ROTOTOM SUNSPLASH FESTIVAL 2009

1.7.-11.7.2009 Osoppo (Udine-Videm), Parco del Rivellino, Italija

Letošnji, že šestnajsti Rototom Sunsplash reggae festival ostaja zvest svoji tradiciji, ki se nadaljuje v duhu edinstvenega srečanja ljubiteljev najboljših reggae ritmov in letošnje niti celotnega festivala , ki se bo sukala okrog teme ”Drugačen svet ni utopija”.

V času od 2. do 11 julija, s pomembno uverturo, ki se bo odvijala še dan prej, tj. 1. julija (SKA P, edini nastop sloveneske skupine na glavnem odru ELVIS JACKSON ter lokalne predskupine Playa Desnuda), se bo na odrih parka Rivellino predstavila trenutna smetana ”irie” ritmov. Premierni nastop na našem festivalu bo 9. julija končno doživel legenda Bunny Wailer, ki bo ves zaslužek za svoj nastop podaril v dobrodelne namene.

Tudi letos ne bodo manjkali nezamenljivi Sud Sound System, ki bodo nastopili 4. julija, tako kot velika pisana množica obiskovalcev iz vseh vetrov, kar je pravzaprav postal simbol festivala. Ostala pomembnejša imena letošnjega Sunsplasha so še: dub poet Linton Kwesi Johnson, ki bo nastopil 4. julija, Steel Pulse in Alborosie, 2. julija, nato zelo pričakovani nastop Ali Campbella (ex Ub40), ki bo s svojim bendom nastopil 6. julija. V torek 7. julija bosta tukaj Beenie Man in Michael Franti, dan zatem Buju Banton in Groundation, 10. julija Sly & Robbie, Bitty McLean in Pablo Moses, priljubljeni Anthony B s Third World l pa 11. julija. Popolna zabava bo seveda tudi v ”dance hall”, kjer se bo ob zvokih Channel One, Lt. Stitchie, Ward 21, Soul Stereo in Shashamane Intl (zmagovalci zadnjega World Sound Cup Clash) lahko plesalo do jutra.

Na manjšem odru bodo založbe in managementi iz vse Evrope predstavili njihove najboljše bende, izmed katerih lahko omenimo: Mistic MC (Gambija), Ras Charmer (Jamajka) in Michelangelo Buonarrotti. V šotoru ”srečanj” bodo skoraj ves čas festivala, natančneje od 3. do 11. julija potekale debate o trenutno najbolj žgočih temah, kjer boste lahko prisluhnili in podebatirali s pomembnimi novinarji, pisatelji, kulturnimi delavci in različnimi estradniki.

Dne 3. julija bosta okrog teme “G8/let potem” razmišljala Furio Colombo in Giuliano Giuliani, 8. julija bosta francoski filozof Serge Latouche in Piero Sansonetti srpegovorila na temo “Drugačen svet je možen”, 10. julija bodo Moni Ovadia, Don Ciotti, Ash Amin in Laura Balbo razglabljali o rasizmu, zadnji dan 11. julija pa bodo glave staknili skupaj Beppino Englaro, senator Ferruccio Saro in zdravnik Ignazio Marino ter nas ozavestili o biotestamentu.

Rototom Sunsplash je edinstvena priložnost, da v čudovitem okolju parka Rivellino v Osoppu v znamenju popolne sprostitve, med številnimi etno restavracijami, urami yoge, tečaji plesa in bobnanja, igrami za otroke ter neštetimi stojnicami s živopisanimi izdelki iz vsega sveta preživite tudi nekoliko drugačne počitnice.

PROGRAM ROTOTOM FESTIVALA:

Sreda, 1. julij, PRE-FESTIVAL

SKA-P
ELVIS JACKSON
PLAYA DESNUDA

Četrtek, 2. julij
STEEL PULSE
ALBOROSIE
SKATALITES
Dancehall: CHANNEL ONE
Conscious Sound + guests

Petek, 3. julij
BARRINGTON LEVY
TIKEN JAH FAKOLI
TWINKLE BROTHERS
TRAIN TO ROOTS
Dancehall: I-TAL SOUND

Sobota, 4. julij
LINTON KWESI JOHNSON
SUD SOUND SYSTEM
European Reggae Contest
GOCOO
Dancehall: LT. STITCHIE
Backed by Sheriff Soundpatrol

Nedelja, 5. julij
HORACE ANDY
ROOTZ UNDERGROUND
EASY STAR ALL STARS
European Reggae Contest
Dancehall: tbc

Ponedeljek, 6. julij
ALI CAMPBELL (UB40)
JUNIOR KELLY
AGGROLITES
CONGOS
Dancehall: WARD 21
I-SHENCE

Torek, 7. julij
BEENIE MAN
MICHAEL FRANTI & Spearhead
FREDDY McGREGOR
ELIJAH & Dubby Conquerors
Dancehall: SOUL STEREO feat. LONE RANGER & CARLTON LIVINGSTON

Sreda, 8. julij
BUJU BANTON
SEBASTIAN STURM
GROUNDATION
Dancehall: tbc

Četrtek, 9. julij
BUNNY WAILER
CAPLETON
YT & Innerheart
Dancehall: Ragga-jungle night
KENNY KEN &
JUNGLIST ALLIANCE
feat. RAGGA TWINS

Petek, 10. julij
SLY & ROBBIE
BITTY McLEAN
PABLO MOSES
U ROY
NEW YORK SKA JAZZ ENSEMBLE
Dancehall: SHASHAMANE INT’L
World Sound Cup Clash 2009 winner

Sobota. 11. julij
ANTHONY B
THIRD WORLD
GLEN WASHINGTON
AVA LEIGH
Dancehall: ONE LOVE HI POWA

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.
Koncerti na glavnem odru se pričnejo ob 18.30
Več informacij:

Letošnji, že šestnajsti Rototom Sunsplash reggae festival ostaja zvest svoji tradiciji, ki se nadaljuje v duhu edinstvenega srečanja ljubiteljev najboljših reggae ritmov in letošnje niti celotnega festivala , ki se bo sukala okrog teme ”Drugačen svet ni utopija”.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply