Saša Farič druga v Utahu

V Deer Valleyu drugi največji uspeh slovenske reprezentantke v krosu v svetovnem pokalu. V skupni razvrstitvi s sedmega na tretje mesto.

V četrti tekmi v krosu svetovnega pokala smučarjev prostega sloga v olimpijskem Deer Valleyu nad Park Cityjem v ameriški državi Utah je 23-letna slovenska reprezentantka Saša Farič z drugim mestom dosegla svojo drugo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.

Na progi Solid Moldoon je zmagala svetovna prvakinja, Francozinja Ophelie David. Tretje mesto je osvojila Švicarka Emilie Serain, četrto pa Francozinja Meryl Boulangeat. Faričeva, ki je v svetovnem pokalu že zmagala v svojem prvem nastopu pred več kot štirimi leti, je bila tokrat druga v cilju v vseh treh nastopih – pred velikim finalom že v četrfinalu in v polfinalu. Faričeva je bila v petkovih kvalifikacijah tretja s 35 stotinkami sekunde zaostanka za zmagovalko Davidovo in tremi stotinkami za drugouvrščeno Boulangeatovo.

Pri moških je zmagal Kanadčan Davey Barr, tretji iz kvalifikacij, pred Američanom Caseyem Puckettom in Švicarjem Michaelom Schmidom. V velikem finalu je brez mesta na stopničkah ostal Američan Daron Rahlves.

"Lepo je biti spet med tik pod vrhom. Proga mi je bila všeč, s štarti pa se res trudim in danes je bilo bolje, a še ne popolno. Na štartu sem še vedno preveč živčna. V razvrstitvi pokala se bom poskusila prebiti še višje, a so tudi zasledovalke blizu za mano," pravi Saša.

"Danes je Saša iz kroga v krog štartala bolje. Po slabem v četrtfinalu je v polfinalu štartala solidno, v velikem finalu pa najbolje, a še vedno slabše od Davidove. Boulangeatova in Serainova sta ji močno dihali za ovratnik, a do cilja ni popustila. Proga je bila danes precej hitrejša kot prejšnje dni, saj začuda ni snežilo," pa je povedal vodja in trener slovenske ekipe v krosu Primož Vrhovnik. Po štirih od devetih tekem svetovnega pokala je Faričeva s 196 točkami na tretjem mestu razvrstitve, pred današnjo tekmo je bila sedma. S tremi zmagami vodi Davidova (301 točka) pred Boulangeatovo, ki je zmagala enkrat (206 točk).

Najboljši tekmovalci v krosu s Faričevo vred bodo ameriško turnejo sklenili prihodnji konec tedna na tekmi serije Jeep King of the Mountain v prav tako olimpijskem Squaw Valleyu v Kaliforniji. Nato se bo v Evropi nadaljeval svetovni pokal.

Vrstni red

Ženske:
1. Ophelie David (Fra)
2. Saša Farič (Slo)
3. Emilie Serain (Švi)
4. Meryl Boulangeat (Fra)
5. Magdalena Iljans (Šve)
6. Anik Demers (KIan)
7. Noriko Fukušima (Jap)
8. Gilliam McFetridge (Kan)

Moški:
1. Davey Barr (Kan)
2. Casey Puckett (ZDA)
3. Michael Schmid (Švi)
4. Daron Rahlves (ZDA)
5. Tomaš Kraus (Češ)
6. Stanley Hayer (Kan)
7. Christopher DelBosco (ZDA)
8. Ted Piccard (Fra)

V Deer Valleyu drugi največji uspeh slovenske reprezentantke v krosu v svetovnem pokalu. V skupni razvrstitvi s sedmega na tretje mesto. V četrti tekmi v krosu svetovnega pokala smučarjev prostega sloga v olimpijskem Deer Valleyu nad Park Cityjem v ameriški državi Utah je 23-letna slovenska reprezentantka Saša Farič z drugim mestom dosegla svojo drugo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply