RIVERSPLASH ’09

Pogosta vprašanja in odgovori nanje

Kdo je novi organizator?
Organizacijo prireditve je z letošnjim letom prevzela ekipa Fatdance Promotions, ki je sestavljena iz jedra ekipe ljubljanskega InBoxa, ki ima bogate izkušnje z izvedbo velikih glasbenih prireditev, in posameznikov, ki so del reggae scene in se bolj posvečajo zasnovi vsebine in izbiri gostov.

Kaj to prinaša vsebinsko?

Koncept festivala ostaja v grobem enak, po drugi strani pa se tudi marsikaj spreminja, saj želimo prireditev dvigniti na višji nivo. Ena bistvenih napak prejšnjega organizatorja, ki je res ne želimo ponavljati, je odpovedovanej nastopov glasbenih gostov v zadnjem hipu. Program smo letos zasnovali tako, da imamo vsak dan na sporedu vsaj eno močno ime in ni vse skoncentrirano na vikend. V organizacijskem smislu pa se veliko posvečamo tudi infrastrukturi: od tega, da si želimo vzpostaviti boljšo komunikacijo z lokalnim okoljem, osveščati obiskovalce o varovanju okolja (naš partner je tudi Greenpeace), bolje bo poskrbljeno za dovolj veliko število košev za odpadke in čiščenje prizorišča, več bo WCjev in tušev, novost bo kino v gozdu, nov bo pokriti manjši oder, bolj pestra bo gostinska ponudba.

Kdo so glavni gostje festivala?
Letos bodo kot glavni gostje nastopili legendarni izganjalec hudiča Max Romeo (jam), vroči prerok Anthony B (jam), antologijski duet Sly & Robbie z Bittyjem McLeanom (jam/uk), Mad Professor z Arriwa Possie Crew (uk), nepozabni Heptones (jam) in priznani londonski selektor David Rodigan (uk) ob njih pa še cel kup drugih glasbenikov. Od domačih mojstrov izstopa BRO, ki je ravnokar izdal novo ploščo.

Kakšna bo gostinska ponudba?

Ob tem, da gostinstvo na prizorišču na bo več monopolizirano, bomo dosedanjo ponudbo "mešanega na žaru", skladno z multikulturno noto festivala, popestrili s "kuhinjami sveta" Tako bo letos mogoče uživati v bolj eksotičnih okusih od Afrike do Jamajke.

Bo obiskovalcem na voljo tudi pekarna, kot prejšnja leta?
Tako je. Kot prejšnja leta, bo obiskovalcem spet na voljo tudi pekarna.

Novost je med drugim kino v gozdu.
Poletni festivali niso le prostor, kjer se posluša glasba, ampak tudi priložnost za odklop od dela, počitek, spoznavanje novih ljudi, kultur, tudi osebno rast. Dodatna ponudba, katere del so tudi pogovori z nastopajočimi umetniki in kino v gozdu, je namenjena točno temu. Izbor filmov na Riversplashu bo prilagojen naravi festivala in pobudam, ki se odvijajo pod okriljem organizacije Greenpeace.

Kakšna je vloga organizacije Greenpeace na Riversplashu?
Partnerstvo s to globalno okoljsko organizacijo je zasnovano celostno, saj se Riversplash odvija ob najlepši alpski reki, kar mu daje poseben čar. Ob tem, da je postalo varovanje narave eno osrednjih načel izvedbe te preireditve, bo Greenpeace poskrbel tudi za del filmskega programa, predvsem z okoljsko in družbeno angažiranimi zgodbami. V organizacijo se bo mogoče na samem prizorišču tudi včlaniti.

Kako bo poskrbljeno za šotorjenje?
Kampiranje znotraj ožjega prizorišča žal ni bilo odobreno s strani odgovornih, ki skrbijo za naravo in okolje. Kampiranje bo mogoče na poraščenem travniku, desno od vhoda na prizorišče. Parkirišče bo organizirano na zgornjem travniku.

Bo mogoče opremo pripeljati do šotorišča?
Da, a bo veljal poseben režim: ko pridejo obiskovalci mimo cestne zapore, ki stoji na vrhu pri prodaji vstopnic, jih pričaka vodja parkirišča. V kolikor je njihov avto naložen, mu pustijo vozniško dovoljenje ali drug osebni dokument, se zapeljejo do šotorišča, razložijo prtljago in nato peljejo avto na parkirišče. Vsak obiskovalec bo imel cca. 30 minut, da raztovori vozilo in parkira.

Priljubljena lokacija ob smaragdni reki, vrhunski program z bogato spremljevalno ponudbo, termin v tretjem tednu julija ter obilje sveže energije so glavne značilnosti prenovljenega Riversplasha, osrednjega domačega festivala posvečenega reggae kulturi.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply