Schengenfest in the City

Ob 21.00, Gospodarsko Razstavišče, Ljubljana

Letošnji Schengenfest v Vinici je bil izjemno uspešen. Komaj tri leta mlad festival se je že zelo dobro umestil na mapi slovenskih poletnih festivalov. In kaj se obeta tokrat? Organizatorji so se odločili, da bodo v zimskem času preselili festival kar v mesto! Tako bo v petek, 3. 12. 2010 od 20h naprej na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani Schengenfest in the City – najbolj seksi žur v mestu! Organizatorji obljubljajo, da bo program ravno tako pester in zabaven kot je bil zadnja tri leta na poletnem festivalu!

Nastopili bodo Magnifico in Turbolentza, AliEn s skupino, Boban in Marko Marković orkester, posebno presenečenje, kot poseben gost pa bo nastopil Pero Lovšin s skupino Legalo Kriminalo. Seveda pa je značilnost Schengenfesta In The City, najbolj seksi žura v mestu, še veliko drugih presenečenj, zabava dolgo v jutro in seveda – ugodna cena vstopnic in nizke cene pijače! Podobno kot v Vinici poleti!

MAGNIFICO
je eden največjih pop rock glasbenikov vseh časov v Sloveniji. Za njim je bogata glasbena kariera pri nas, nastopil pa je tudi na številnih svetovnih odrih. In kdo ne pozna vsaj nekaj njegovih uspešnic, s katerimi je močno zaznamoval slovensko glasbeno sceno. Na koncertu bomo lahko zagotovo slišali tudi skladbe kot so »In ko enkrat bom umrl«, »Silvia«, »Hir aj kaj hir aj go«, »Halo gospodična«, »Ljubljana-Portorož«, »Revolution is my Solution«, »Land of the Champions« in številne druge uspešnice! V Ljubljani rojeni umetnik, ki je svoje prve glasbene izkušnje kalil v skupini Uredu, s katero je v zgodnjih devetdesetih izdal dva albuma: "Goli" (89) ter "Let’s dance" (91). Solistični prvenec s pomenljivim naslovom "Od srca do srca" (93) je postregel z uspešnico 24.000 poljubov in etno pridihom slovenske ljudske, "Zeleni Jure". Dve leti zatem je izšel družbeno kritičen album "Čefur" (95), ki je narekoval gibanje proti nestrpnosti in šovinizmu (čefur – tipična slovenska žaljivka za južnjake). V dvoletnem presledku je nastal tudi četrti projekt, ki pa je pomenil novo dimenzijo njegovega izražanja, saj se je prvič preiskusil kot protagonist in avtor glasbe hkrati v celovečercu Damjana Kozoleta, "Stereotip" (97). Leto zatem je izšel njegov peti album "Sexy boy" (98), s katerim se je le še utrdil na prestolu izvirnih in unikatnih glasbenikov tega prostora in časa. "Silvia", ki jo je predstavil na slovenskem izboru za pesem Eurovizije je postala ena največjih uspešnic slovenske glasbe nasploh, s pesmijo "Halo gospodična" pa je razbil še en tabu. Na prelomu tisočletja je v enem samem projektu združil vse uspešnice preteklega desetletja in jih izdal kot »the best of« v albumu "Komplet" (2000). Leta 2002 se je preizkusil še v eni vlogi; kot avtor in producent je z zmago tria Sestre na preidzboru za pesem Eurovizije osvojil naklonjenost domače in tuje publike. Veliki preboj na tuje tržišče pa je Magnificu uspel z albumom "Export Import" (2004), na katerem je postregel z mešanico različnih glasbenih žanrov, od popevke, elektronike do mehiških in balkanskih glasbenih ritmovs katerimi je kraljeval na številnih lestvicah po Evropi. S pesmijo "Hir aj kam hir aj go" je navdušil celo velikana svetovne mode in soimenjaka Roberta Cavallija, ki je omenjeno uspešnico predvajal kot naslovno temo njegove nove kolekcije. Sicer pa je tudi Magnifico predan estetiki, saj ga poleg kvalitetne glasbe krasi izostren okus za zunanjo podobo. Vsak projekt je nadgrajen z njemu edinstvenim slogom oblačenja, kar ga je preoblikovalo v enega redkih domačih trendseterjev. Pred dvema letoma  je izšel po mnenju kritikov njegov najbolj dovršeni izdelek do sedaj, "Grande finale" (2008). Prva uspešnica te plošče (priredba legendarne "House Of The Rising Sun") "Land of Champions", je osvojila glasbene sladokusce po vsem svetu.

DALAJ EEGOL se po izjemnem odzivu publike po lanskoletnem vrhunskem dvojnem praznovanju izida plošče »Leva scena« (15 let) in »Smetana za frende« (10 let) ter številnih vabilih koncertnih organizatorjev vrača na glasbene odre. Funk rap program z live bendom v postavi; Roman Ratej (bobni), Rok Škarabot (tolkala), Jan Jarni (kitara), Luka Ličen (bass) in Jaka Hawlina (trobenta), bo tako poleg vseh najbolj znanih burek-smetana hitov nadgrajen z novim vročim materialom. Letos je izdal nogometno angažirano skladbo »Slovenija dala je gol«, ki jo je tokrat po »alienovsko« zapakiral v dobre štiri minute nogometne inspiracije. Idejo je dobil v trenutkih po zmagovitem zadetku Slovencev nad Rusi, odločitev da skladbo posname, pa je padla po poslušanju materialov ostalih slovenskih nogometnih hitov, in se odločil, da slovenska publika in nogometna reprezentanca nujno potrebujeta himno z novim zvokom in futurističnim zagonom.

BOBAN I MARKO MARKOVIĆ ORKESTAR
prihajajo z juga Srbije. Njihova glasba je tesno povezana z romsko glasbo, orkester pa je prejel že mnogo prestižnih glasbenih nagrad v Srbiji (Guča – zlata in prva trobenta, najboljši orkester, najboljši koncert, itd.) in nastopal tudi pred 15.000 glavo publiko (Pepsi Sziget Festival 2001) ter v filmih Emirja Kustorice (Underground,  Arizona Dream), na kompilacijah t.i. »svetovne glasbe« ipd. Do sedaj so izdali 12 plošč in nastopali po vsej Evropi, Rusiji ter ZDA in Kanadi. Mladi Bobanov sin Marko je glavni solist in aranžer skupine, ki si poleg glasbene ustvarja tudi igralsko kariero (glavni lik v filmu o Guči, ki je premiero doživel na berlinskem filmskem festivalu leta 2007, glasba iz filma pa je bila nominirana za evropsko filmsko nagrado za originalno glasbo). Zasedba je zelo zasedena in zaželjena ter je bila tudi ena od vrhuncev letošnjega festivala Schengenfest v Vinici.

SCHENGENFEST v Vinici ob Kolpi si je kot mlad festival v samo treh letih priboril status enega najbolj zaželjenih festivalov za obiskovalce in glasbene skupine. Poteka zadnji vikend v juliju, v treh letih pa ga je obiskalo že skoraj 20.000 ljudi. Kot tridnevni festival v Vinici v Beli Krajini, neposredno na slovensko-hrvaški meji, je postal nepogrešljiv poletni dogodek za različne generacije. Osnovna ideja festivala je dobra volja, druženje, glasba, smeh in zabava, zato je tudi postal kot tak zelo priljubljen. Slogan festivala »Nismo največji, smo pa najbolj seksi« pozna že skoraj vsak.

Vstopnice so že v prodaji na vseh Eventimovih prodajnih mestih po 24,00 EUR, v poslovalnicah e-Študentskega servisa za študente in dijake pa le po 19,00 EUR. Zabava, ki ste je vajeni na poletnem festivalu Schengenfest in katere osnovno sporočilo je dobra volja, druženje, glasba, smeh in žur, bo tokrat na najbolj seksi žuru v mestu – Schengenfestu in the City!

Cene vstopnic:
Predprodaja: 24,00 EUR
Na dan koncerta: 27,00 EUR
Posebna cena za študente in dijake na e-Študenstkih servisih: 19,00 EUR

Predprodajna mesta:

Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Pošta Slovenije, RIC Bela Krajina, e-Študentski servisi, Europark (Maribor), Kino Šiška, Vstopnice.com – Ekopool Celje, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, trafike 3dva, kioski Dela, blagajna Hale Tivoli …

Internetna prodaja: www.eventim.si, www.koncerti.net, www.napovednik.com in www.vstopnice.com.

Letošnji Schengenfest v Vinici je bil izjemno uspešen. Komaj tri leta mlad festival se je že zelo dobro umestil na mapi slovenskih poletnih festivalov. In kaj se obeta tokrat? Organizatorji so se odločili, da bodo v zimskem času preselili festival kar v mesto! Tako bo v petek, 3. 12. 2010 od 20h naprej na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani Schengenfest in the City – najbolj seksi žur v mestu! Organizatorji obljubljajo, da bo program ravno tako pester in zabaven kot je bil zadnja tri leta na poletnem festivalu! Nastopili bodo Magnifico in Turbolentza, AliEn s skupino, Boban in Marko Marković orkester, posebno presenečenje, kot poseben gost pa bo nastopil Pero Lovšin s skupino Legalo Kriminalo.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply