ŠKUC Buba predstavlja Future Islands

Ob 21.00, Orto klub, Ljubljana

Za spodbuden pričetek jesenskega programa je ŠKUC-Buba izbrskala sveže glasbene sile, skupino Future Islands, ki jih pri nas še nismo imeli priloznosti uzreti.

Ne gre za nikakršno inačico kanadskih Islands, ki smo jih gostili pred časom, temveč za baltimorsko kompanijo, ki svojo »štimungo« označuje z zelo izvirnim izrazom post-wave (sinteza post-panka in novega vala) in je letos pri razvpiti čikaski založbi Thrill Jockey izdala prvi pravi album v sedanjem, trodelnem ustroju. Začetki benda namreč segajo v leto 2003, vmes se je spreminjalo tako ime kot oblika zasedbe, sotrpini so odpadali, ohranila pa se je cela kopica manjših ali doma narejenih objav, med katerimi najdemo tudi deljeni 7-inčer z Bubinim protežirancem Danom Deaconom. In to kakopak ni bil razlog za izbor. Bile so učinkovite, simpatične in kompetentne skladbe, ki zvenijo precej bolj otoško kot ameriško, v katerih resda mrgoli paralel ter podobnosti drugim (so mar Future Islands vedri, sintpopovski Bauhaus?!), nikdar pa niso enodimenzionalne, saj trojica z enako verodostojnostjo izpelje prodoren elektro-pank oziroma srce parajočo croonersko balado.

Bi lahko jedrnate Future Islands definirali kot bend prihodnosti? Verjetno ne. So morda vredni naše pozornosti? Definitivno.

Postava:
J. Gerrit Welmers – sintetizator, programiranje
William Cashion – bas
Samuel T. Herring – glas

Albuma:
Wave Like Home (Upset! the Rhythm, 2008)
In Evening Air (Thrill Jockey, 2010)

Asociacije:
New Order, Arctic Monkeys, Morrisey, Jamie Lidell, Johnny Mathis, Bauhaus, Bowie, Kraftwerk

Vstopnica
(naprodaj le na dan dogodka): 10 eur

Za spodbuden pričetek jesenskega programa je ŠKUC-Buba izbrskala sveže glasbene sile, skupino Future Islands, ki jih pri nas še nismo imeli priloznosti uzreti. Ne gre za nikakršno inačico kanadskih Islands, ki smo jih gostili pred časom, temveč za baltimorsko kompanijo, ki svojo »štimungo« označuje z zelo izvirnim izrazom post-wave (sinteza post-panka in novega vala) in je letos pri razvpiti čikaski založbi Thrill Jockey izdala prvi pravi album v sedanjem, trodelnem ustroju. Začetki benda namreč segajo v leto 2003, vmes se je spreminjalo tako ime kot oblika zasedbe, sotrpini so odpadali, ohranila pa se je cela kopica manjših ali doma narejenih objav, med katerimi najdemo tudi deljeni 7-inčer z Bubinim protežirancem Danom Deaconom.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply