Rok Marguč svetovni podprvak

Na svetovnem prvenstvu v deskanju na snegu se je tudi Slovenija zabeležila med dobitnice medalj. Srebrno medaljo je prideskal Rok Marguč v paralelnem veleslalomu, ki je bil najhitrejši v kvalifikacijah, v velikem finalu pa ga je prehitel le trenutno vodilni v svetovnem pokalu, Avstrijec Benjamin Karl.

Po najhitrejšem času kvalifikacij je Rok najprej v osmini finala izločil Avstrijca Manuela Veitha, v četrtfinalu je bil hitrejši od Rusa Stanislava Detkova, v polfinalu pa je izločil še Švicarja Kasparja Fluetscha. Veliki finale Marguč-Karl se je končal enako kot pred šestimi leti na mladinskem svetovnem prvenstvu, s suvereno zmago Karla. Za Roka je to velik uspeh, saj je prvič v karieri v članski konkurenci vozil na velikem tekmovanju, kar je zagotovo nanj sprožilo še večji pritisk.

V ženski konkurenci je zmagala Rusinja Alena Zavarzina, ki je v velikem finalu premagala Avstrijko Claudio Riegler.

Od ostalih naših tekmovalcev sta se v izločilne boje uvrstila še Žan Košir, ki je izpadel v četrtfinalu in Izidor Šušteršič, ki je izpadel v osmini finala. Naš največji favorit, Rok Flander pa se žal ni uvrstil med šestnajsterico najboljših, kakor tudi ne ženski predstavnici Gloria Kotnik in Iva Polanec.

»Nastopil sem s pretrdo opremo in to ni funkcioniralo,« je razlog za slabši čas na prvi kvalifikacijski progi opisal Flander, ki je v drugo želel nadoknaditi zamujeno, a žal se mu ni izšlo: »Začel sem dobro, potem pa sem sredi proge z roko zapel vratca in zaradi rotacije izgubil vso hitrost. Posledica je 17. mesto in ostal sem brez uvrstitve v izločilne boje.«
 
Končne uvrstitve naših:

2. Rok Marguč
6. Žan Košir
13. Izidor Šušteršič
17. Rok Flander
23. Gloria Kotnik
39. Iva Polanec

Na svetovnem prvenstvu v deskanju na snegu se je danes tudi Slovenija zabeležila med dobitnice medalj. Srebrno medaljo je prideskal Rok Marguč v paralelnem veleslalomu, ki je bil najhitrejši v kvalifikacijah, v velikem finalu pa ga je prehitel le trenutno vodilni v svetovnem pokalu, Avstrijec Benjamin Karl. Po najhitrejšem času kvalifikacij je Rok najprej v osmini finala izločil Avstrijca Manuela Veitha, v četrtfinalu je bil hitrejši od Rusa Stanislava Detkova, v polfinalu pa je izločil še Švicarja Kasparja Fluetscha. Veliki finale Marguč-Karl se je končal enako kot pred šestimi leti na mladinskem svetovnem prvenstvu, s suvereno zmago Karla. Za Roka je to velik uspeh, saj je prvič v karieri v članski konkurenci vozil na velikem tekmovanju, kar je zagotovo nanj sprožilo še večji pritisk.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply