SONIC BOOM SIX (ska, ragga, hiphop, punk/UK)

TOVARNA ROG, Ljubljana

Sonic Boom Six so se na manchesterski glasbeni sceni pojavili aprila 2002. Nekateri člani so bili v bendu, ki se je imenoval Grimace, in pod tem imenom so tudi izdali en album, nato pa so ustanovili novo zasedbo pod imenom Sonic Boom Six.

Še istega leta so izdali po bendu poimenovan demo, katerega so promovirali na turneji, kot predskupina skanksterjev The Toasters in skapunkhiphop divjakov King Prawn.

Prav tako so tourali z Coolijem Ranxom, originalnim pevcem The Toasters in kasneje Pilfers, kjer so nastopali tudi kot njegov
spremljevalni bend.

Leto 2003 je prineslo The turbo ep, njihovo prvo izdajo za Moon ska Europe. Ep je dozivel serijo odlicnih kritik, ki so Sonic Boom Six prinesle nastope na BBC-jevi Radio One oddaji The Lock up. Drugi ep, Sounds to Consume, je sledil leta 2004. Sounds to Consume je leto kasneje izšel v Champion izdaji, ki vsebuje originalne komade, tri remixe, akustično izvedbo in video. Leta 2006 pa so Sonic Boom Six končno dočakali izdajo celotnega studijskega albuma "The ruff guide to genre-terrorism", ki je izšel za Deck Chees records.

Sonic Boom Six niso tipičen ska bend, niti tipičen reggae ali punk bend. So bend, ki jim je uspelo žanre kot so ska, punk, reggae, hiphop, ragga, bhanqra in hardcore združiti v svežo, udarno mešanico z lastnim pečatom. Glasbo uporabljajo kot medij za socialni angažma, vendar z pravim ravnotežjem med resnim in zabavnim. Njihov zasčitni znak ali zvok je vocal pevke Layle, z
značilnim rapping stilom, ki pa v več kot enem komadu dokazuje, da zna tudi normalno peti. Komadi Sonic Boom Six so zelo raznoliki in v enem se lahko zamenja kopica ritmov, nikoli pa ne izgubijo za njih značilnega groova. Ta raznolikost, prehajanje med žanri, lepljenje in razkosavanje, je poleg Laylinega vokala tisto kar daje samo njim značilen zvok.

Za uvod v večer bo poskrbela mlada italijanska punk/hardcore zasedba, ki sliši na ime THE MILKSHAKER CORPORATION. Fantje igrajo udaren punk/hardcore, ki ga lahko primerjamo z mogotci tega žanra kot so Rise Against, A Wilhelm Scream in kandskimi Belvedere.

Po koncertu pa boste lahko še uživali z DJ-ji ki bodo vrteli dub, reggae, roots & drum’n’bass….

Politični angažman in velika doza plesnih ritmov sta zagarantirana, ostalo je na vas, da se dogodka udeležite in zagruvate zraven.

Sonic Boom Six so se na manchesterski glasbeni sceni pojavili aprila 2002. Nekateri člani so bili v bendu, ki se je imenoval Grimace, in pod tem imenom so tudi izdali en album, nato pa so ustanovili novo zasedbo pod imenom Sonic Boom Six.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply