Reportaža: Exit 2023

Exit je ponovno upravičil sloves najboljšega in najbolj razburljivega festivalskega spektakla na teritoriju JV Evrope

Petrovardinska trdnjava se je od 6.-9.7.2023 prelevila v prav posebno visoko oktansko gledališče. Z mešanico glabenih žanrov , vročih deklet in glasne glasbe je polno trdnjavo navdušil 200.000 obiskovalcev na spektaklu leta.

Karavana najboljših DJev in glasbenih skupin se je v Novem Sadu ustavila v sklopu vzhodno evropske turneje in nam odprla vrata v svet norije. Vratolomni nastopi svetovnih in lokalnih zvezdnikov so bili le del šova, ki je večtisočglavi množici zagotovil nepozabno izkušnjo.

Za pravo glasbeno simfonijo so poskrbeli The Prodigy, Nina Kraviz, Indira Paganotto, Amelie Lens, Senidom, Mimi Mercedez, Sajsi MC in s proslavljanjem 50 let hip-hopa z največjim predstavnikom skupine vseh časov Wu-Tang Clan. Visokofrekventna energija ljubezni in svobode med štirimi festivalskimi nočmi se je nesporno dotaknila vsakega posameznika. “Lahko, da pomagamo pri izgradnji lepšega sveta, ki bo obstajal za naše otroke, svet miru, ljubezni, plesa in radosti. Imamo priložnost, da ta svet skupaj zgradimo” – je v svojem nagovarjanju na odprtju festivala dejal motivacijski govornik in filantrop Aubrey Marcus. The Prodigy so nato poslali hitro sporočilo ob začetku nastopa s kultno pesmijo “Breathe”, v sporočilu domači publiki, da se jih spomnijo iz prvega srečanja in prvič izvedene pesmi v živo leta 1995. prav v Srbiji. “EXIT nikoli ne razočara!” Skrillex je drugo festivalsko noč na Gorki List stageu presenetil tisoče oboževalcev, vzporedno s tem, je publika euforično plesala z Ericom Prydzom na mts Dance Areni na nastopu, ki se je čakal celo desetletje.

Glasbeno se je festival iz pretežno techno usmerjenega festivala v preteklosti letos generalno nagibal k house ritmom. Je pa Exit vsekakor upravičil sloves najbolj razburljivega festivala na našem teritoriju, saj so vse štiri dni vzdrževali tempo, publiko pa držali na trnih vse do konca. Občinstvo je sodelovalo in spremljalo nastope z odprtimi ustmi in dvignjenimi rokami, velikokrat pa so se po stagih razlegali kriki najbolj vznemirjenih gledalk in gledalcev. Celotno glasbeno injekcijo so nadgradile pirotehnične, vizualne in plesne animacije, ki so popestrile dovršeno organizacijo festivala. Ustvarjalci festivala verjamejo, da je vsak posameznik doprinesel k skupnemu uspehu zabave 21. stoletja in nedvomno so v to prepričali tudi vse prisotne.

Alja Knez


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply