Slovenija dobila otok dobrodošlice

Slovenia Welcome

Si.mobil je 30. avgusta letos, v sodelovanju s podjetjem FM Virtual, v virtualnem svetu Second Life, odprl nov otok Slovenia Welcome. Ta se nahaja v neposredni bli?ini njihovega prvega otoka, ki so ga javnosti predstavili natanko leto prej. Tudi tokrat je svečano odprtje potekalo vzporedno z dobrodelnim dogodkom žur z razlogom?, ki je 30. avgusta potekal v ljubljanskem parku Tivoli.

Welcome island oz. slovenski otok dobrodošlice je v prvi vrsti namenjen novopečenim uporabnikom Second Life-a, saj ponuja enostavne napotke in navodila o vsem, kar potrebujete za začetek svojega novega virtualnega življenja in to v slovenskem jeziku. Pridobljeno znanje lahko takoj tudi preizkusite na zabavnih ter interaktivnih tematskih nalogah.

Otok ponuja tudi zabavo za že izkušene prebivalce virtualnega sveta Second Life. Tudi tu najdete prijetne kotičke za druženje, pošiljate lahko brezplačna sporočila SMS, se s prijateljem pomerite ali tekmujete v igri "lov na boje" in se učite gradnje v sandbox-u oz. peskovniku.

FM Virtual je z izgradnjo tega uradnega otoka dobrodošlice slovenskim uporabnikom tudi omogočil, da se v Second Life registrirajo v slovenskem jeziku, neposredno s strani Ortoego.com, internetnega portala za vse slovenske uporabnike tega virtualnega sveta. Slovenija se je tako pridružila majhnemu številu držav, ki svojim uporabnikom omogočajo registracijo in orientacijski otok in to v maternem jeziku!

S tem so odpravili enega največjih problemov, s katerim so se srečevali mnogi novi uporabniki Second Life-a. Orientacijski otok oz. otok dobrodošlice lastnika Second Life (Linden Lab), na katerem so ob prvi registraciji do sedaj pristajali tudi vsi slovenski uporabniki, je namreč za mnoge predstavljal trd oreh,saj so njihove naloge zahtevne, vsa navodila in pojasnila pa zapisana zgolj v angleškem jeziku. V podjetju FM Virtual tako upajo, da bo postopek registracije sedaj veliko lažji in prvi koraki drugega življenja toliko enostavnejši.

Salvatore Talaj


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply