Saša Farič v nedeljo za skupno srebro

V sklopu "velikega finala" smučarskih svetovnih pokalov v Bormiu in okolici se bodo ta konec tedna smučarji prostega sloga že zadnjič letos pomerili v Valmalencu, urico vožnje iz Bormia.

Edina slovenska predstavnica v finalu svetovnega pokala smučarjev prostega sloga bo 23-letna Saša Farič iz Radomelj. Pred zadnjo tekmo je na drugem mestu v skupni razvrstitvi discipline kros. Na zadnjem krosu bo nastopilo 32 smučarjev in 16 smučark z vrha lestvice svetovnega pokala.

Saša pred finalom pravi: "Želim si smučati tako kot na zadnjih tekmah. Ob koncu sezone sem malo utrujena in boli me hrbet, a če sem zdržala do sedaj,
bom stisnila zobe še za zadnjo tekmo. V Valmalenco grem neobremenjena, brez kalkulacij v glavi. Napadala bom najboljši možen dosežek. Če bom dobro štartala, potem bo vse v redu, sicer bom morala spet tvegati s prehitevanji. Proge ne poznam, kot tudi drugi ne, a sedaj sem že tako izkušena, da s tem nimam več težav in se znajdem na vseh terenih."

Vodja in trener slovenske reprezentance v krosu Primož Vrhovnik pa: "Greva po srebro za skupno razvrstitev. Teoretičnih kalkulacij je veliko, Saša je lahko skupno druga, tretja ali pa v najslabšem primeru četrta. Glede na njeno trenutno smučanje in pripravljenost ima lepe možnosti za skupno drugo mesto, tretje mesto pa ima že skoraj zagotovljeno. Skupno odličje in dobra uvrstitev na zadnji tekmi bi bili lepa popotnica za nadaljnje delo."

V Valmalencu bo na progi za kros v petek in v soboto trening, v nedeljo pa kvalifikacije in finale. Smučarji si bodo progo, ki so ustvarili graditelji z izkušnjami z olimpijskih iger v Torinu, delili z deskarji. Ti jo uporabljajo prvi, nato jo za smučarje nekoliko priredijo.

Kros bo neposredno prenašal televizijski program Eurosport 2.

Svetovni pokal v smučanju prostega sloga, kros 7/8

Ženske

1. Ophelie David (Fra) 546 točk
2. Saša Farič (Slo) 402
3. Meryl Boulangeat (Fra) 368
4. Hedda Berntsen (Nor) 329
5. Jenny Owens (Avs) 273

Moški

1. Tomaš Kraus (Češ) 555 točk
2. Lars Lewen (Šve) 348
3. Stanley Hayer (Kan) 344
4. Davey Barr (Kan) 302
5. Christopher DelBosco (Kan) 230

V sklopu “velikega finala” smučarskih svetovnih pokalov v Bormiu in okolici se bodo ta konec tedna smučarji prostega sloga že zadnjič letos pomerili v Valmalencu, urico vožnje iz Bormia.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply