Športna pomlad 2010

Železničarsko športno društvo Maribor letos že šesto leto zapored organizira Festival športa in zabave Športna pomlad 2010. Letos bo ta največja športno-zabavna prireditev v Mariboru potekala med 14. in 23. majem 2010 in bo ponovno ponudila vsem generacijam vrsto možnosti za brezplačno rekreacijo, tekmovanje, sprostitev in zabavo. Tudi letos organizatorji pripravljajo vrsto novosti, prav tako pa bodo športne aktivnosti potekale tudi v Rušah in na Ptuju.

Z željo približati šport širši javnosti in mladim, jih navdušiti zanj in jim pokazati, da je aktivno preživljanje prostega časa s športom lahko tudi zabavno, Železničarsko športno društvo Maribor že 6. leto zapored v maju organizira festival športa in zabave Športna pomlad. Gre za rekreativno tekmovalno, zabavno in družabno prireditev, ki ponuja pester program za predšolske otroke, osnovnošolce, srednješolce in odrasle. Glavni organizator in pobudnik festivala je Železničarsko športno društvo Maribor, ki organizira prireditev v sodelovanju z Mestno občino Maribor – Urad za šport in Športno zvezo Maribor. Pri organizaciji celotnega festivala sodeluje pod okriljem Železničarskega športnega društva Maribor več kot 40 športnih društev in organizacij.

Tudi letos organizatorji Športne pomladi pripravljajo vrsto novosti. Največji del aktivnosti se bo izvajal na športnih objektih v Mariboru in površinah Športnega parka Tabor. Utrip Športne pomladi pa bodo tudi letos za en dan lahko občutili prebivalci Ptuja in Ruš.

V desetih dneh se bo zvrstilo več kot 200 športnih in zabavnih prireditev ter priložnosti za rekreacijo za vse generacije, od otrok do odraslih.

Poleg že tradicionalnih aktivnosti se bodo letos kot novost predstavila med drugim tudi gimnastična društva, ki bodo obiskovalcem ponudila različne oblike izvajanja tega športa. V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine organizatorji pripravljajo otroški svet, ki se bo odvijal v Ledni dvorani in bo poleg delavnic otrokom ponudil tudi pester spremljevalni program. Tisti, ki vas zanimajo masaže boste svoje znanje lahko dopolnili na predavanjih na to temo, ki bodo dopolnjena tudi s praktičnim prikazom. Plesni navdušenci boste s Plesno šolo Rolly lahko pet dni plesali in osvojili tisto zvrst plesa, ki vam najbolj odgovarja. Pohodniki se bodo lahko odpravili na pohod po Pohorju, tisti manj željni hoje pa se bodo v času svetovnega pokala v downhillu lahko peljali na Pohorje brezplačno z novo gondolo. Novost bo tudi športna kartica, ki bo v času prireditve omogočala privlačne popuste v sodelujočih fitnes studiih in Kopališču Pristan.

Aleš Antolinc, vodja organizacijskega odbora Športna pomlad in direktor Železničarskega športnega društva Maribor, je dejal: »S festivalom Športna pomlad si prizadevamo predvsem spodbuditi ljudi k aktivnemu preživljanju prostega časa in še posebej mlade spodbuditi k vključevanju v športne aktivnosti. Z veseljem gledamo na dejstvo, da letos že šesto leto zapored organiziramo festival športa in zabave Športna pomlad in da postaja ta prireditev iz leta v leto obsežnejša. Vsako leto se že sodelujočim društvom in organizacijam priključijo nova, ki nam omogočajo, da lahko prireditev izpeljemo v takšnem obsegu .«

Posebno pozornost organizator tudi letos namenja najmlajšim, in sicer za njih pripravlja več prireditev: Neulovljivi škrat z otroškim poligonom za predšolske otroke, atletska šolska športna tekmovanja, vodna zabava, otroški svet in delavnice, čudoviti svet konj, na katerih se bodo otroci seznanili s konji in naučili osnov jahanja in še več. Tudi letos se bodo lahko starši zabavali z malčki na prireditvi Neulovljivi škrat poleg Maribora tudi na Ptuju. Prav tako bodo družinam, mladim in starejšim na voljo tudi brezplačna prosta rekreacija in kratki tečaji.

V Športnem parku Ruše organizator tudi letos pripravlja dan športnih doživetij in tekmovanji ruški »fitbake« (fitnes, bazen, kegljišče) ter ruške igre brez meja.

Za rekreativce bodo organizirani rekreativni turnirji v nogometu, badmintonu, lokostrelstvu, balinanju in biljardu. Hkrati pa si bodo lahko obiskovalci ogledali tudi vrsto tekem, v katerih se bodo pomerili osnovnošolci, srednješolci in drugi mladi perspektivni športniki.

Med tekmami bo posebej zanimiv Večer košarke v petek, 14. maja 2010, v dvorani Tabor, na katerem si bomo lahko ogledali tudi tekmo med poslanci, gospodarstveniki in drugimi znanimi osebnostmi. Na Večeru košarke bo potekala tudi uradna otvoritev 6. festivala športa in zabave, Športna pomlad 2010, na kateri bo obiskovalce poleg zabavnega programa pozdravil tudi prihod predstavnikov vseh izvajalcev Športne pomladi.

Športno dogajanje bo popestril tudi zabavni program v Mariboru, in sicer predstava Cirkusa Bufeto in čarovnika Grega, otroci bodo lahko žonglirali s Sam Sebastianom in pozdravili pomlad z Alenko Kolman, predstavilo se vam bo Gledališče Kolenc ter nastopi mladih plesalcev plesnih šol Sebastian in Rolly.

Festival športa in zabave bo tako tudi letos ponudil vsem generacijam obilo možnosti za aktivno preživljanje pomladnih dni.

Železničarsko športno društvo Maribor letos že šesto leto zapored organizira Festival športa in zabave Športna pomlad 2010. Letos bo ta največja športno-zabavna prireditev v Mariboru potekala med 14. in 23. majem 2010 in bo ponovno ponudila vsem generacijam vrsto možnosti za brezplačno rekreacijo, tekmovanje, sprostitev in zabavo. Tudi letos organizatorji pripravljajo vrsto novosti, prav tako pa bodo športne aktivnosti potekale tudi v Rušah in na Ptuju.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply