ROOTS IN SESSION NA ROTOTOM SUNSPLASH FESTIVALU

BLIZA SE NAJVECJI EVROPSKI REGGAE FESTIVAL! Dogaja se nedalec stran od slovenije in ponuja poleg vrhunske reggae, ska glasbe, delavnic, stojnic, debat in se marsicesa, odlicne, uzivaske, sproscene reggae pocitnice!

ROTOTOM SUNSPLASH
je veliko vec od festivala, vsako leto namrec postreze z obilico socialnih, druzbenih in politicnih tem in poskusa ozavescati, poiskati prave odgovore na vprasanja, ki se nam sprico tezav modernega sveta zastavljajo sama po sebi.

Letos se bo na Dancehall odru predstavil tudi slovenski Soundsystem ROOTS IN SESSION!

Začetki Roots In Session Sounds segajo v leto 2000, ko je iz enotedenske radijske oddaje Radyoyo, nastalo več tematskih oddaj. Sredina oddaja, pod okriljem Piera, v katero so se vključili tudi ostali člani skupine Radyoyo, kot selektorji, Mehownee, Fu in Shine, je dobila ime Roots In Session in je pokrivala vse stile reggae glasbe.
Glavna inspiracija za selektorje in vse, ki so pomagali ohranjati oddajo skozi leta, je bilo vsakoletno obiskovanje Rototom Sunsplash festivala v Italiji, ki je poleg koncertov ponujal tudi največji izbor vinilov. Vsako leto je bil narejen promo mix CD ROOTS IN SESSION.

Po dveh letih, ko se je oddajanje radijske oddaje končalo, je med selektorji rasla želja – deliti glasbo med ljudmi, zato je leta 2003 nastal prvi dvojni promo mix CD KUS KUS, ki je bil med suporterji sprejet z velikim navdušenjem.Takrat je postalo jasno, da Roots In Session ni samo sound, temveč tudi gibanje. Istega leta se je prav tako pričelo prvomajsko druženje na slovenski obali, z gostujočimi soundsystemi.
Skozi leta so Roots In Session Sounds organizirali številne partije, gostovali mnoge tuje in domače soundsysteme, organizirali koncerte, kot so SEEED in RODIGAN, gostovali na Hrvaškem, v Bosni, Srbiji, Italiji, Avstriji, na Poljskem … Roots In Session Sounds danes, po 10 letnih izkušnjah, v živo pomeni prikaz celega spektra reggae stilov, razširjenega na Hip Hop, Jungle in Drum’n’Bass.

ROOTS IN SESSION SOUNDS na ROTOTOM SUNSPLASH festivalu

Po dveh nastopih na Rototom Sunsplash festivalu leta 2002 na Fresh yard odru in leta 2005 na Roots yard odru, bodo tokrat nastopili na glavnem dancehall odru v petek, 11. julija po koncertih Jah Cura in legendarnega Michael Rosa, kot warm up The Mighty Jah Observer Soundu iz Londona.

Vsako sredo v juniju bo ob 20.00 na radiu Tartini oddaja namenjena promociji ROTOTOM SUNSPLASH festivala z ROOTS IN SESSION SOUNDS.

BLIZA SE NAJVECJI EVROPSKI REGGAE FESTIVAL! Dogaja se nedalec stran od Slovenije in ponuja poleg vrhunske reggae, ska glasbe, delavnic, stojnic, debat in se marsicesa, odlicne, uzivaske, sproscene reggae pocitnice! ROTOTOM SUNSPLASH je veliko vec od festivala, vsako leto namrec postreze z obilico socialnih, druzbenih in politicnih tem in poskusa ozavescati, poiskati prave odgovore na vprasanja, ki se nam sprico tezav modernega sveta zastavljajo sama po sebi.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply