Slostyle 2010

Na izolski plaži se je v nedeljo odvijalo državno prvenstvo v jadranju na deski prostega sloga – Slostyle 2010. V zlovešči oblačni oktoberski burji je naslov državnega prvaka po pričakovanjih večine osvojil Andraž Žan.
 
V finalnem obračunu Andražu Žanu, ki ima za seboj dolgo sezono v svetovnem in evropskem pokalu, Žan Ribnikar, junak državnega prvenstva, vseeno ni mogel konkurirati. V drugem krogu prve eliminacije je Ribnikarja sicer izločil Žan Šude, državni prvak iz leta 2008 in viceprvak leta 2009, a Ribnikar je dobro izkoristil dvojno eliminacijo, boj poražencev za uvrstitev med najboljše. Po vrsti je izločil kar pet nasprotnikov, v polfinalu pa dočakal tudi zadoščenje z zmago nad Šudetom, ki je tako zasedel tretje mesto. A v finalu je izmučenega Ribnikarja pričakal izkušeni Žan, ki je s suvereno vožnjo na nivoju tekem svetovnega formata pokazal, da je najboljši v državi.
 
Prvič v zgodovini slovenskega jadranja na deski so se v disciplini prostega sloga pomerila tudi dekleta. Med petimi tekmovalkami si je prvi naslov državne prvakinje s suverenimi obrati v zraku priborila Nina Tanhofer, pred Anjo Sedlar in Vesno Tanko.
 
Po končanih dvobojih so se tekmovalci zbrali na vodi še za supersession, 15 minutno tekmo, v kateri so sodniki ocenjevali splošni vtis ter najbolj zahteven manever na vodi. Nagrado za splošni vtis si je priboril Jurij Panjan, eden od organizatorjev tekme, z vztrajnimi poskusi zahtevnega manevra air chachoo, in radikalnimi saltami, nagrado za najboljši manever pa si je prisurfal okronani prvak Andraž Žan z brezhibno izpeljanim manevrom kono, ki spada med najzahtevnejše manevre prostega sloga.
 
V športnem društvu Style team, ki Slostyle organizira že od leta 2003, so se odločili za izvedbo državnega prvenstva v slovenski Izoli, ki velja za eno najzahtevnejših lokacij za prosti slog, predvsem zaradi nepredvidljivih razmer na vodi, saj valovi prihajajo iz vseh strani, kar močno otežuje izvajanje manevrov. Prav težavne razmere na vodi ločijo izkušene tekmovalce od mlajših, ki sicer znajo na mirni vodi pokazati tudi več, predvsem to velja za mladega Dennisa Lampreta in Žigo Korenča, ki bosta naslednje leto prav gotovo v boju za najvišja mesta.
 
Kot je ob razglasitvi rezultatov povedal glavni sodnik Tine Slabe, se je raven jadranja na deski v prostem slogu v Sloveniji močno dvignila, tekme kot je Slostyle, pa skrbijo za prepoznavnost tega prelepega športa v Sloveniji.
 
Končna razvrstitev – moški:

1. Andraž  Žan
2. Žan Ribnikar
3. Žan Šude
4. Jure Černec
5. Jurij Panjan
6. Peter Šorc
7. Dennis Lampret
7. Marko Kravanja
9. Maks Vrščaj
9. Mitja Kotnik
9. Žiga Korenč
9. Kristijan Šušterčič

Končna razvrstitev – dekleta:

1. Nina Tanhofer
2. Anja Sedlar
3. Vesna Tanko
4. Eva Zibler
5. Anja Jager

Na izolski plaži se je v nedeljo odvijalo državno prvenstvo v jadranju na deski prostega sloga – Slostyle 2010. V zlovešči oblačni oktoberski burji je naslov državnega prvaka po pričakovanjih večine osvojil Andraž Žan. V finalnem obračunu Andražu Žanu, ki ima za seboj dolgo sezono v svetovnem in evropskem pokalu, Žan Ribnikar, junak državnega prvenstva, vseeno ni mogel konkurirati. V drugem krogu prve eliminacije je Ribnikarja sicer izločil Žan Šude, državni prvak iz leta 2008 in viceprvak leta 2009, a Ribnikar je dobro izkoristil dvojno eliminacijo, boj poražencev za uvrstitev med najboljše.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply