ŠPASNA SEZONA 2009/10

Če je smeh pol zdravja, je Špas teater ena najboljših medicin na tem svetu! Že 13. sezona Špas Teatra, ki je še vedno najbolj obiskano gledališče v Sloveniji, se bo šibila pod novostmi za vse, ki prisegajo na dobro voljo, ta pa je zagotovo najbolj pomembna.

Gledališče, katerega predstave je doslej obiskalo že več kot 1.000.000 gledalcev, znano pa je skoraj že vsem po uspešnicah kot so Ženske&moški.com, Mišolovka, 5žensk.com in seveda najbolj obiskane doslej 5moških.com – ki je napolnila celo veliko Halo Tivoli v Ljubljani in jo je videlo rekordnih 191.000 gledalcev – pripravlja polno skledo smeha. V novi Špasni sezoni pa se pripravljata tudi dva teksta slovenskih komikov, Matjaža Javšnika in Bojana Emeršiča, znanega tudi kot Zmago Batina, ki bo v tandemu z Markom Naberšnikom ustvaril še en neprekosljiv humoristični, tokrat gledališki dogodek.

Prva novost so gotovo Špasni stand up večeri z nenadkriljivim Vidom Valičem, ki nas bodo vso sezono ob prigrizku nasmejali do solza. Prvi tak večer bo že coprniški večer 31. oktobra v Teater baru v Kulturnem domu Mengeš, kjer se mu bosta pridružila še dva bisera slovenske stand up komedije: Lucija Ćirović in Janez Usenik.

Večni optimist pa je Matjaž Javšnik, ki bo 21. novembra v humoresknem slogu v predstavi Optimist obdelal življenje človeka, ki je se rodil v Jugoslaviji, odraščal v Sloveniji, z realnostjo pa se dokončno soočil v Evropski uniji. Življenjsko pot je prehodil od Titove štafete, Gavrilovič paštete in JNA preko osamosvojitve, certifikatov, divje privatizacije, do tajkunov, stečajev in –vseprisotne slovenske fovšije. Javšnik bo s to predstavo obeležil tudi svoj 40. rojstni dan, kar je več kot prikladno v kontekstu zgodbe. Vabi vas na vrtiljak srečnih, komičnih zgodb in nezgod, nekoga, ki je, ne glede na vse, ostal – optimist!

A to še ni vse: vsi, ki prisegate na Zmaga Batino, boste že decembra dobili pravo poslastico. Bojan Emeršič se z vlogo Zmaga Batine podaja v gledališke vode in vsem, ki ga že pogrešate s tv ekranov, se bo predstavil s svojo vlogo, a tokrat seveda ne kot voditelj oddaje, temveč v povsem drugačni vlogi. Njegovo sodelovanje z Markom Naberšnikom ponovno rojeva uspešnico!

Špas Teater pa za drugo polovico sezone pripravlja prav poseben gledališki dogodek. V duhu in slogu, ki je priljubljen širnemu slovenskemu občinstvu, bo na oder postavil gledališki projekt leta, ki bo pretresel vso Slovenijo.

Smeh je pol zdravja, torej je Špas teater ena najboljših medicin na tem svetu! Že 13. sezona Špas Teatra, ki je še vedno najbolj obiskano gledališče v Sloveniji, se bo šibila pod novostmi za vse, ki prisegajo na dobro voljo, ta pa je zagotovo najbolj pomembna. V novi Špasni sezoni pa se pripravljata tudi dva teksta slovenskih komikov, Matjaža Javšnika in Bojana Emeršiča, znanega tudi kot Zmago Batina, ki bo v tandemu z Markom Naberšnikom ustvaril še en neprekosljiv humoristični, tokrat gledališki dogodek.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply