel in izgubil preveč časa za dobro uvrstitev. ”Moja finalna vožnja je bila tekoča, ena boljših ta vikend – vse dokler se nisem zaletel v blazino. To je letos moj prvi padec v finalu in zato z uvrstitvijo ne morem biti zadovoljen,” je po nastopu povedal Nejc. Proga v Val di Sole je prekrita z debelo plastjo prahu in skriva veliko pasti. ”Proga mi že tako ne leži, zaradi prahu pa ne veš kaj se bo zgodilo. Če primerjam čas s tistim iz kvalifikacij je očitno, da sem vozil dobro in bi bil brez padca veliko hitrejši,” je še dodal Nejc. Tako kot drugi spustaši se Nejc dobro zaveda, da so padci sestavni del spusta z gorskimi kolesi in pred bližnjim evropskim prvenstvom mu to nikakor ne bo vzelo poguma.

Končna uvrstitev na 70. mesto je vseeno najboljša slovenska uvrstitev v spustu v Val di Sole. Spustaši ekipe Unior Tools Team so ostali tik za prvo osemdesetirico, ki je nastopila v finalu. Z najboljšim nastopom v letošnjem svetovnem pokalu je finale za las zgrešil Žiga Pandur – bil je 85., do napredovanja ga je ločila manj kot sekunda. Na 112. in 113. mesto sta se uvrstila Žan Jurca in Kristjan Vreček, nekdanji državni prvak Jan Cestnik pa je končal na 119. mestu. Neža Knez je nastopila v 4krosu in dosegla 9. mesto, kar pa žal ni bilo dovolj za finale, saj so komisariji odločili, da bo napredovalo le osem deklet.

Nejca Rutarja, Jana Cestnika in Kristjana Vrečka čaka prihodnji teden nastop na evropskem prvenstvu na Norveškem, nato pa se bo Nejc pripravil še za zadnjo dirko pokala in svetovno prvenstvo v Ameriki in Kanadi.

Državni prvak Nejc Rutar, član ekipe MBK Orbea, se je kot edini Slovenec prebil med najhitrejših osemdeset, v svoji finalni vožnji pa je padel in izgubil preveč časa za dobro uvrstitev. ”Moja finalna vožnja je bila tekoča, ena boljših ta vikend – vse dokler se nisem zaletel v blazino. To je letos moj prvi padec v finalu in zato z uvrstitvijo ne morem biti zadovoljen,” je po nastopu povedal Nejc. Proga v Val di Sole je prekrita z debelo plastjo prahu in skriva veliko pasti. ”Proga mi že tako ne leži, zaradi prahu pa ne veš kaj se bo zgodilo. Če primerjam čas s tistim iz kvalifikacij je očitno, da sem vozil dobro in bi bil brez padca veliko hitrejši,” je še dodal Nejc.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply