Robert Pokovec: Intervju

Torej, Robi, kje si odraščal?
V Ljubljani, v Šiški, kjer še vedno živim.

Kakšno je v Ljubljani življenje za mlade?
Meni se zdi kar v redu. Je pa dejstvo, da sem tako malo doma, da niti ne vem kaj se zadnje čase dogaja. Kadar pridem domov in grem ven s prijatelji, je pa vedno zabavno. Če govorimo o nočnem življenju, se pa Ljubljana ne more primerjati z večjimi mesti kot so Budimpešta, Amsterdam, Antalya itd.

Kdo so tvoji sponzorji?

Rope Wakeboards, 69Slam, Madness Shop, veliko podpore pa dobim tudi od Red Bulla

Kaj te je v začetku pritegnilo k wakeboardanju?

Na začetku predvsem celoten Lifestyle. Namreč wakeboarding ni le šport, kot deskanje na snegu in surfanje na valovih, je to način življenja. Še vedno pa se spomnim prvega kroga, to je bilo okrog 10 let nazaj v Punatu na Krku, kot da sem že takrat vedel, da bo ta šport postal tako velik del mojega življenja. Ali pa sem bil samo tako vesel, da mi je končno uspelo štartati, v 17. poizkusu…

Pravijo, da se v ekstremnih trenutkih najbolj zbližaš z naravo. Kdaj si ti najbolj občutil njeno moč?

Recimo, da se najbolj zbližam z naravo, kadar pri triku ne gre vse kot bi moralo in iz treh do štirih metrov, z polno silo priletim v vodo. Včasih vidim zvezdice, včasih potrebujem nekaj časa da spet dobro zadiham, včasih pa padec terja tudi kakšno poškodbo. V glavnem voda ni tako mehka kot se zdi…

Kaj te najbolj motivira in ti daje zagon za nove zmage?

Pri wakeboardingu me motivirajo prijatelji in ostali riderji, ter njihov napredek. Poleg tega pa me najbolj motivira tisti občutek, ki ga dobiš kadar sfuraš nov trik. Predvsem, kadar uspeš narediti nekaj popolnoma novega, kar ni še nobeden pred teboj uspel.

Kako poteka letošnja sezona?

Lahko rečem, da je letošnja sezona poteka najbolje do sedaj. Dosegel sem že kar nekaj dobrih rezultatov na letošnjih Evropskih tekmovanjih, sem izjemno dobro fizično pripravljen, vendar se je pa prava sezona prav sedaj začela. Pred sabo imam še tri tekmovanja svetovnega toura in nekaj evropskih.

Na kateri svoj dosežek si najbolj ponosen?

Na letošnjo zmago v Nemčiji na tekmovanju Telekom Local Support, kjer je bila izjemno velika konkurenca in kjer sem tudi odpeljal enega najboljših run-ov v svojem življenju.

Kje si se največ pripravljal za to poletje?
Če govorimo o predsezoni sem se največ pripravljal v fitnesu Sunny Studio, kamor pozimi hodim 6krat tedensko, poleg tega pa poizkušam čim več bordati na snegu. V marcu sem bil dva tedna v Antalyi, kjer so v tem času pogoji optimalni. Od aprila naprej, pa sem največ časa preživel na Hrvaškem – Cable Krk in v Plankseeju v Avstriji.

Najljubši triki po tvojem izboru…

Nimam prav najljubših treh trikov. Najraje naredim velik BS 180 čez kicker z čim daljšim grabom, zelo rad furam boxe in sliderje, predvsem pa se raje osredotočam na stil vožnje kot na zahtevnost trikov.

Na kateri trik si najbolj ponosen in koliko časa si potreboval za brezhibno izvedbo?

Front Blind Mobe, torej Front Flip BS360. Prvič sem ga sfural lani nekje Julija, okrog teden dni nisem padel niti enega, potem pa je počasi postajal vse manj siguren. Letos sem se malo bolj posvetil triku in ga uporabljam tudi na vseh tekmovanjih, se pravi da je kar siguren.

Kateri je tvoj all time favorite WB movie?
Seveda E70. Ta film smo posneli v letu 2005, posnetki so iz Tajske, Krka, Beograda, Berlina, Budimpešte itd. Večino filma si lahko sedaj ogledate tudi na youtubeu. Od boat filmov pa je moj najljubši movie Underestimated.

Te bomo letos lahko videli v kakšnem novem filmskem projektu?

Z ekipo 21Rope pripravljamo nov Team movie. Premiero si boste lahko ogledali nekje v Ljubljani, predvidoma v februarju 2011.

Kako se razvija projekt izgranje žičnice za wakeboard nekje v Sloveniji?

V zadnjih petih letih sem slišal že vsaj 10 govoric, da bo nekdo postavil žičnico v Sloveniji, vendar vsako leto manj verjamem. Zato sva z prijateljem začela delati na tem projektu, seveda tokrat zelo resno. Planirana otvoritev je Maja 2012!

Želiš še kaj povedati bralcem Adrenalina?

Za informacije o novem filmu in na splošno o našem teamu si lahko ogledate na www.21rope.com, kjer je tudi naš »team blog«. Vsakodnevne novosti pa boste videli, če postanete fan 21Rope Board Co. na Facebooku…

Nimam prav najljubših trikov. Najraje naredim velik BS 180 čez kicker z čim daljšim grabom, zelo rad furam boxe in sliderje, predvsem pa se raje osredotočam na stil vožnje kot na zahtevnost trikov. Front Flip BS360 sem prvič sfural lani nekje Julija, okrog teden dni nisem padel niti enega, potem pa je počasi postajal vse manj siguren. Letos sem se malo bolj posvetil triku in ga uporabljam tudi na vseh tekmovanjih, se pravi da je kar siguren.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply