Robbie Maddison preskočil Korintski kanal.

Avstralec Robbie Maddison je 8.aprila preskočil 85 metrov širok Korintski kanal na višini preko 90 metrov nad vodo.

Maddison se je s svojo Hondo 500 popeljal mimo bazena, nogometnega igrišča, da je pridobil hitrost 78 km/h. Odpeljal se je čez rampo in poletel čez Korintski kanal in varn pristal na drugi strani. Maddison je skočil skoraj 95 metrov visoko nad gladino vode.

Povedal je da je bilo težko izpeljati skoz zaradi spreminjajoče polage, saj se je moral zapeljati čez travnato podlago, les, asfalt in na koncu še preprogo. Ravno tako je bil izjemno živčen. "Skok čez Korintski kanal je bil izziv, ki se mu nisem mogel upreti, " je komentiral Robbie Maddison. "Skok bi lahko prinesel najbolj nevarne posledice od vseh skokov do sedaj. Prva ovira, ki sem jo mogel premagati je bil strah. Verjamem, da moraš tvegati v življenju, če hočeš postati bolj pameten in preudaren. Ta izziv mi bo pomagal pri pripravah na naslednje projekte. Vesel sem, da mi je ta skok uspelo izvesti, saj imaš lahko samo eno možnost, da ta skok opraviš dobro."

Maddison je najbolj znan po svojih skokih v Las Vegasu v okvitu Red Bullove novoletne No Limits serije. Na silvestrovo leta 2007, je Maddisonu uspelo postaviti nov Guinnessov rekord s skokom dolgim skoraj 100 metrov. Leto kasneje je Maddison skočil 120 metrov visoko na visoko repliko Arc de Triomphe-a v Las vegasu. Nato je skočil 50 metrov globoko na landing ramp in uspešno ostal na motorju in varno pristal na tleh. V juliju 2008 je izvedel skok  z no-handed back flipom čez odprt Tower Bridge v Londonu.

Avstralec Robbie Maddison je 8.aprila preskočil 85 metrov širok Korintski kanal na višini preko 90 metrov nad vodo. Maddison se je s svojo Hondo 500 popeljal mimo bazena, nogometnega igrišča, da je pridobil hitrost 78 km/h. Odpeljal se je čez rampo in poletel čez Korintski kanal in varn pristal na drugi strani. Skočil je skoraj 95 metrov visoko nad gladino vode.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply