Rok Bagoroš postal profesionalen stunt voznik.

Rok Bagoroš je pri 21 letih postal profesionalen stunt športnik. Prvi v zgodovini Slovenije in eden izmed redkih na svetu, ki jih podpirajo proizvajalci dvokolesnikov. Pod svoje okrilje ga je vzela svetovno znana motoristična tovarna KTM iz Avstrije za katero bo Rok predstavljal svoje spektakularne trike po vsem svetu. Rok bo s tem presedlal iz skuterja na motor KTM DUKE 125, ki pride na trg marca 2011.

S tem mladi Radenčan sledi svojemu vzorniku Chrisu Pfeifferju, ki je sinonim za vragolije na motorjih. S tem je Roku odprta pot na veliko moto – sceno na vseh celinah sveta.
 
Pred 4. leti se je mladenič iz Radencev odločil, da se bo ukvarjal z ekstremnim moto športom tako imenovanim "stunt ridingom". Po dveh letih treniranja se je odločil, da bo postal profesionalen stunt športnik. Za dosego cilja je bil pripravljen(in še zmeraj je) delati dneve in noči. Je voznik, mehanik in menedžer v eni osebi. Širša javnost ga je spoznala z njegovimi videi, ki jih je objavljal na spletu, v letu 2010 pa so prihajala prva povabila na večje prireditve po Evropi. Tako je Rok nastopal v Franciji, Nemčiji, Italiji, Makedoniji, Kosovu, Madžarski ter Sloveniji.

Pred nekaj meseci pa je prinesel domov svojo prvo zmago na mednarodnem tekmovanju v francoskem Bordeauxu. Z zmago je Rok tudi uradno postal eden izmed najboljših Evropskih  stunt skuteristov. Posledično so sledile fotografije na naslovnicah evropskih moto revij, ter se polnile strani v njih, kjer so na dolgo in široko pisali o fenomenu iz male Slovenije. Tako je Rok v krogu navdušencev po vsem svetu postal prava zvezda, saj ga ni skuterista, ki ne bi poznal njegovih vratolomnih trikov. Uspešnim nastopom in lovorikam navkljub pa Rok še vedno ni dosegel najbolj pomembnega cilja. Po stotinah, takšnih in drugačnih padcev, je vztrajal naprej.

Ko je Rok, že pred časom, nastopal v Nemčiji so ga tam opazili predstavniki podjetja KTM. Z njim so navezali stik. Nekaj mesecev za tem so se ponovno srečali. Tokrat na sedežu KTM-a. Sestanek je dobesedno spremenil življenje.  "Ko so mi na sestanku pri KTM-u v roke podali pogodbo sem se komaj zadrževal, da mi ne bi pritekle solze, saj sem v tistem trenutku vedel, da mi je uspelo," pojasnjuje Rok Bagoroš.

Da se lahko preživljaš s stunt športom moraš imeti vsaj 30 nastopov letno po Evropi ali svetu. Seveda so potrebni tudi dobri sponzorji. Najboljše je, če te sponzorira proizvajalec motorjev za katerega potem stunt športnik predstavlja akrobacije po vsem svetu. Cene za omenjene nastope se gibljejo med 1000- 4000€. Podjetje KTM pa ni edino, ki je opazilo Rokov talent. Vest o fantu, ki ambiciozno prodira v svet ekstremnih bencinskih športov se je hitro širila. Ob bok so mu stopila podjetja CASTROL, SAVA, UNIOR, STAGE6, AKRAPOVIČ, ROOST, MAGURA, CODEX.

Rok pa ni naredil velikega koraka zgolj v omenjeni motoristični disciplini, ampak tudi tesno sodeluje z njegovimi sponzorji. Ker gre za strokovno usmerjena podjetja, so zanje Rokove izkušnje, odzivanje vozila in pridobljeno znanje še kako pomembne. Tako tudi z njegovo pomočjo izboljšujejo in razvijajo proizvode za motoristični trg. Mladi Bagoroš pomaga tako pri razvoju izpušnih sistemov, orodja, pnevmatik, kot delov za predelavo motorjev. Dokaz, da je Rok Bagoroš edinstven primer dobrega podjetnika in športnika v svetovnem merilu in to pri 21. letih. S tem pa tudi velik zgled vsem mladim, ki morda velikokrat prenehajo s sledenjem in uresničevanjem svojih sanj.

"Podjetje Savatech se v globalnem trgu spopada z mnogimi izzivi in pogumno premaguje vse ovire, ki se pojavljajo pri vstopu na določene trge ter razvoju najbolj zahtevnih izdelkov iz gume. Ravno tako vidimo v Roku pogumnega mladega Slovenca, ki ne vidi ovir v tem, da prihaja iz male Slovenije in se odločno spopada z izzivi ter drzno izvaja vragolije in dokazuje, da s trdim delom in vztrajnostjo lahko uspe. Na ta način pooseblja tudi naš pogum in vztrajnost pri premagovanju vseh ovir, ki nam jih povzroča globalni trg. Hkrati je to odlična možnost za podjetje, da dokaže kakovost svojih izdelkov pri najbolj zahtevnih uporabnikih, ki privlačijo široke množice ljudi in so medijsko izpostavljeni" je povedal Luka Lotrič iz podjetja Savatech.

Rok si želi da bi se čim prej navadil na nov motor ter sestavil dober program za nastope. Postavil si je pa tudi nov velik cilj za prihodnost. Rad bi postal svetovni prvak.

Rok Bagoroš je pri 21 letih postal profesionalen stunt športnik. Prvi v zgodovini Slovenije in eden izmed redkih na svetu, ki jih podpirajo proizvajalci dvokolesnikov. Pod svoje okrilje ga je vzela svetovno znana motoristična tovarna KTM iz Avstrije za katero bo Rok predstavljal svoje spektakularne trike po vsem svetu. Rok bo s tem presedlal iz skuterja na motor KTM DUKE 125, ki pride na trg marca 2011. S tem mladi Radenčan sledi svojemu vzorniku Chrisu Pfeifferju, ki je sinonim za vragolije na motorjih. S tem je Roku odprta pot na veliko moto – sceno na vseh celinah sveta.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply