Šklabfest 2010

Trbovlje

Prvi vikend julija se bo v Trbovljah odvil drugi Šklabfest, ki je lansko leto v velikem slogu stopil na slovensko festivalsko sceno in opozoril nase z odličnim naborom nastopajočih in izpiljeno žanrsko usmeritvijo. Tudi letos bo festival potekal na dvorišču bivše rudniške strojnice, ki je lani fascinirala tako nastopajoče, kot tudi številne obiskovalce.

Letos je glavno ime festivala legendarni Jello Biafra, bivši frontman in vodja kultnih kalifornijskih punkerjev Dead Kennedys, ki se bo v Sloveniji predstavil s svojo zasedbo Guantanamo School of Medicine. Nenadkriljivi frontman, kandidat za župana San Francisca in umetnik „spoken worda“ bo na festivalu poleg novih stvaritev fanom Dead Kennedys odpel vse njihove največje hite.

Poleg Jella Biafre in GSOM so svojo prisotnost na drugem Šklabfestu potrdili tudi švedi Raised Fist, ki so pred kratkim zaradi odpovedi evropske turneje odpovedali tudi dolgo pričakovani koncert v Ljubljani. Raised Fist bodo oblizali dve rani, saj bodo na Šklabfestu zapolnili odpovedane DRI, ki so zaradi obveznosti članov skrajšali svojo turnejo in jih letos v Slovenijo žal ne bo. Poleg Raised Fist so udeležbo potrdili tudi američani Down By Law, ki so pri nas na zadnje nastopili prav v Trbovljah in uprizorili enkraten punkrock šov v pokojnemu Domu svobode.

Med nosilce festivala štejejo še nemški ska velikani Skaos in slovenski povratniki Niet, poleg njih pa bomo uživali še v odličnih nastopih kanadskih folk-punkerjev irskega porekla The Mahones, švedskih hardcore punkerjev Misconduct, mehiških ska-core manijakov La Plebe iz San Francisca, hrvaških Fakofbolan, Debeli precjednik, Pasmaters in številnih slovenskih zasedb, ki bodo zaokrožile največji slovenski ska-punk-hardcore festival.

Poleg glasbe bo Šklabfest svojim obiskovalcem v soboto, 3. julija 2010, ponudil tudi nekaj adrenalina v ogledu motocrossa, snowmobila (motorne sani) in quad (štirikolesnik) freestyle-a na veliki skakalnici tik ob festivalskem prizorišču.

Prvi vikend julija se bo v Trbovljah odvil drugi Šklabfest, ki je lansko leto v velikem slogu stopil na slovensko festivalsko sceno in opozoril nase z odličnim naborom nastopajočih in izpiljeno žanrsko usmeritvijo. Tudi letos bo festival potekal na dvorišču bivše rudniške strojnice, ki je lani fascinirala tako nastopajoče, kot tudi številne obiskovalce. Poleg glasbe bo Šklabfest svojim obiskovalcem v soboto, 3. julija 2010, ponudil tudi nekaj adrenalina v ogledu motocrossa, snowmobila (motorne sani) in quad (štirikolesnik) freestyle-a na veliki skakalnici tik ob festivalskem prizorišču.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply