Rock Otočec 2010

Festival dobre glasbe, pozitivne energije in številnih obfestivalskih dejavnosti, ki jih bo več kot kdajkoli prej, bo letos potekal od petka, 2. julija, do nedelje, 4. julija. "Skupaj v raju. Z različnimi poslanstvi, a podobnimi občutki. Občutki, ki se sicer spreminjajo, a so v vsakem trenutku pozitivni. Ne pretvarjamo se, radi se zbližujemo. Nestrpnost nam je tuja. Drugačni so enakovredni. Daljni nas ne motijo, bližnje imamo radi. Razpiramo stisnjene pesti, iščemo poglede odprtih oči. S tem ko se je Rock Otočec prvič zgodil, nas ni le on zaznamoval, pač pa ga skupaj oblikujemo in negujemo. Rock Otočec ni le tridnevni festival. Veliko lahko naredimo drug za drugega tudi v prihodnje − ker se poznamo," je nekoč dejal glavni organizator festivala Franci Kek.

Tudi letos organizatorji tega enkratnega festivala ponujajo pester izbor glasbenih skupin. V petek, 2 julija, bo ob 18.45 glasbeni del festivala začela obetavna (post) rock zasedba Dandelion Children. Sledili bodo udarni novomeški alternative rockerji Kill Kenny, nato pa bo na oder prišla ena najobetavnejših novejših srbskih atrakcij Zbogom Brus Li. Sledili bodo atraktivni slovenski ska prvaki Red Five Point Star, ki so v zadnjih dveh letih s svojo vročo glasbo prodrli tudi daleč onstran naših meja. Po dveh letih se bodo na oder Otočca vrnili slovenski punk prvaki Niet. Nato pa bodo, kot je ob petkih že v navadi, oder zavzeli ekstremni metalurgi. Tokrat bodo to Noctiferia. Prvi dan bo zaključila metal princesa Tarja Turunen, nekdanja dolgoletna članica finskih metalcev Nightwish.

Za sobotno budnico bodo z velikega odra najprej poskrbeli brutalni hardcore metalci In The Crossfire iz Laškega. Sledili bodo Mama Manka in Rock Otočec fantje, ki jih ni potrebno posebej opisovati. Naslednji bodo izvrstni bostonski punkoidni groovy ska pop odbitki Jaya The Cat, ki trenutno domujejo na Nizozemskem. Bend ima izjemna besedila in hipnotičen plesni beat in je najresnejši kandidat za največje presenečenje letošnjega Rock Otočca. Sledile bodo legende slovenskega drugačnega rock Demolition Group, za njimi pa enkratni MI2, po katerih bo na vrsti presenečenje, ki ga vsako leto pripravijo organizatorji. Sledil bo nastop skupine Šank Rock. Sobotni večer pa bo zaključil legendarni bosanski pevec Alen Islamović, nekdanji član dveh velikih yu-bendov Divlje Jagode in Bijelo Dugme, ki ga bo tokrat spremljala legendarna slovenska rock skupina Ave.

Nedeljski glasbeni program bodo odprli energični funokidni primorski rockerji Low Peak Charlie. Sledili bodo jezni kočevski alternative rockerji NčOdNč. Nato pa se bo predstavil še en obetavni slovenski bend, kamniški heavy metal rockerji Kalaia. Plejado novih skupin bodo zaključili postojnski metalurgi Inmate in še eni zmagovalci predizbora, skupina Implosia. Sledili bodo italijanski The Banditi. Festival pa bosta zaključila dva odlična cover benda, Iron Median in BandX, prvi prašijo skladbe Iron Maiden, drugi pa skladbe AC/DC.

Poleg glasbenega programa so organizatorji tudi za letošnji Rock Otočec pripravil kopico dejavnosti, ki vam bodo polepšali bivanje na festivalu. Kot vsako leto boste tudi letos lahko rejvali, si ogledali katero izmed številnih kulturnih prireditev ali pa se udeležili katerega izmed tekmovanj, bodisi športnih bodisi lepotnih. Letos bo več kot 60 različnih obfestivalskih dejavnosti, kar je največ doslej. Ob rajskem vzdušju nikakor ne gre pozabiti tudi na udobje, ki ga ponuja ta zelo dobro organiziran festival. Na svetu ni veliko festivalov, kjer skoraj ob vsakem času dobiš pravo kavo espresso. O pestri ponudbi pijače in hrane, s katero so zadovoljni tako mesojedci kot vegetarijanci, niti ne gre izgubljati besed. Pralni stroji tudi letos bodo, poleg njih pa še kopica drugih drobnih stvari, ki delajo ta festival tako čaroben in poseben.

“Skupaj v raju. Z različnimi poslanstvi, a podobnimi občutki. Občutki, ki se sicer spreminjajo, a so v vsakem trenutku pozitivni. Ne pretvarjamo se, radi se zbližujemo. Nestrpnost nam je tuja. Drugačni so enakovredni. Daljni nas ne motijo, bližnje imamo radi. Razpiramo stisnjene pesti, iščemo poglede odprtih oči. S tem ko se je Rock Otočec prvič zgodil, nas ni le on zaznamoval, pač pa ga skupaj oblikujemo in negujemo. Rock Otočec ni le tridnevni festival. Veliko lahko naredimo drug za drugega tudi v prihodnje – ker se poznamo,” je nekoč dejal glavni organizator festivala Franci Kek.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply