S SiOL BOX-om od jeseni dalje nova generacija televizije

V začetku septembra bo največji slovenski telekomunikacijski operater Telekom Slovenije uporabnikom predstavil SiOL BOX, produkt, s katerim bodo SiOL-ovi naročniki lahko prvič izkusili koncept družbene televizije tudi v Sloveniji. SiOL BOX omogoča integracijo televizije z mobilnimi in spletnimi storitvami ter gledanje televizije spreminja v aktivnost, ki uporabnikom omogoča izmenjavo vsebin in jih združuje.

Premore še vrsto drugih naprednih storitev in funkcionalnosti, ki so jih uporabniki SiOL TV nestrpno pričakovali: snemalnik, časovni zamik, pa tudi pregleden in enostaven TV spored, ki omogoča uporabo opomnika, možnost spremljanja SiOL.net portala, vremena v Sloveniji in svetu ter spremljanje novic in športnih rezultatov. V sklopu jesenske kampanje bo SiOL z interaktivno kocko SiOL BOX LIVE, ki bo od 3. – 13. septembra stala na Prešernovem trgu v Ljubljani in od 17. – 28. septembra na Trgu svobode v Mariboru, pripravil številne glasbene, športne in druge avdio-vizualne dogodke za doživetje SiOL BOX izkušnje v živo.

SiOL BOX bo vsem SIOL-ovim uporabnikom omogočil popolnoma nov načinom druženja in doživljanja televizije. Z večpredstavnostnim središčem, ki vsebine iz spleta poveže z zbirko večpredstavnih datotek na domačem računalniku, uporabnikom omogoča popoln nadzor nad tem kaj in kdaj bodo predvajali na njihovem TV sprejemniku.

Domača zbirka glasbe, slik in filmov bo tako s pomočjo Media centra SiOL BOX-a dostopna na televiziji. S SiOL BOX-om bodo uporabniki imeli možnost dostopa do interaktivnega portala SiOL iO, ki združuje prilagodljivost spletnih video portalov s kakovostjo najboljših vsebin IP televizije, z mobilno iO aplikacijo pa bodo na SiOL BOX lahko uporabniki od kjerkoli pošiljali živo sliko preko njihovega mobilnega telefona. Spletni portal siol.net bo s pomočjo SiOL BOX-a dostopen tudi na televiziji, SiOL BOX pa med drugim kot prvi v Sloveniji omogoča Facebook dostop na televiziji. Premore še vrsto drugih naprednih storitev in funkcionalnosti kot so snemalnik, časovni zamik, pregleden in enostaven TV spored, ki omogoča uporabo opomnika, izposojo filmov iz kar petih videotek in desetdnevni pregled vremenskih napovedi po vsem svetu.

TV komunikator SiOL BOX bo na voljo po ceni 49 evrov od 1. 9. 2010 do 31. 12. 2010 za nove in obstoječe naročnike na storitev SiOL TV ob vezavi 24 mesecev. Dodatek SiOL BOX, ki vključuje možnosti uporabe časovnega zamika, snemalnika, Media centra, Vreme in Facebook dostopa pa znaša 4 evre mesečno. Ob naročilu do 31. oktobra bodo uporabniki dodatek SiOL BOX lahko 4 mesece uporabljali brezplačno.

SiOL BOX LiVE dogajanje bo septembrski vsakdan popestrilo s številnimi razvedrilnimi vsebinami. Čez dan se bodo obiskovalci v povečani različiči SIOL BOX-a lahko spoznali z najsodobnejšo TV izkušnjo in zmožnostmi SiOL BOX-a, zvečer pa se bo SiOL BOX LIVE spremenil v prizorišče glasbenih, športnih in  drugih avdio-vizualnih spektaklov. V času od 3. – 13. septembra bo interaktivna kocka stala na Prešernovem trgu v Ljubljani, od 17. – 28. septembra pa na Trgu Svobode v Mariboru.
 
Otvoritveni spektakel SiOL BOX LIVE bo 3. septembra na Prešernovem trgu v Ljubljani, ko bo jesensko dogajanje otvoril nepozaben laserski šov s futurističnimi  plesnimi točkami, beat boxom in osrednjim aktom – nastopom newyorške dive house glasbe z enim izmed najboljših vokalov na svetu, Barbare Tucker. Do konca septembra se bodo v okviru SiOL BOX LIVE  odvijale še filmske projekcije, koncert Guštija in Neishe (oba bosta prvič predstavila nove skladbe s prihajajoče plošče, napovedane za september), koncert skupine Lollobrigida, koncert ekipe Radyoyo, koncert skupine Elemental in zasedbe Tekochee Kru, na velikem ekranu SiOL BOXa pa bo mimoidočim in obiskovalcem dogajanja omogočen tudi prenos finala svetovnega košarkarskega prvenstva.

Redni spremljevalec vseh aktivnosti kampanje bo zabavna maskota XOBi, ki pooseblja popolno zabavo v obliki prijaznega vesoljčka, ki bo v prvem jesenskem mesecu naznanjal dogodke in opozarjal na novo, vrhunsko izkušnjo družbene televizije s SiOL BOX-om. XOBi si bo poleg zabave prizadeval tudi za pomoč osebam z motnjo v razvoju. Organiziral bo humanitarno akcijo, s katero bo sredstva od prodaje plišastih igrač XOBi, ki bo na voljo v avtomatu, postavljenem v SiOL BOX LIVE, prispeval za društvo Mali princ, ki si prizadeva za dvig kvalitete življenja oseb z motnjo v razvoju.

V začetku septembra bo največji slovenski telekomunikacijski operater Telekom Slovenije uporabnikom predstavil SiOL BOX, produkt, s katerim bodo SiOL-ovi naročniki lahko prvič izkusili koncept družbene televizije tudi v Sloveniji. SiOL BOX omogoča integracijo televizije z mobilnimi in spletnimi storitvami ter gledanje televizije spreminja v aktivnost, ki uporabnikom omogoča izmenjavo vsebin in jih združuje. Premore še vrsto drugih naprednih storitev in funkcionalnosti, ki so jih uporabniki SiOL TV nestrpno pričakovali: snemalnik, časovni zamik, pa tudi pregleden in enostaven TV spored, ki omogoča uporabo opomnika, možnost spremljanja SiOL.net portala, vremena v Sloveniji in svetu ter spremljanje novic in športnih rezultatov.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply