Rootsinsession and friends v Gala hali

Soul Rebel VII Inna Soundsystem Style

  • Kaj: Reggae, dub, rocksteady, roots, ska, jungle & more!
  • Kdaj: četrtek, 7.2.2019 od 23.00 do 5.00

ROOTSINSESSION & FRIENDS PRESENTS: 
SOUL REBEL VII INNA SOUNDSYSTEM STYLE

Tradicionalni poklon ikoni reggae glasbe Robertu Nesta Marleyju. Letošnji Soul Rebel VII bo še najbolj poseben do zdaj, saj gostimo pet slovenskih artistov, ki se bodo skupaj z nami poklonili velikanu inna di soundsystem style

Na mikrofonu:

  • ANIИA 
  • Bereka – Rebeka Bogataj Music 
  • Tadiman
  • BRO
  • Buda

Za gramofoni:

  • Ohoroho Selektor/Kolektor
  • Dr. Selekta Bancho ( RiddimOperator Radioshow)
  • Roots In Session Soundsystem

Vizualije: vj MESEC


RootsInSession tudi letos pripravlja večer posvečen velikemu glasbeniku in človeku, ki je na Zemlji pustil izjemen pečat. Že enajsto leto zapored se bomo spet dobili v Gali Hali in se spomnili Bobove zapuščine in sporočil. A tokratni večer bo najbolj poseben dogodek do zdaj, saj se bo odvijal inna di soundsystem style s posebnimi gosti.

Po uspešnem lansko letnem koncertu hrvaških Brain Holidays, ki so nas peljali čez popotovanje Bob Marleyjeve zapuščine, bomo letos gostili kar pet slovenskih izvajalcev, ki tako ali drugače kreirajo in ustvarjajo reggae glasbo pri nas in v tujini. Neprecenljivo zapuščino pozitivnih vibracij bodo ob 74. obletnici njegovega rojstva inna di soundsystem syle predstavili slovesnki artisti – Tadej Tadiman Tratnik, front man slovenskega reggae benda SITI HLAPCI z najdaljšim stažem pri nas; Mate Bro, multiinstrumentalist, pevec, producent, ki se ga spomnimo tudi po legendarnih Rasta Santa koncertih; Bereka – Rebeka Bogataj Music, vse bolj prodorna pevka, mlada učiteljica klavirja, ki bo v kratkem izdala prvenec z bendom Good Vibrations; ANIИA, učiteljica petja, ki je skupaj z nami orala sceno z legendarnimi Shishmish mixtejpi, danes pa vse bolj prepoznavna kot pevka benda Generator in Buda, glas in ikona legendarnega punk rock benda Elvis Jackson, ki so pred kratkim zabeležili 20 let obstoja.

Ja, vseh pet aktivnih glasbenikov se bo letos poklonilo borcu svetovnega kova, vsak posebej bo tako postregel z enim ali več Marlyjevimi komadi, slišali pa bomo tudi nekaj njihovega avtorskega materiala. Za gramofoni pa bosta poleg Piera in Fuja nastopila še reggae roots veterana – Ohoroho selektor/kolektor, ki kreira in riše naslovnice plošč svetovno znanih imen v reggae industriji, zadnja leta pa ustvarja tudi grafično podobo za Soul Rebel večere, in Dr. Bancho, zaprisežen kolektor vinilov in kreativni fotr edine fm reggae oddaje pri nas, Riddim Operator, ki jo lahko vsak ponedeljek v živo poslušate na Radio Študent 89,3 MHz. Vse to pa bo dodatno poganjalo RootsInSession ozvočenje, ki ga bomo prav posebej za ta večer pripeljali v Galo Halo.

RootsInSession

Pier in Fu, glavna člena koletktiva RootsInSession, ki sta v lanskem letu nizala remixe in avtorske produkcije, med katerimi najbolj odmeva remixed plošča Probam Razumet od EMKEJja, ki so jo skupaj v živo predstavili decembra na Sladica Live eventu. Edini neremixeran komad Lažete, ki ga najdete na remixed plošči, pa je bil tudi popevka tedna na Val 202. Pier in Fu Tako ostajata zvesta svoji reggae derivatni produkciji, in že v kratkem bomo lahko slišali svež material, ki ga bosta tudi na Soul Rebel večeru ponosno reprizentala na nadgrajenem zvočnem systemu.

Anina

Poučuje klavir in petje, diplomirala je v Londonu, ampak še preden je odletela na študij, se jo boste spomnili po komadih iz naših legendarnih Shishmish mixtejpov. Po sedmih letih ustvarjanja v Londonu in Indiji, kjer je meddrugim tudi vodila umetniško rezidenco s pianistom Josephom Whebo, s katerim danes skupaj še naprej ustvarjata glasbo, ima Ani Na za seboj kar nekaj mednarodnih sodelovanj in izdaj samostojnih komadov fuzije duba, skaja in reggaeja. Najbolj odmevni in vedno bolj prepoznavni projekt pa je bend Generator, s katerim je Anina kot pevka benda izdala prvi album prepleten z zvoki jazza, funka, skaja, reggaeja in punka. Omembe vredno pa je tudi sodelovanje z Emekjem, kjer je sodelovala pri nastajanju albuma Probaj Razumet, ki sta ga Pier in Fu pred kratkim remixerala v album Probam Razumet. Anina nam tako na Soul Rebel večeru, seveda poleg klasik Zeljanica in Prikaze iz Shishmish mixtejpa, odpela poseben Marleyjev version inna di soundsystem style.

Bereka

Rebeko Bogataj aka Bereka, šolana pevka smer jazza in etna, učiteljica klavirja in petja, ampak kot sama pravi so njene korenine v reggaeju; uglavnem, Rebeka živi za musko. Sodeluje na različnih projektih in bendih kot npr. Šalša, poje tudi pri vedno bolj prodornem bendu Good Vibrations, posnela pa je tudi nekaj materiala z RootsInSession, ki ga bodo v kratkem tudi predstavili…

Tadiman

Njegovi začetki segajo v leto 1995, ko je začel kot reggae selektor na takratnem mariborskem Radiu Študent, in kot sam pravi, mu je reggae glasba življensko delo. Tadej Tadiman Tratnik je frontman reggae benda SITI HLAPCI, edinega slovesnkega reggae benda z najdaljšim stažem pri nas, saj so pred kratkim so obeležili 20 let obstoja. Glasbenik, avtor, textopisec, producent, ki svojo inspiracijo redno išče tudi na Jamajki, je eden od glavnih kreatorjev reggae scene v Mariboru in tudi v tujini, kjer je aktiven na različnih glasbenih področjih. Sodeloval je s producenti in bendi iz tujine, omenimo lahko njegovo mednarodno sodelovanje s priznano založbo Bizzari in njegov singl Good Meditation, na Swing Heavy Riddim. Za seboj ima celo paleto tako samostojnih reggae komadov, kot tudi kar nekaj albumov s Sitimi Hlapci. Tadiman nam bo na Soul Rebel večeru postregel ne samo inna di soundsystem style, ampak še nekaj bolj živega.

Bro

Akademski glasbenik, pevec, textopisec, producent, lahko bi ga opisali kot multiinstrumentalista na slovenski sceni aktivnega več kot 15 let. Mate Brodar aka Bro, se ne omejuje na glasbene žanre, npr. spomnimo se ga tudi iz časov dua Da Phenomena. Glasbeno potovanje ga je odpeljalo tudi do reggae glasbe, meddrugim se je že nekajkrat mudil na Jamajki, kjer je nabiral glasebne izkušnje in kontakte, in do danes nanizal kar nekaj samostojnih albumov in singlov, ki so fuzija rocka, duba, reggaeja in rootsa. Najbolj odmeven collab je bil z priznanim reggae artistom jah masonom iz Jamajke na komadu New Light In My Eyes.

Buda

Glasbenik, textopisec in frontman legendarne primorske slovenske ska punkrock skupine Elvis Jackson, ki je lani zabeležila 20 let obstoja. Njihova diskografija šteje 6 studijskih albumov in nešteto koncertov tako pri nas tako v tujini, kjer so večkrat imeli tudi turneje. Omenimo lahko sodelovanje z basistom kultne skupine Faith No More, Bilyjem Gouldom, ki je Elvisom produciral plato Against The Gravity, grafično pa jo je oblikoval Ohoroho. Buda je tudi kot solo artist imel različne kolaboracije, meddrugim je tudi z Brojem posnel komad Bag Full Of Weed.
Buda se ne omejuje z glasbenimi žanri, kot sam pravi je odprte glave in to je tudi eden od ključnih elementov, ki lahko obdrži bend kot so Elvis Jackson skupaj 20 let – bend meša različne žanre v svojih komadih, od rocka, punka, metala, skaja in veliko reggae vložkov. Buda bo tako prvič nastopil z nami inna di soundsystem style in zato bo letošnji Soul Rebel večer še toliko bolj poseben.

Ohoroho

Selektor in kolektor vinilnih pošč, ki je svojo glasbeno pot začel leta ’97. S svojim glasbenim repertoarjem zajema obdobje od samih začetkov jamajške glasbene produkcije do angleške steppers in dub scene. Svoj izbor bazira na roots reggae-ju in dub-u s konca 70-ih let in digitalni produkciji 80 in 90-ih. Ohoroho meddrugim tudi ustvarja grafično podobo za Soul Rebel večere, kreira in riše naslovnice plošč svetovno znanih imen v reggae industriji kot so npr. General Levy (Official), Mad Professor itd.

Dr. Bancho

Selektor Dr. Bancho je aktivno vpet v slovensko reggae sceno že več kot 15 let. Je specialist za roots, dub in uk steper selekcijo, vse to pa postreže izključno iz vinilnih plošč. Meddrugim je tudi eden od soustvarjalcev edine fm reggae oddaje RiddimOperator Radioshow, ki jo lahko vsak ponedeljek v živo poslušate na Radio Študentu.

Vir: Napovednik


 


Posted

in

by