Saša Farič srebrna, v seštevku svetovnega pokala na drugo mesto

Švica je v tednu dni gostila kar dve tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu, obe pa sta bili izredno uspešni za našo najboljšo reprezentantko Sašo Farič. Po četrtkovi zmagi v Grindelwaldu so je Saša danes na progi v Meringer­Haslibergu znova blestela in osvojila pomembne stopničke.

Predzadnja tekma svetovnega pokala je potekala v skoraj pravljičnih pogojih v sončnem vremenu na novozapadlem snegu pred številnimi gledalci ter v dobrem tekmovalnem vzdušju. Saša Farič je bila verjetno tudi zaradi slabše priprave smuči v sinočnjih kvalifikacijah šele peta, slabše pa je začela tudi današnjo tekmo. V prvem krogu je štartala slabše od tekmic, a se je z prehitevanjem prebila naprej. Polfinale je po dobrem štartu prepričljivo zmagala, v finalu pa je po slabšem štartu znova pogumno prehitevala, a razlika do zmagovalke Davidove je bila le prevelika.

Srebrne kolajne je seveda najbolj vesela Saša: ‘‘Zadnja dva dni sem se res počutila odlično, kar se je z izjemo prvega štarta poznalo tudi na tekmi. Na ravnem delu proge in velikem skoku sem res vozila dobro in zlahaka prehitevala tekmovalke.‘‘ Kljub drugemu mestu na današnji tekmi se Saša zaveda kako pomembne so točke na zadnji tekmi: ‘‘Prednost imam, a bom morala zadnjo tekmo zelo dobro odpeljati, da bom ostala na skupnem drugem mestu.‘‘

Sašin trener in vodja reprezentance Primož Vrhovnik je zelo zadovoljen po švicarski turneji: ‘‘Saša je pokazala veliko borbenosti in danes na progi edina prehitevala ter zaslužena osvojila drugo mesto. S tem rezultatom zaklučujemo res odličen teden.‘‘

Pred zadnjo tekmo svetovnega pokala FIS se je Saša prebila na drugo mesto v skupnem seštevku in to z lepim naskokom pred tretje rangirano Meryl Boulangeat, ki je danes ostala celo brez točk. Skupna zmagovalka pokala pa je z današnjo zmago že postala Davidova. Dirko pred koncem je znan tudi že zmagovalec pokala v moški konkurenci – pričakovano je naslov pripadel Čehu Tomasu Krausu, ki je današnjo dirko končal na tretjem mestu. Zmagal je Šved Lars Lewen pred Stanleyem Hayerjem (Kanada). Trojica Slovencev je znova ostala zunaj finala. Tomaž Hribar je bil 49., Filip Flisar 64. ter Matej Adorjan 75.

Vrstni red kros Meringer­Hasliberg

Ženske
1. Ophelie David (Fra)
2. Saša Farič (Slo)
3. Gro Kvinlog (Nor)
4. Julia Murray (Kan)
5. Jenny Owens (Aus)
6. Hedda Berntsen (Nor)
7. Michelle Greig (NZ)
8. Noriko Fukushima (Jap)

Moški
1. Lars Lewen (Šve)
2. Stanley Hayer (Kan)
3. Tomas Kraus (Češ)
4. Christopher Delbosco (Kan)
5. Audun Groenvold (Nor)
6. Davey Barr (Kan)
7. Ted Piccard (Fra)
8. Errol Kerr (ZDA)

49. Tomaž Hribar (Slo)
64. Filip Flisar (Slo)
75. Matej Adorjan (Slo)

Svetovni pokal v smučanju prostega sloga, kros 7/8

Ženske
1. David 546
2. Farič 402
3. Meryl Boulangeat (Fra) 368
4. Berntsen 329
5. Owens 273

Moški

1. Kraus 555
2. Lewen 348
3. Hayer 344
4. Barr 302
5. Delbosco 230

Vsi izidi in razvrstitve na strani FIS: www.fis-ski.com
Skupna spletna stran obeh tekem v Švici  www.ski-cross.ch

Švica je v tednu dni gostila kar dve tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu, obe pa sta bili izredno uspešni za našo najboljšo reprezentantko Sašo Farič. Po četrtkovi zmagi v Grindelwaldu so je Saša danes na progi v Meringer­Haslibergu znova blestela in osvojila pomembne stopničke.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply