Saša Farič v drugo 23.

Po ponedeljkovem 10. mestu je Saša Farič v drugem krosu svetovnega pokala na Južnem Tirolskem osvojila 23. mesto. Izpadla je v prvem krogu finala na izpadanje. Junaka dveh tekem na 890 m dolgi progi sta Švedinja Anna Holmlund in Švicar Michael Schmidt, ki Innichen zapuščata s po dvema zmagama in številkama vodilnih v disciplini. Oba sta bila zjutraj najhitrejša že v kvalifikacijah. Za visokoraslo Švedinjo so se v velikem finalu tokrat zvrstile Francozinja Ophelie David, Švicarka Sanna Luedi in Kanadčanka Julia Murray, za Švicarjem pa Norvežan Audun Groenvold in rojaka Conradign Netzer in Richard Spalinger.

Saša je bila v jutranjih kvalifikacijah po slabšem zgornjem delu 19. Že v prvem krogu, osmini finala, ji je tako pripadlo manj ugodno tretje štartno mesto. Iz štartnih vratic je bila hitra, manj učinkovita pa pri poganjanju s palicami do prvega vala, tako da je bila v prvem zavoju tretja za Avstrijko Karin Huttary in Švicarko Franzisko Steffen. Pri poskusih prehitevanja je bila na kratki progi neuspešna, podobno kot v ponedeljek v četrtfinalu.

V razvrstitvi krosa je Faričeva po prvih dveh tekmah na 14. mestu.

Trojica slovenskih smučarjev v moški konkurenci je bila tokrat znova prepočasna za uvrstitev med dvaintrideset finalistov. Simon Jecl je bil 61. (+1,89), Filip Flisar 70. (+2,32) in Alan Vidovič 83. (+3,25).

Saša Farič je po otvoritvenih tekmah svetovnega pokala povedala: “Z včerajšnjo uvrstitvijo sem bila za začetek sezone zadovoljna, čeprav bi bilo lahko še malo bolje. Z današnjo pa ne morem biti. Nisem slabo štartala, a sem bila po odločilnem prvem zavoju le tretja, prehitevanje pa mi spet ni uspelo.”

Današnji nastop je ocenil vodja in trener slovenske ekipe Primož Vrhovnik: “Po včerajšnji analizi je Saša danes na treningu popravila štart in dobro ji je kazalo. A v kvalifikacijah je v zgornjem delu storila preveč napak. V edinem finalnem nastopu je štartala dobro, a se spet slabo odrivala s palicami. O tem bo morala razmisliti sama. S fanti smo šli skozi vse njihove napake s kvalifikacij za prvo tekmo, a uvrstitve so bile tokrat še slabše. Predvsem jim manjka odločnosti. Nadaljevali bomo s treningom in z optimizmom šli na naslednjo tekmo 5. januarja v St. Johannu v Avstriji.”


Vrstni red

ženske
1. Anna Holmlund (Šve)
2. Ophelie David (Fra)
3. Sanna Luedi (Švi)
4. Julia Murray (Kan)
5. Ashleigh Mcivor (Kan)
6. Fanny Smith (Švi)
7. Gro Kvinlog (Nor)
8. Franziska Steffen (Švi)

23. Saša Farič (Slo)

moški

1. Michael Schmidt (Švi)
2. Audun Groenvold (Nor)
3. Conradign Netzer (Švi)
4. Richard Spallinger (Švi)
5. Xavier Kuhn (Fra)
6. Enak Gavaggio (Fra)
7. Beni Hofer (Švi)
8. Thomas Zangerl (Avt)

61. Simon Jecl (Slo)
70. Filip Flisar (Slo)
83. Alan Vidovič (Slo)

Vrstni red krosa za svetovni pokal, 2/12
ženske
1. Holmlund 200
2. David 140
3. McIvor 125
4. Luedi 100
5. Smith 76

14. Farič 34

moški
1. Schmid 200
2. Groenvold 130
3. Kuhn 125
4. Netzer 89
5. Casey Puckett (ZDA) 73

Saša Farič je v drugem krosu svetovnega pokala na Južnem Tirolskem osvojila 23. mesto. Junaka dveh tekem na 890 m dolgi progi sta Švedinja Anna Holmlund in Švicar Michael Schmidt, ki Innichen zapuščata s po dvema zmagama in številkama vodilnih v disciplini.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply