Specialized test event 2011

Trbovlje

Celodnevni trening, prevoz, merjenje časa in še kaj….na eni izmed najboljših prog v Sloveniji – DH Javor, Trbovlje

Po desetletju prirejanja državnih prvenstev in tekem za slovenski pokal v spustu z gorskimi kolesi bodo letos ponovno organizirali edinstven dogodek v Sloveniji, ki bo omogočil tekmovalcem v spustu, da preverijo svojo pripravljenost pred pričetkom sezone, ki se bo pričela v Avčah. Organizirali bodo Specialized Test Event ali če hočete DH Javor #12! Tako kot lansko leto bo proga popolnoma označena in zavarovana, potekala pa bo po znani trasi na Sv. Planini nad Trbovljami, kjer se je v preteklosti odvilo že 10 tekem v spustu. Prisotno bo tudi reševalno vozilo in redarji ob progi. Proga bo podobna lanski in tekmovalnim progam izpred leta 2003, ko so gostili naše prvo državno prvenstvo. Na hitri, atraktivni in zabavni progi, ki vsebuje vse prvine sodobnega spusta, bo udeležencem izziv čas pod 2 minutami.

PROGA:

Proga vsebuje vse elemente sodobnega spusta in velja med tekmovalci za zelo priljubljeno. Na progi bo en velik a varen skok, popolnoma NOV odsek (hitrost potem zavoji ali offcamber) v zgornjem delu proge, ki bo nadomestil legendarni del Manson, ter seveda številne korenine, singletrack in najrazličnejši zavoji. Prvi skok sledi kmalu po štartu pri Domu pod Javorjem, nato pa sledi najhitrjši del proge (70 km/h) preko travnika pri omenjenem domu. Kmalu zatem sledi prej omenjeni NOV tehnični del, ki bo letos nadomestil skalnati odsek. Tu bodo potekale atraktive vožnje spustašev, ki kmalu nato preidejo v strm tehnični del imenovan MSU, morebiti pa vključimo celo "oldskul" odsek poznan iz prvih izvedb slovenskega pokala iz začetka tisočletja. Proga bo tako letos ponovno dobila nekoliko spremenjeno, novo in svežo podobo. Do cilja na asfaltni cesti bo večinoma sledil hiter del po gozdnem singletracku.

URNIK:

9.00h – 12.00h Trening
12.00 – 15.00h Kvalifikacije
16.00 Superfinale Top 30

Vsak udeleženec prejeme za ceno 25 EUR:
    * Celodnevni prevoz na štart
    * Tri ure in pol merjenja časa na progi
    * Napitek

DOSTOP:

Iz Trbovelj – Pri Splošni bolnišnici Trbovlje desno v hrib, smer Čebine (Klek). Do ciljnega prostora je 5 km. Iz Zagorja – smer Kotredež, nato desno, smer Potoška vas. Od tu, do ciljnega prostora so 3 km.

Po desetletju prirejanja državnih prvenstev in tekem za slovenski pokal v spustu z gorskimi kolesi bodo letos ponovno organizirali edinstven dogodek v Sloveniji, ki bo omogočil tekmovalcem v spustu, da preverijo svojo pripravljenost pred pričetkom sezone, ki se bo pričela v Avčah. Organizirali bodo Specialized Test Event ali če hočete DH Javor #12! Na hitri, atraktivni in zabavni progi, ki vsebuje vse prvine sodobnega spusta, bo udeležencem izziv čas pod 2 minutami.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply