Rok Marguč četrti v Bad Gasteinu

Slovenski deskarji so z odličnimi rezultati pokazali dobro pripravljenost za prihajajoče svetovno prvenstvo, ki se prične že čez nekaj dni v španski La Molini. Od treh tekmovalcev uvrščenih v finale, je bil najboljši Rok Marguč, ki je zasedel četrto mesto. Žan Košir je končal na devetem, Jure Hafner pa na petnajstem mestu.

V kvalifikacijah so od naših nastopili še Izidor Šušteršič (20.mesto), Jernej Demšar (41.mesto) in Rok Flander (51.mesto), ki pa se žal niso uvrstili v izločilne boje. Še posebej razočaran je Flander, ki je zaradi napake v kvalifikacijski vožnji (zapeljal je s proge) ostal brez novih točk za skupni seštevek svetovnega pokala in tako v skupni razvrstitvi zdrsnil na peto mesto.

Zmagal je Avstrijec Benjamin Karl pred Italijanom Aaronom Marchom in Švicarjem Simonom Schochom. Karl je v letošnji sezoni zabeležil že drugo zmago v svetovnem pokalu in je sedaj vodilni v skupnem seštevku. Rok Marguč pa je že z odlično predstavo v kvalifikacijah nakazal, da v izločilnih bojih cilja na najvišja mesta in na poti do tja ga je zaustavil prav zmagovalec Benjamin Karl. "Če bi deskal tako kot proti Fischnallerju, bi lahko premagal tudi Karla, konec koncev sem ga letos že. A žal mi to ni uspelo. V prvi vožnji nisem imel velikega zaostanka, tako da je bila zmaga dosegljiva, nato pa sem na hitrejši progi naredil več majhnih napak in Avstrijec je dvoboj dobil zanesljivo. Na podoben način sem izgubil tudi dvoboj v malem finalu proti Schochu, v katerem nisem izkoristil prednosti s prve proge." Veliki finale mu je sicer tudi tokrat za las ušel, a Rok je s svojo uvrstitvijo vseeno zelo zadovoljen: "Za to bo gotovo še čas. A zdaj je najvažnejše, da sem v pravem trenutku prišel v formo. Bad Gastein mi očitno tudi ustreza, saj sem bil pred leti tukaj že tretji, vsekakor pa je svoje naredil tudi kakovosten trening na Rogli. Škoda je, da ni bil sneg podoben tistemu na Rogli, trd, ki mi bolj ustreza, je bil le v kvalifikacijah, nato pa so se razmere bistveno spremenile. A sneg je enak za vse, tako da tukaj ne bi iskal opravičil. Menim, da za najboljši letošnji rezultat ne bi mogel izbrati bolj primerne tekme, saj je bila zadnja pred svetovnim prvenstvom."

V ženski konkurenci je zmagala Rusinja Jekaterina Tudegeževa, vodilna v svetovnem pokalu, sledili pa sta ji Avstrijki Marion Kreiner in Claudia Riegler. Naša edina predstavnica Gloria Kotnik, je zasedla 27. mesto.

Slovenski deskarji so z odličnimi rezultati pokazali dobro pripravljenost za prihajajoče svetovno prvenstvo, ki se prične čez nekaj dni v španski La Molini. Od treh tekmovalcev uvrščenih v finale, je bil najboljši Rok Marguč , ki je zasedel četrto mesto. Žan Košir je končal na devetem, Jure Hafner pa na petnajstem mestu. V kvalifikacijah so od naših nastopili še Izidor Šušteršič (20.mesto), Jernej Demšar (41.mesto) in Rok Flander (51.mesto), ki pa se žal niso uvrstili v izločilne boje. Še posebej razočaran je Flander, ki je zaradi napake v kvalifikacijski vožnji (zapeljal je s proge) ostal brez novih točk za skupni seštevek svetovnega pokala in tako v skupni razvrstitvi zdrsnil na peto mesto.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply