Rok Marguč je v Moskvi osvojil drugo mesto

Rok Marguč je v Moskvi na tekmi paralelnega slaloma osvojil drugo mesto.Celjan je na tekmo v  Rusijo odhajal z zmago na evropskem pokalu in naslovom državnega prvaka, saj je v torek na Rogli slavil na tekmi paralelnega slaloma.

Odlične nastope praktično kaže že čez celotno sezono, zato je bilo le vprašanje časa, kdaj bo dobre vožnje prikazal tudi  v finalnih bojih na izločanje na tekmi svetovnega pokala. Na svetovnem prvenstvu v La Molini je Rok v paralelnem slalomu osvojil bron ter v paralelnem veleslalomu srebro, pred tem  pa je stal na odru za zmagovalce na tekmi svetovnega pokala januarja 2008 v Bad Gasteinu.

Tokrat je Rok kvalifikacijske vožnje  zaključil kot 6. in nato zmagovalno nadaljeval vse do velikega finala, kjer ga je ustavil Italijan Ronald Fischnaller. Tretje mesto je pripadlo Švicarju Schoch Simonu.

Slovenski uspeh so dopolnili še Košir Žan s 6., Rok Flander s 13.  in Jernej Demšar s 14.mestom.

Šušteršič je tekmo končal na 37.mestu, Hafner mesto za njim, Kotnikova pa je bila med deskarkami na 23. mestu.

Rok Marguč je v Moskvi na tekmi paralelnega slaloma osvojil drugo mesto.Celjan je na tekmo v Rusijo odhajal z zmago na evropskem pokalu in naslovom državnega prvaka, saj je v torek na Rogli slavil na tekmi paralelnega slaloma. Odlične nastope praktično kaže že čez celotno sezono, zato je bilo le vprašanje časa, kdaj bo dobre vožnje prikazal tudi v finalnih bojih na izločanje na tekmi svetovnega pokala. Na svetovnem prvenstvu v La Molini je Rok v paralelnem slalomu osvojil bron ter v paralelnem veleslalomu srebro, pred tem pa je stal na odru za zmagovalce na tekmi svetovnega pokala januarja 2008 v Bad Gasteinu.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply