RIP CURL GIRLS CAMPS

PRVI DESKARSKI KAMP ZA DEKLETA V SLOVENIJI

Športno društvo DRČA je letos prvič organiziralo tridnevni deskarski kamp za dekleta, in sicer v dveh terminih. Rip Curl girls camp je namenjen vsem dekletom starejših od 14 let, tako začetnicam, kot tudi vsem tistim, ki se že vozijo v snežnih parkih.

Vsak deskar ima kdaj občutek, da v svoji tehniki ne napreduje več, da se ne zabava več, tako kot v prvih dneh, velikokrat pa s padci pride tudi strah, ki preprečuje nadaljnje učenje. Eden glavnih ciljev je bil premagati strah, izboljšati znanje in spoznati se z drugimi dekleti, ki uživajo v tem športu.

Rip Curl girls camps so potekali na smučišču Soriška Planina nad gorsko vasico Sorica, kjer so dekleta preživela nepozabne urice prijetnega druženja v leseni brunarici. Soriška Planina ni veliko smučišče, je pa idealno za izvedbo tovrstnega kampa. Smučišče ponuja dovolj urejenih prog in tudi snežni park za začetnike, ki ga je s pomočjo smučišča pripravil mentor Matevž Maček.

Na kampu so dekleta izboljšale nivo deskarskega znanja, predvsem pa so pridobile samozavest in izgubile začetni strah pred objekti v snežnem parku. Spoznale so osnove freestyla, ter pod vodstvom učiteljice deskanja Mojce Stojkovič prepoznale napake drže na deski, ter se izpopolnile v gibanju pri sami vožnji. Mojca jim je predala znanje, kako s pozitivnim mišljenjem premagati strah in se lotiti prvih korakov na skakalnicah in boxih. Vse udeleženke so dobile tudi vrečko z Rip Curl darili in različnimi promocijskim materialom ostalih sponzorjev, katerih so bila zelo vesela.

V primeru, da punce niso imele lastne snowboard opreme ali pa, če so imele neprimerno opremo, je za to poskrbel uvoznik za Apo snowboards.

Grega Durič nam je predstavil tudi vzdrževanje deske (brušenje, mazanje, nastavitve vezi). Vsakemu deskarju predstavlja vožnja po prsiču velik izziv in užitek, zato so organizatorji povabili tudi Primoža Rakovca (GRS, Škofja Loka), da je predstavil varnost izven urejenih prog (uporaba lavinske žolne, lopate in sonde). Namen je bil predvsem v zavedanju, da sta narava in plazovi zelo nevarna. Dekleta so preizkušala svoje ravnotežje, tudi na deskah Tone-boards, ki so odlične za trening specifične koordinacije nog in trupa, ki zelo pomaga pri ravnotežju na snowboardu.

Poleg snežne zabave ter zabavnih večerov ob deskarskih filmih, so dekleta obiskala tudi Vodni park Bohinj, ter si utrujene mišice sprostile v bazenih in savni. Preizkusile so tudi nočno sankanje ob baklah, zadnji dan pa je sledilo še poziranje pred fotoaparatom in slikanje v snow parku.

Organizatorji obljubljajo, da bodo za naslednjo sezono dodali več terminov, ter pripravili še bolj pester program.

Izjave _ nekje vmes ali na koncu

Žana Jakop (udeleženka kampa) : Meni je bilo ful dobro! Punce so bile ok, oba učitelja pa še boljša! Program je bil super, lahko pa bi trajalo malo dlje. Mogoče bi bilo fino, da bi se razdelili v skupine, da bi se malce manj čakali. Drugače pa je bilo super!

Mojca Stojkovič (mentorica): Dekleta so bila odlična, čutiti je bilo pozitivno žensko energijo v skupini. S takimi spodbudnimi pogoji je vsak strah premagljiv in vse sanje se lahko uresničijo, če jim le damo priložnost.

Foto in tekst: Drča team

Športno društvo DRČA je letos prvič organiziralo tridnevni deskarski kamp za dekleta, in sicer v dveh terminih. Rip Curl girls camp je namenjen vsem dekletom starejših od 14 let, tako začetnicam, kot tudi vsem tistim, ki se že vozijo v snežnih parkih.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply