Shyam imajo nov album “Skriti sij ljudi”

Skoraj 12 let po nastanku zasedbe Shyam je luč sveta končno zagledal novi album z naslovom Skriti sij ljudi. Po singlih Gumijasto srce in trenutno aktualnem Color Deluxe, ki sta napovedala vrnitev te brežiške zasedbe na slovensko glasbeno prizorišče, zdaj prihaja nov set pesmi. Te so izpod peresa Shyam nastajale v zadnjih štirih letih, je povedal pevec Miloš. Kot producent pa se pod izdelek ponovno podpisuje Peter Penko.

Album Skriti sij ljudi, ki je uradno izšel 11. Septembra pri ZKP RTV Slovenija, vsebuje 14 pesmi in je tretji studijski album skupine Shyam. Odraža zadnje glasbeno ustvarjanje kolektiva, ki je že na začetku svoje kariere navduševal kritike s ploščkoma Željo daleč stran (2000) in Sonce v senci (2004).

Skriti sij ljudi je pravzaprav dvojna plošča, saj so se Shyam odločili poleg novih pesmi izdati še posnetke, ki so nastali v oddaji Izštekani, ko jih je davnega januarja 2002 gostil priljubljeni radijski guru Jure Longyka. Takrat so v razširjeni zasedbi in s spremenjenimi aranžmaji odigrali večino pesmi s prvega albuma Željo daleč stran in eno pesem, ki se je kasneje v povsem drugačni obliki znašla na drugi plošči, Sonce v senci.

"Posnetki iz oddaje Izštekani so ostali dolgo časa v predalu, zahvaliti se moramo Juretu Longyki, ki je poskrbel, da smo dobili posnetke v takšni obliki, da smo jih lahko ponovno obdelali in popravili zvočno sliko, neverjetno vznemirljivo je bilo po toliko letih sesti za mešalko in znova spustiti te posnetke skozi zvočnike. Na nek način je to zahvala vsem prijateljem, glasbenikom, ki so se nam takrat z vso predanostjo pridružili pri projektu, pa tudi spodbuda, da se česa podobnega lotimo še kdaj v prihodnje," je povedal Frenk.

Izid nove plošče bodo Shyam pospremili z živimi nastopi. Po uspešni uradni predstavitvi na promocijskem dogodku v Ljubljani pretekli teden se obeta še poseben promocijski koncert v domačih Brežicah. 25. septembra bodo svoje glasbeno ustvarjanje predstavili v prenovljeni dvorani Mladinskega centra.

V Zagorju bodo koncertrali 2. oktobra, ljubljanska publika pa bo na svoj račun prišla 14. oktobra, ko bodo na koncertu v Orto baru predstavili tako repertoar novega albuma kot tudi starejše uspešnice. ‘Sledi še nastop 21.oktobra v Celju, za vse ostale koncertne datume, ki v teh dneh polnijo naš glasbeni koledar, pa je v pripravi nova spletna stran skupine,’ obljublja Miloš.

Skoraj 12 let po nastanku zasedbe Shyam je luč sveta končno zagledal novi album z naslovom Skriti sij ljudi. Po singlih Gumijasto srce in trenutno aktualnem Color Deluxe, ki sta napovedala vrnitev te brežiške zasedbe na slovensko glasbeno prizorišče, zdaj prihaja nov set pesmi. Te so izpod peresa Shyam nastajale v zadnjih štirih letih, je povedal pevec Miloš. Kot producent pa se pod izdelek ponovno podpisuje Peter Penko. Album Skriti sij ljudi, ki je uradno izšel 11. Septembra pri ZKP RTV Slovenija, vsebuje 14 pesmi in je tretji studijski album skupine Shyam. Odraža zadnje glasbeno ustvarjanje kolektiva, ki je že na začetku svoje kariere navduševal kritike s ploščkoma Željo daleč stran (2000) in Sonce v senci (2004).


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply