Samo Vidic razkriva fotografske trike!

Ob 18.uri, Fakulteta za arhitekturo, Ljubljana

Po zelo uspešnem predavanju v Mariboru v začetku decembra 2010 bo Samo Vidic, poklicni športni fotograf in eden izmed akterjev dokumentarca o Marku Grilcu Grilomentary, v ponedeljek, 10.1.2010, v polnem sijaju in s še več odličnimi nasveti glede športne fotografije nastopil na ljubljanski fakulteti za arhitekturo, in sicer od 18. dalje v Plečnikovi predavalnici.

Pred objektiv se mu nastavljajo najboljši športniki na svetu, a kljub temu ga v tračarskih revijah in časopisih ne bomo našli. Samo Vidic je športni fotograf, zavezan svoji fotografski opremi in športnikom, ki jih spremlja na velikih športnih dogodkih po celem svetu.

Svojo poklicno kariero je začel leta 2001, kmalu pa je odkril mik in izziv v športni fotografiji. Od takrat ostro fotografsko oko obrača v smeri različnih športnih dogodkov in športnikov, s katerimi skupaj odkriva nove poglede in pristope do fotografije. Ker pa je Samo ne le odličen fotograf, katerega dela lahko najdemo v mnogih svetovnih tiskanih in elektronskih medijih, temveč tudi zabaven in komunikativen fant z Bleda, mu veliko veselje predstavlja delo s športniki po principu ena-na-ena.

Izjemno oko in tehnična dovršenost Samovega dela sta razlog, da danes Samo dela za najzahtevnejše naročnike, kot so Red Bull, francoska agencija Zoom, pa tudi v slovenskem Elanu so ga vzeli za svojega »hišnega« fotografa.


Pred objektiv se mu nastavljajo najboljši športniki na svetu, a kljub temu ga v tračarskih revijah in časopisih ne bomo našli. Samo Vidic je športni fotograf, zavezan svoji fotografski opremi in športnikom, ki jih spremlja na velikih športnih dogodkih po celem svetu. Svojo poklicno kariero je začel leta 2001, kmalu pa je odkril mik in izziv v športni fotografiji. Od takrat ostro fotografsko oko obrača v smeri različnih športnih dogodkov in športnikov, s katerimi skupaj odkriva nove poglede in pristope do fotografije. Ker pa je Samo ne le odličen fotograf, katerega dela lahko najdemo v mnogih svetovnih tiskanih in elektronskih medijih, temveč tudi zabaven in komunikativen fant z Bleda, mu veliko veselje predstavlja delo s športniki po principu ena-na-ena.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply