ŠOU Fest SE BO ZAKLJUČIL Z MONOKOMEDIJO ČEFURJI RAUS!

ŠOU Fest, največji evropski študentski festival kulture, športa in zabave, se počasi izteka. Zaključil se bo z dvema vsebinsko zelo bogatima dogodkoma, in sicer Medkulturnim dialogom: Monokomedijo Čefurji Raus!, ki se bo nadaljevala z večerom slovenske in bosanske glasbe, ter Hmeljado, prvim študentskim festivalom piva in zabave.

Medkulturni dialog, ki ga bodo sestavljali popoldanska okrogla miza (ob 16. uri) in gledališko-glasbeni večer (ob 20. uri), se bo zgodil v Klubu TOP. Monokomedija Čefurji Raus! je nastala po istoimenskem uspešnem romanu Gorana Vojnovića, ki je izšel pri Študentski založbi, obravnava pa tematiko priseljencev v Sloveniji. Osrednji lik zgodbe Marko Đorđić, ki je druga generacija bosanskih staršev v Sloveniji, opisuje življenje na Fužinah, kjer je posedanje pred blokom nacionalni šport.

Dominik Zupančič, vodja festivala ŠOU Fest: »Čefurji Raus! so v tem trenutku ena izmed najbolj obiskanih gledaliških predstav, zato smo prepričani, da bomo z brezplačnim vstopom na dogodek razveselili marsikaterega študenta.«

Gledališki večer bodo z glasbo obarvali bosanski in slovenski glasbeniki, in sicer Neisha, Kice, Borjan Milošević – Boki in D.J. Enjay.

Ljubljana, 15. oktober 2009 – ŠOU Fest, največji evropski študentski festival kulture, športa in zabave, se počasi izteka. Zaključil se bo z dvema vsebinsko zelo bogatima dogodkoma, in sicer Medkulturnim dialogom: Monokomedijo Čefurji Raus!, ki se bo nadaljevala z večerom slovenske in bosanske glasbe, ter Hmeljado, prvim študentskim festivalom piva in zabave. Medkulturni dialog, ki ga bodo sestavljali popoldanska okrogla miza (ob 16. uri) in gledališko-glasbeni večer (ob 20. uri), se bo zgodil v ponedeljek, 19. oktobra 2009, v Klubu TOP. Monokomedija Čefurji Raus! je nastala po istoimenskem uspešnem romanu Gorana Vojnovića, ki je izšel pri Študentski založbi, obravnava pa tematiko priseljencev v Sloveniji. Osrednji lik zgodbe Marko Đorđić, ki je druga generacija bosanskih staršev v Sloveniji, opisuje življenje na Fužinah, kjer je posedanje pred blokom nacionalni šport. Dominik Zupančič, vodja festivala ŠOU Fest: »Čefurji Raus! so v tem trenutku ena izmed najbolj obiskanih gledaliških predstav, zato smo prepričani, da bomo z brezplačnim vstopom na dogodek razveselili marsikaterega študenta.« Gledališki večer bodo z glasbo obarvali bosanski in slovenski glasbeniki, in sicer Neisha, Kice, Borjan Milošević – Boki in D.J. Enjay.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply