ROGLA FREESTYLE WEEK: Report

V času od 24-28.3 se je na Rogli odvil Freestyle Week. Teden namenjen zimskim športnikom, ki se ukvarjajo s prostim slogom, je na Roglo privabil  tudi najboljše tovrstne športnike iz Slovenije, udeleženci so bili prav tako tujci iz Avstrije, Hrvaške, Srbije ter drugod.

V 5 dneh se je snežni park na Rogli, ki je pravi magnet za mlade v zimskem času, dodatno razširil, vseboval je kar 40 objektov in se tako po kvaliteti približal najboljšim snežnim parkom na svetu.

V sklopu Freestyle Weeka se je odvil Festival Smučarskega in Snowboard Filma, kjer so se predstavili različni producenti in fotografi, ki ustvarjajo v tem športu, sobotno dogajanje je bilo namenjeno Freestyle Showu, kjer so se predstavili najboljši slovenski smučarji in deskarji prostega sloga, tekmovalci svetovnega pokala v downhillu Unior Tools Team, dodatno so za zabavo skrbeli še glasbeni gostje Red Five Point Star ob brezplačnem testu opreme Volkl. 

Zmagovalca Freestyle Showa po sistemu izločanja sta postala Luka Jeromel, ki je tesno v finalu premagal Matevža Petka, omenjenemu je uspel obrat za 1080 stopinj v vzratni vožnji, med tem ko je Jeromel prikazal izjemno visoko amplitudo in tehniko  v obratu  za 900 stopinj, na tretje mesto se je uvrstil Domen Bizjak. Pri smučarjih je slavil Bine Žalohar, najboljši slovenski predstavnik tega športa pri nas. V nedeljo je sledilo tekmovanje namenjeno mlajšim od 15 let, deskarji so se pomerili za naslove državnih prvakov. Brez dvoma je zmagovalec postal Tim Kevin Ravnjak, ki se v zimskem času pogosto pripravlja in izpopolnjuje svoje deskarsko znanje prav v snežnem parku na Rogli. Pri puncah je naslov državne prvakinje osvojila Tjaša Gašperlin.

Freestyle Week je vseboval še vrsto nočnih aktivnosti ter koncertov glasbenih skupin,  ter postavil konec uspešni sezoni letošnjih dogodkov v snežnem parku na Rogli.

Anže Polanec

V času od 24-28.3 se je na Rogli odvil Freestyle Week. Teden namenjen zimskim športnikom, ki se ukvarjajo s prostim slogom, je na Roglo privabil tudi najboljše tovrstne športnike iz Slovenije, udeleženci so bili prav tako tujci iz Avstrije, Hrvaške, Srbije ter drugod. V 5 dneh se je snežni park na Rogli, ki je pravi magnet za mlade v zimskem času, dodatno razširil, vseboval je kar 40 objektov in se tako po kvaliteti približal najboljšim snežnim parkom na svetu. Zmagovalca Freestyle Showa sta postala Luka Jeromel in Bine Žalohar.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply