Robyn izdala Body Talk Pt.1

Po štirih letih turneje se švedska pop princesa vrača z novim albumom. Švedinja Robin Miriam Carlsson, ki je množici bolje poznana kot Robyn, se že dolga leta ustvarja zelo zanimivo elektropop glasbo. Njeni komadi so dovolj domiselni, da so všeč underground publiki in jo zato povezujejo z drugimi skandinavskimi glasbeniki kot so Lykke Li in Annie, a ravno dovolj popish, da so všeč tudi mainstream množici.

Izdala si nov album Body Talk Pt.1. Kakšna je bila produkcija tega albuma, v primerjavi z prejšnjimi?

Res je, izdala sem že kar nekaj albumov. Tokrat sem se vrnila iz štiriletne turneje, kar je bilo fantastično, saj smo lahko z albumom dosegli veliko več ljudi, kot smo pričakovali. Ni se mi zdelo cool izdati nov album šele čez pet let. Zato bom ta novi album izdala v delih. Po eni strani ga bom malo razdelila. Ta delitev mi je omogočila, da lahko hkrati snemam ko sem na turneji. V bistvu je šlo za neko praktično rešitev. Mislim, da se na nek način nanaša na način, kako v današnjem času ljudje dojemamo glasbo. Osebno imam rajši krajše albume. Mislim, da album ne rabi biti sestavljen nujno iz 15-ih komadov.

Je tako posneti album lažje ali težje?

Veliko bolj zabavno je. Povezala sem stvari, ki jih rada počnem.

Še vedno delaš s svojo založbo Konichiwa?

Založba obstaja samo za mojo glasbo, tako da smo trenutno zelo aktivni.

Ljudje so dobro sprejeli prvi singel. Te zanima takšen feedback ali le delaš stvari, ki te veselijo?

Delam to kar me veseli. Če ob tem prodam nekaj albumov je to še dodaten plus. Še vedno imam kreativno kontrolo nad tem kar počnem, trenutno imam še nekaj časa, da dokončam detajle. Seveda je super, če dobiš tako dobre kritike, to so sanje. A bi to počela ne glede na to kakšne so kritike.

Kakšna zgodba stoji za albumom? Zdi se, da je veliko bolj osebno obarvan?

Je zelo oseben. S tem sem začela pri zadnjem albumu in to nit raziskujem tudi v novem albumu. Je neke vrste nadaljevanje prejšnjega albuma.

Želiš s albumom pri publiki zbuditi kakšno posebno rekacijo?

Želim, da ljudje ob poslušanju mojega albuma plešejo.

Kako je prišlo do sodelovanja z Diplom?

Slučajno sva se srečala na podelitvi Grammyjev, všeč mu je bil moj album in meni je všeč njegova glasba. En vikend je prišel v Stockholm. Kljub temu, da sva iz dveh čisto različnih krajev, imava oba podobne interese in pogled na svet.

Sodelovala si tudi z Royksopp?

Sodelovali smo na njihovem zadnjem albumu. Delali smo v čudovitem vzdušju in odločili smo se, da sodelujemo tudi na mojem albumu. Res mi je všeč sodelovati z njima, saj sta fantastična glasbenika.

Kaj trenutno poslušaš? Imaš sploh čas za poslušanje glasbe?

Niti ne, ko sem v studiu se skoncentriram na to kar počnem. Vmes pa je zelo pomembno poslušati albume, tudi v klubih slišiš veliko glasbe, poleg vsega pa sem še DJ-ka.

Kot DJ-ka vrtiš tudi svoje stvari?

Včasih ja. DJ-janje je nekaj kar sem ponavadi počela po turnejah, saj sem bila navajena iti v dobre klube. S prijatelji sem ustanovila klub Tutti Frutti, trudimo se ustvariti dancefloor za vsakogar in nekako rekreirati sceno kot je bila v 90-ih, ko smo odraščali.

Kaj te je navdihnilo za ta album?

Še vedno nosim stvari, ki sem jih nosila kot najstnica, moje Martenske in nikoli mi odštekane stvari niso bile čudne, saj sem odraščala v gledališki družini. Tokrat sem, kar se stylinga tiče, naredila to kar se mi je zdelo prav. Nevarno je, ko pevci postanejo modne žrtve, saj te to lahko odvrne od fokusiranja na glasbo. Trudim se ostati takšna kot sem.

Body Talk Part 2 je že pripravljen?

V bistvu ja. Po poletju bomo izdali Part 2. V drugem delu sem bolj eksperimentirala, zvok na albumu bo bolj organski. Ni nekega koncepta. Komadi se bodo razlikovali od komadov prvega dela. Trudila sem se biti direktna do poslušalcev in do sebe.

Po štirih letih turneje se švedska pop princesa vrača z novim albumom. Švedinja Robin Miriam Carlsson, ki je množici bolje poznana kot Robyn, se že dolga leta ustvarja zanimive popish elektro obarvane zvoke. Njeni komadi so dovolj domiselni, da so všeč underground publiki in jo zato povezujejo z drugimi skandinavskimi glasbeniki kot so Lykke Li in Annie, a ravno dovolj popish, da so všeč tudi mainstream množici.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply