Rok Marguč osvojil še bron, zmaga ponovno Karlu

Vremenske razmere v La Molini so bile ugodne za našega svetovnega podprvaka, Roka Marguča, saj je osvojil še eno kolajno na svetovnem prvenstvu in ponovno dokazal, da sodi v sam vrh deskarjev paralelnih disciplin. Naslov svetovnega prvaka si je danes ponovno prideskal Avstrijec Benjamin Karl, srebro je osvojil Švicar Simon Schoch, bron pa naš Rok Marguč.

Slovenci smo imeli na startu še tri predstavnike. Najboljši med njimi, Žan Košir je končal na 10. mestu, sledil mu je Izidor Šušteršič na 13. mestu in Rok Flander na 16. mestu.

Zadovoljen z izkupičkom Svetovnega prvenstva v deskanju na snegu v La Molini, je Rok Marguč, dobitnik dveh medalj v paralelnih disciplinah, po tekmi povedal: »Po kvalifikacijah, kjer sem bil 4., sem se počutil rahlo utrujen, omotičen, a potem mi je res steklo. Z vožnjami sem bolj zadovoljen kot zadnjič, saj sem naredil precej manj napak in peljal veliko bolj tekoče. Zato sem bil skoraj bolj vesel današnjega brona kot torkovega srebra. Res sem zelo zadovoljen.« O večnemu tekmecu Benjaminu Karlu pa dodal: »Danes sem res mislil, da Karl ne bo zmagal, a je Schoch v finalni vožnji naredil preveč napak in zmaga je šla spet Karlu. Vremenske razmere so se vendarle umirile, a o snežnih razmerah Rok najprej ni bil najbolj prepričan: »Na prvi pogled se mi je zdelo, da je sneg precej leden na nekaterih delih. Potem pa ko sem videl, da je sneg res perfekten, sem dane razmere čim bolje izkoristil v svoj prid.«

Rok pravi, da se po napornem, a uspešnem svetovnem prvenstvu sedaj najbolj veseli počitka.

V ženski konkurenci je zmagala Norvežanka Hilde-Katrine Engeli, pred Nizozemko Nicolien Sauerbreij in Avstrijsko Claudio Riegler. Najboljšo slovensko uvrstitev je zabeležila Gloria Kotnik z doseženim 23. mestom, nastopila pa je tudi Iva Polanec, ki je končala na 42. mestu.

Vremenske razmere v La Molini so bile ugodne za našega svetovnega podprvaka, Roka Marguča, saj je osvojil še eno kolajno na svetovnem prvenstvu in ponovno dokazal, da sodi v sam vrh deskarjev paralelnih disciplin. Naslov svetovnega prvaka si je danes ponovno prideskal Avstrijec Benjamin Karl, srebro je osvojil Švicar Simon Schoch, bron pa naš Rok Marguč. Slovenci smo imeli na startu še tri predstavnike. Najboljši med njimi, Žan Košir je končal na 10. mestu, sledil mu je Izidor Šušteršič na 13. mestu in Rok Flander na 16. mestu.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply