Robbie Maddison zmagovalec Red Bull X-Fighters v Madridu

V legendarni madridski bikoborski areni Plaza de Toros de Las Ventas se je odvil boj najboljših freestyle motokrosistov na svetu Red Bull X-Fighters. Pred več kot 25.000 gledalci, ki so do zadnjega kotička napolnili tribune in ob peklenskem vzdušju, je na koncu zasluženo slavil Avstralec Robbie Maddison.

Zvok motorjev je vztrajno polnil tunele okoli in pod tribunami velike arene, medtem ko so se “motorerosi” zaganjali proti skakalnicam s hitrostmi do 60 kilimetrov na uro. Med njimi tudi avstralski superstar Robbie Maddison, ki je v preteklem letu med drugim z motorjem skočil čez Korintski kanal v Grčiji, tokrat pa je spet premikal meje možnega. Uspešno je namreč izvedel povsem nov trik, pri katerem je 15 metrov nad tlemi s svojim telesom izvedel 360-stopinjski obrat okoli vertikalne osi, nad letečim motorjem, nato pa se ujel in uspešno pristal. "The Volt Body Varial mi je zagotovo pomagal pri zmagi,” je bil na koncu navdušen Robbie in dodal velikokrat uporabljeno frazo zmagovalcev: ”Še vedno ne morem verjeti!”

Le nekaj tednov po tem, ko je začel trenirati po hudi poškodbi se je na več kot le omembe vreden način vrnil Švicar Mat Rebeaud in v polfinalu izločil zmagovalca lanskoletne izvedbe, Španca Danyja Torresa, nato priznal premoč Avstralcu, a bil seveda vseeno zelo zadovoljen: “Drugo mesto, po vsem kar sem dal skozi v preteklih mesecih, je zame vredno zmage, a čestitke Robbiju, ki je danes zasluženo na vrhu!”

Domačin Torres se je na koncu moral zadovoljiti s četrtim mestom, a je bil nad tekmo navdušen: “Vzdušje tukaj v Madridu je prav neverjetno! Naslednje leto bom seveda tukaj da spet zmagam, amapk Maddo si je danes zaslužil prvega mesta.”
 
Tretje mesto je včeraj osvojil Norvežan Andre Villa, ki je s tem ohranil mesto vodilnega v skupnem seštevu turneje, po štirih postajah in ima pred Maddisonom 45 točk prednosti. Naslednji izziv čaka tekmovalce 14. avgusta v Londonu, Villa pa že načrtuje tudi skupno zmago po finalu v Rimu: “Moram ostati na nivoju na katerem sem in tudi v Londonu in Rimu stati na stopničkah. Če mi to uspe, me noben ne more prehiteti.”

Rezultati Red Bull X-Fighters Madrid 2010
—————————————————————
1. Robbie Maddison (AUS)
2. Mat Rebeaud (SUI)
3. Andre Villa (NOR)
4. Dany Torres (ESP)
5. Levi Sherwood (NZL)
6. Adam Jones (USA)
7. Mike Mason (USA)
8. Maikel Melero (ESP)
9. Jackson Strong (AUS)
10. Cameron Sinclair (AUS)
11. Rémi Bizouard (FRA)
12. Jeremy Stenberg (USA)

Skupni seštevek, Red Bull X-Fighters World Tour 2010 (po štirih tekmah)

————————————————————————————————————–
1. André Villa (NOR) 310 points
2. Robbie Maddison (AUS) 265 points
3. Nate Adams (USA) 225 points
4. Levi Sherwood (NZL) 220 points
5. Adam Jones (USA) 190 points

Zvok motorjev je vztrajno polnil tunele okoli in pod tribunami velike arene, medtem ko so se “motorerosi” zaganjali proti skakalnicam s hitrostmi do 60 kilimetrov na uro. Med njimi tudi avstralski superstar Robbie Maddison, ki je v preteklem letu med drugim z motorjem skočil čez Korintski kanal v Grčiji, tokrat pa je spet premikal meje možnega. Uspešno je namreč izvedel povsem nov trik, pri katerem je 15 metrov nad tlemi s svojim telesom izvedel 360-stopinjski obrat okoli vertikalne osi (tretje slika spodaj), nad letečim motorjem, nato pa se ujel in uspešno pristal.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply