Sonce na prvem dnevu O’Neill Cold Water Classics Scotland

V Thursu je surferje prvi dan neobičajno pričakalo sonce in približno metrski valovi. "Te razmere so za Škotsko precej neobičajne," je komentiral ambasador Andy Bain. "Pogoji se tu hitro spreminjajo, zato smo veseli, da nas je za začetek pričakalo sonce. " Prvi dan so surferji s tekmovanjem začeli precej zgodaj. Ob 6.30 po lokalnem času, so surferji že bili v vodi in se pomerili v prvi rundi tekmovanja.

"Res je prelepo, pokrajina je neverjetna," je komentiral Nicolaus Van Rupp. "Prvič sem na Škotskem in mi je res všeč. Zanimivo je, da imamo lahko na touru izkušnje z tako mrzlo temperaturo vode. Mrzla voda in neverjetna pokrajina vzpostavita popolnoma drugačno atmosfero. "

"Slišal sem že veliko zgodbic o Brimsu, o surferjih, ki drug drugega prelisičijo in dropajo, ker je tako majhen peak." je komentiral Nicolaus Van Rupp. "Tekmovanje je tu res intenzivno, v vodi je gneča in toliko da ne surfamo drug po drugem."

Pogoji so spremenili v 8. heatu, tako da so organizatorji prekinili tekmovanje. "Začetek eventa je bil dober, upamo, da bodo pogoji v nadaljevanju tekmovanja boljši, " je komentiral Matt Wilson, direktor tekmovanja.

Drugi dan je tekmovalce v primerjavi s predhodnim sončnim dnevom pričakal oblačen in precej bolj mrzel dan. Presenetil je škot Chris Noble, ki je prvi škotski surfer v zgodovini, ki se je uvrstil v nadaljevanje tekmovanja O’Neill Cold Water Classic Scotland, saj je uspešno končal prvo rundo.

Chris se je v svojem heatu uvrstil na vrh in prehitel brazilca Ricarda Dos Santosa. “Je šela prva runda, a se počutim kot da sem zmagal na tekmovanju,“ je dejal Chris Noble. “V primerjavi z prejšnjimi leti, se letos nisem živciral ter nisem čutil nobenega pritiska. Imam enega otroka in pričakujemo drugega. Včasih je bilo surfanje zame vse, zdaj so se prioritete malo spremenile, in ne čutim več toliko pritiska. Grem ven v vodo in preprosto uživam. “

Da v surfanju resnično uživa se je videlo v samem tekmovanju, saj je izkoristil približno metrske offshore razmere pri Brims Nessu. “Tu surfam že približno 10 let. In kljub temu, da sem nizkih temperatur že navajen, še vedno uporabljam zamaške za ušesa, da me zaščitijo pred mrzlo vodo in vetrom.“

“V Tasmaniji mi mraz ni delal težav, “ je komentiral Stuart Kennedy, zmagovalec tekmovanja O’Neill Cold Water Classic Tasmania. “Tasmanija je paradiž v primerjavi s temperaturami tu. Tu zmrzuješ. S sabo imam 5/4/3 neopren in dva 4/3 naoprena, tako da sem pripravljen na vse. V vodi je telo ok, a prsti na nogah mi zmrznejo, kljub bootsom."
 
Drugi dan v Thursu se je končala prva runda 128 tekmovalcev pri slabših valovih. “Swell danes je bil malo manjši, kot smo pričakovali, a na srečo smo uspeli izpeljati rundo do konca “ je komentiral Matt Wilson, direktor tekmovanja. “Napoved kaže, da se bo swell jutri okrepil, tako da upamo na najboljše. “

V Thursu je surferje prvi dan neobičajno pričakalo sonce in približno metrski valovi. “Te razmere so za Škotsko precej neobičajne,” je komentiral ambasador Andy Bain. “Pogoji se tu hitro spreminjajo, zato smo veseli, da nas je za začetek pričakalo sonce. ” Prvi dan so surferji s tekmovanjem začeli precej zgodaj. Ob 6.30 po lokalnem času, so surferji že bili v vodi in se pomerili v prvi rundi tekmovanja.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply