SKIKE tecaj

Skike klub Slovenija pripravlja osnovni in nadaljevalni skike tecaj. Osnovni skike tecaj je namenjen zacetnikom, ki se ne poznajo tega sporta in nimajo izkusenj iz teka na smuceh. Nadaljevalni tecaj pa je namenjen izkusenim sportnikom, ki so ze spoznali z osnovami drsalne tehnike teka na smuceh oziroma ze tecejo nekaj let.

Tehnika skikanja je zelo podobna drsalni tehniki teka smuceh, zato je idealno sredstvo za tehnicno in funkcionalno pripravo pred smucarsko tekasko sezono. Skike odlicno zdruzuje zdravo rekreacijo in druzenje. Primeren je za vse starostne skupine, za ljudi, ki se sele odlocajo za rekreacijo, kot za vrhunske sportnike.

Tecaj bo potekal pod vodstvom skike trenerja, Alekseja Dolinska, potekal v torek 25. maja in v sredo 26. maja 2010.

Program tecaja:
16.00–16.45 : teoreticni del
predstavitev vsebine programa skike in potrebne opreme, funkcij in nastavitev

17.00–20.00 : prakticni del – osnovni tecaj
namestitev opreme (skike, palice, zascitna oprema),
vaje za navajanje na opremo (na travi, nato na asfaltu)
prvi skike korak,
enonozno zaustavljanje,
vaje za delo rok,
vaje za delo nog,
razlika med dvojnim in enojnim skike korakom,
sprememba smeri na ravnini.

16.00–20.00: prakticni del – nadaljevalni tecaj:
namestitev opreme (skike, palice, zascitna oprema),
vaje za izboljsanje ravnotezja in prenosa tezisca,
izboljsanje tehnike zaustavljanja (enonozno in sonozno zaustavljanje),
izboljsanje skike tehnik po ravnini: sorocno odrivanje,
osnovni skike korak, dvojni skike korak, enojni skike korak,
vaje za razvoj tehnike v vzpon: diagonalni skike korak, krajsi dvojni skike korak,
tehnike smuka in spremembe smeri
krajsi izlet po okoliskih poteh (do 1 ure)

Komplet skike opremo (skike, palice, celada, scitniki) si bo mozno izposoditi in je vkljucena v ceno tecaja. V prijavi tako navedite telesno visino in stevilko noge. Za udelezence z lastno opremo bo cena tecaja na dan za 15 EUR manjsa. Razpisano stevilo mest je 10 (dve skupini). Tecaj bo izveden, ce se bodo prijavile vsaj 3 osebe. Za clane Skike kluba Slovenija je cena tecaja 54 EUR (DDV je vkljucen) na dan, za ostale udelezence pa 60 EUR (DDV vkljucen) na dan. Paket dveh dni znasa za clane Skike kluba Slovenija 80 EUR (DDV je vkljucen), za ostale udelezence pa 100 EUR (DDV je vkljucen).

SKIKE KLUB SLOVENIJA, STEFETOVA ULICA 8, 4000 KRANJ

Skike klub Slovenija pripravlja osnovni in nadaljevalni skike tecaj. Osnovni skike tecaj je namenjen zacetnikom, ki se ne poznajo tega sporta in nimajo izkusenj iz teka na smuceh. Nadaljevalni tecaj pa je namenjen izkusenim sportnikom, ki so ze spoznali z osnovami drsalne tehnike teka na smuceh oziroma ze tecejo nekaj let. Tehnika skikanja je zelo podobna drsalni tehniki teka smuceh, zato je idealno sredstvo za tehnicno in funkcionalno pripravo pred smucarsko tekasko sezono. Skike odlicno zdruzuje zdravo rekreacijo in druzenje. Primeren je za vse starostne skupine, za ljudi, ki se sele odlocajo za rekreacijo, kot za vrhunske sportnike.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply