Report s ROXY PRO GOLD COAST 2010

Otvoritveno tekmovanje letošnjega ženske ASP World Toura – Roxy Pro Gold Coast se je v prvi rudni končalo z približno metrskimi valovi na znanem surferskem spotu Snapper Rocks. Zbrale so se najboljše surferke iz celega sveta.

Stephanie Gilmore, trikratna ASP Tour zmagovalka je prvo rundo končala z 17.37 od 20 točk. " Odpedlala sem ven in ujela kar nekaj valov. Taylor Wright se je borila in na koncu je bilo res super, v nadaljevanju zna biti nevarna. Tretja runda bo sigurno zanimiva. Nivo ženskega surfanja se je dvignil, zato komaj čakam, da vidim kako surfajo druge na tem tekmovanju. Seveda sem zelo vesela, da sem napredovala direktno v tretjo rundo. "

Lee Ann Curren, novinka letošnjega ASP Dream Toura, hčerka legendarnega trikratnega ASP World zmagovalca Toma Currena, je v prvi rudni dosegla 16.07 od 20 možnih točk in s tem napredovala direktno v tretjo rundo. " To je moj prvi nastop na World Touru, zato sem zelo vesela, da sem zmagala v tem heatu, " je dejala Lee Ann. " Bilo je zelo pomembno, da sem dobila dobre ocene in zmagala ta prvi heat ter s tem napredovala v tretjo rundo, saj bo v drugi rudni kar nekaj težkih spopadov. "

V spodadu treh se je vodstvo konstantno spreminjalo, a na koncu Je Currenova z zadnjim valom ohranila prednost. " Nisem dobila veliko dobrih valov, en dober na začetku, potem sem pa morala čakati. Bala sem se da bo Sofia Mulanovich dobila res dobre točke in me s tem prehitela, toda zadnji val je bil res super. Zabavno je bilo. "

Coco Ho, ASP World Tour novinka leta 2009, je preživela težek boj v prvi rundi. " Ni bilo veliko surfanja, večinoma časa sem morala pedlati. Drugi dve dekleti v mojem heatu sta malce starejši in izkušnejši, kar je bila njuna prednost. Nisem več novinka, zato se nisem pustila. "

Rezultati prve runde ROXY PRO GOLD COAST tekmovanja:

Heat 1: Sally Fitzgibbons (AUS) 15.20, Carissa Moore (HAW) 13.33, Paige Hareb (NZL) 9.53
Heat 2: Coco Ho (HAW) 11.70, Rebecca Woods (AUS) 9.07, Claire Bevilacqua (AUS) 7.66
Heat 3: Stephanie Gilmore (AUS) 17.37, Tyler Wright (AUS) 16.54, Bruna Schmitz (BRA) 9.73
Heat 4: Jessi Miley-Dyer (AUS) 12.00, Silvana Lima (BRA) 11.04, Nikita Robb (ZAF) 7.60
Heat 5: Lee Ann Curren (FRA) 16.07, Rosanne Hodge (ZAF) 14.20, Sofia Mulanovich (PER) 13.57
Heat 6: Melanie Bartels (HAW) 16.63, Amee Donohoe (AUS) 9.93, Chelsea Hedges (AUS) 6.90
 
ROXY PRO GOLD COAST ROUND 2 MATCH-UPS:

Heat 1: Sofia Mulanovich (PER), Bruna Schmitz (BRA), Nikita Robb (ZAF)
Heat 2: Chelsea Hedges (AUS), Paige Hareb (NZL), Claire Bevilacqua (AUS)

 

Otvoritveno tekmovanje letošnjega ženske ASP World Toura – Roxy Pro Gold Coast se je v prvi rudni končalo z približno metrskimi valovi na znanem surferskem spotu Snapper Rocks. Zbrale so se najboljše surferke iz celega sveta. Stephanie Gilmore, trikratna ASP Tour zmagovalka je prvo rundo končala z 17.37 od 20 točk. Lee Ann Curren, novinka letošnjega ASP Dream Toura, hčerka legendarnega trikratnega ASP World zmagovalca Toma Currena, je v prvi rudni dosegla 16.07 od 20 možnih točk in s tem napredovala direktno v tretjo rundo. " To je moj prvi nastop na World Touru, zato sem zelo vesela, da sem zmagala v tem heatu, " je dejala Lee Ann. " Bilo je zelo pomembno, da sem dobila dobre ocene in zmagala ta prvi heat in s tem napredovala v tretjo rundo, saj bo v drugi rudni kar nekaj tezkih spopadov. "


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply